A ieșit ursul la plimbare prin Centrul Vechi al Brașovului. Locuitorii, avertizați de ISU prin Ro-Alert. Au intervenit jandarmii

2
914

Un urs a ajuns, în dimineața zilei de duminică, 14 iunie, până la câteva sute de metri de Centrul Vechi al Brașovului, pe Strada de Mijloc. Locuitorii au fost avertizați prin Ro-Alert de către ISU.

În zonă au fost trimiși jandarmii (pentru a trimite animalul înapoi în pădure) și un echipaj de Ambulanță.

Ursul la plimbare prin Centrul Vechi al Brașovului. Locuitorii, anunțați prin Ro-Alert să se ferească

Ursul a fost semnalat plimbându-se pe Strada de Mijloc la primele ore ale dimineții. Autoritățile i-au avertizat pe locuitorii din Brașov printr-un mesaj emis de Ro-Alert și primit pe telefoanele mobile, notează brasovmetropolitan.ro.

Un echipaj de jandarmi a mers în zonă, pentru a goni animalul înapoi în pădure.

Maiorul Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Brașov, a menționat că, pentru orice eventualitate, a fost dislocat în apropiere și un echipaj SMURD.

Locuitorii din Brașov aproape că s-au obișnuit cu apariția urșilor în oraș.

Astă-toamnă, la doar câțiva metri de Centrul Vechi, în zona Livada Poștei, doi urși au provocat mobilizarea generală a forțelor de ordine. Au fost aduși și câini, pentru a-i repera mai bine pe urși, pentru că locul e împădurit și are multă vegetație.

Tot astă-toamnă, brașovenii au fost avertizați, de asemenea prin Ro-Alert, că la Parc Aventura, lângă Lacul Noua, sunt trei urși.

Acum doi ani, un alt urs a trecut pe la mall-ul Coresi, de la periferia Brașovului. S-a întors în habitatul lui, pe Dealul Lempeș, după ce s-a plimbat o vreme printre mașini, pe șosea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. Dr. Musta: „Sunt persoane care s-ar bucura ca lumea să se îmbolnăvească. S-ar bucura ca pandemia să revină și să nu poată fi ținută sub control”

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

2 COMENTARII

 1. M-am grabit la primul comentariu.
  Facem stiri de senzatie din chestii banale.
  Cum unii au caini comunitari asa avem si noi ursi.
  Ati auzit un brasovean sa se planga de ursi? Poate numai cocalarii astia aciuati pe aici.
  Pai si acum 15-20 de ani daca locuiai in Racadau, veneai de la cumparaturi, scoteai sacosele din portbagaj si pana iti luai actele si geanta din masina batonul de salam era molfait deja.
  Nimic nou.Numai sa facem valuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.