Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

0
1520
Mircea Beuran, Emanuel Ungureanu, Spital Floreasca
Mircea Beuran va fi cercetat de procurori în urma unei plângeri penale depuse de deputatul USR Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu, deputatul USR care a semnalat pentru prima dată incendierea pacientei de la Spitalul Floreasca, a depus o plângere penală împotriva celebrului chirurg Mircea Beuran, susținând că se încearcă să se mute întreaga responsabilitate pe umerii asistentelor care au fost în sala de operație.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat luni dimineaţă la Parchetul General pentru a depune o plângere penală în care solicită procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în cazul pacientei arse pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual, anunță Agerpres.ro.

„În primul rând, comunicatul preşedintelui Colegiului Medicilor este o ruşine şi este o sfidare la adresa victimei şi a familiei acesteia, care a fost informată despre incidentul din sală ca fiind un incident minor. Să arzi o pacientă pe o suprafaţă de 40 la sută din corp, pentru doctorul Beuran a însemnat un incident minor. Motivul pentru care am venit la Pachetul General este unul foarte clar, acela de a cere procurorilor să stabilească cu certitudine dacă personalul medical din Spitalul Floreasca care a participat sau a coordonat operaţia, vorbim de două intervenţii chirurgicale din 13 şi 22 decembrie, a comis înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual”, a declarat deputatul la intrarea în sediul Parchetului General, citat de Agerpres.ro.

Declarațiile lui Mircea Beuran sunt „năucitoare”

„După declaraţiile năucitoare ale doctorului Beuran, care ne explica faptul că el nu a participat la intervenţia chirurgicală, dar ar fi semnat în fals că ar fi fost în sală de la primul până la ultimul moment operator, până la suspiciunea că pacienta ar fi fost, atenţie, alergică la iod, deşi în fişele de observaţie, în actele medico-legale oficiale nu există nicio probă care să ne conducă la ideea că s-au făcut testări la iod. Nu ştim dacă la intervenţia din 13 decembrie profesorul Beuran a fost în sală sau a coordonat prin telefon o echipă medicală, despre a cărei componenţă nu ştim nimic. Toate aceste întrebări sunt fără răspuns, pentru că cei care trebuiau scoşi vinovaţi de ce s-a întâmplat ar fi fost asistentele şi cei care erau în zona de îngrijire și brancardierii”, a mai declarat deputatul Ungureanu.

S-a încearcat mușmalizarea acestui caz

„Cu certitudine s-a încercat muşamalizarea acestei nenorociri. În primul rând, singura anchetă administrativă, din 22 decembrie, a fost cea declanşată de doctorul Neagoe, managerul Spitalului Floreasca. În mod ciudat, în acea zi, declaraţiile se iau doar de la personalul auxiliar şi mediu. Nu este audiat absolut niciun medic. În 27 decembrie, Ministerul Sănătăţii trimite un inspector al Inspecţiei Sanitare de Stat care nu audiază niciun medic care a fost în sala de operaţie, nu mai audiază pe nimeni, ci preia în raportul său declaraţiile date în data de 22 decembrie de personalul auxiliar. Tot terenul a fost şi este pregătit până astăzi să se dea vina pe asistente și pe infirmiere”, a mai spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR este primul care a prezentat public cazul femeii bolnave de cancer care ar fi fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, pacienta decedând ulterior.

Ungureanu a publicat pe Facebook declaraţiile olografe de la două asistente, din care rezultă că pacienta în flăcări a fost stinsă cu un lighean de apă. El susţine că, potrivit informaţiilor care i-ar fi fost furnizate de către o asistentă medicală, conducerea spitalului şi inspecţia venită de la DSP au încercat să muşamalizeze acest caz şi nu i-au luat nicio declaraţie scrisă chirurgului Mircea Beuran.

Doctorul se apără, spunând că el nu a fost în sala de operație, ci a fost informat prin telefon de incident, dar semnătura lui apare pe documentul intervenției chirurgicale. Pacienta incendiată, în vârstă de 66 de ani, a murit în urma arsurii și a afecțiunilor inițiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

* Doi primari ai Timișoarei, Ciuhandu și Robu, trimiși în judecată pentru vânzarea ilegală a clădirilor din centrul vechi

* VIDEO. Cum își plătesc vacanța turiștii din Poiana Brașov? Un nou sport național: aruncarea bancomatelor în aer

* Un avion Wizzair din Craiova s-a apropiat la doar 60 de metri în aer de o aeronavă Air Europa!

* În vremea lui Trump, val de violențe împotriva evreilor. 5 înjunghiați în locuința unui rabin

* VIDEO. O mai țineți minte pe Steluța Cătăniciu? Credeați c-a dispărut? S-a întors și îl amenință pe Orban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here