Înapoi la balamucul Dăncilă? Cu ajutorul unui traseist, PSD ar fi strâns deja 233 de voturi pentru demiterea Guvernului Orban. Se îngroaşă gluma!

1
1590
Ciolanul e tot ce-i interesează pe PSD-işti

PSD n-a plecat niciodată de la putere. Nici în ultimii 30 de ani, când au mai fost şi alte partide la guvernare, nici în ultimele 3 luni, când Guvernul Dăncilă a fost înlocuit de Guvernul Orban. iar moţiunea de cenzură depusă de PSD are după ultimele informaţii şanse să treacă.

Cum de e posibil ca acest Parlament să dea România peste cap? Simplu: e acelaşi cu cel de după alegerile din 2016, plin de parlamentari PSD, ALDE, UDMR, Pro România (apărut mai târziu).

Chiar dacă la Palatul Victoria s-a instalat în noiembrie anul trecut o echipă din fosta Opoziţie, ea n-a avut niciodată garanţia stabilităţii atâta vreme cât parlamentarii au rămas aceiaşi din 2016.

Se pune firesc întrebarea, bun, dar nu tot aceiaşi parlamentari au votat căderea Guvernului Dăncilă? Răspuns: ba da!

Însă au făcut-o strategic, dintr-un calcul meschin, ca un pas înapoi în vremuri delicate când e bine să te retragi puţin pentru a reveni în scurt timp la butoanele şi la resursele statului pe care le-ai prăpădit exact tu înainte. Asta a fost socoteala PSD atunci când a acceptat să treacă de moment în opoziţie.

Dar partidul care a inventat baronii în vremea lui Ion Iliescu e disperat: în plin an electoral, nu mai are acces la bugetul de stat şi, dacă nu dă jos Guvernul Orban, riscă să piardă masiv baza partidului dată de primari.

Alegerea lor în două tururi, măsură pe care Executivul şi-a asumat răspunderea în Parlament şi care i-a atras moţiunea de cenzură actuală, va decima zestrea de aleşi locali ai PSD.

Din aceste motive, echipa Dăncilă-Ciolacu-Paul Stănescu-Olguţa Vasilescu a pus la cale planul cu moţiunea. Săptămâna trecută, Ciolacu nu era sigur că ea va trece. „Acum contăm pe 232 de voturi, dar mai negociem”, a spus Ciolacu atunci. Iar azi apar informaţii că PSD l-a găsit şi pe cel care lipsea, ce permite PSD să poată vota demiterea Guvernului Orban (sunt necesare 233 de voturi).

PSD ar avea voturile necesare pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, graţie unui traseist care se întoarce „la bază” după ce-a făcut o escală de doar un an la Pro România lui Victor Ponta. Este vorba de Georgian Pop (alăturat).

Astfel, calculele arată în acest moment că ar exista cele 233 de voturi pentru ca guvernul Orban să cadă, relatează Digi24 citând surse din PSD.

Acum, matematic, PSD are cele 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură, împreună cu UDMR și Forța Națională (format din patru parlamentari, printre care Teodor Meleșcanu și Grațiela Gavrilescu), și de a bloca proiectul de alegere a primarilor în două tururi, asumat de Guvern.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban este citită astăzi în Parlament. PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Astupaţi-vă urechile! Azi e ziua în care PSD-iştii citesc de la tribună cea mai nesimţită moţiune de cenzură

* Descoperirea despre marele scriitor Gabriel García Márquez, laureat Nobel, devenit scenarist de film în „Castelul lui Dracula”

* De ce se goleşte România. „Acasă suntem străini în propria noastră ţară”. Aviz şi „orbilor” din cazul Ditrău-Sri Lanka!

* SONDAJ. Liberalii, de neoprit: PNL se apropie de 50%! Ascensiune şi pentru USR-PLUS. Partidele lui Ponta şi Tăriceanu se duc la vale

* „Cazul Ditrău” pe înțelesul tuturor. Imensa rușine adusă României de „patrioții” rasiști. Popa Biro e campionul barbariei

* Victorie împotriva urii! Patronii brutăriei din Ditrău îi înfruntă pe rasiști: „Am reanalizat decizia noastră. Rămânem alături de muncitorii noștri din Sri Lanka”

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here