Filmul „Albă ca Zăpada” pe care se pregătește să-l lanseze compania Disney în 2025 nu va mai semăna prea mult cu povestea originală a fraților Grimm, scrie revista Variety.com. Corectitudinea politică și ideologia Woke au pătruns și aici adânc, generând o serie de modificări care au iritat publicul după ce s-a aflat despre ce e vorba. Printre schimbări se numără dispariția piticilor, alegerea unei actrițe mulatre pentru rolul Albei ca Zăpada și eliminarea scenei în care prințesa e salvată de prinț, pentru că aceasta e independentă și n-are nevoie să fie salvată.
Disney a prezentat o avanpremieră a remake-ului după filmul făcut de aceeași companie în 1937. Acum, piticii sunt înlocuiți cu 7 „creaturi magice”, ca să nu mai fie ofensate persoanele care suferă de nanism. Din imagini se poate observa că măcar unele dintre aceste „creaturi magice” rămân, totuși, mici de statură.
În rolul principal a fost distribuită actrița Rachel Zegler, de 22 de ani, cu origini columbiene și poloneze. Zegler a făcut deja numeroase comentarii cu privire la felul în care percepe ea personajul pe care-l interpretează. Actrița a afirmat că „nu mai este anul 1937”, iar Albă ca Zăpada „nu avea nevoie să fie salvată”. Mai mult, ea a pretins că, de fapt, atunci când prințul a sărutat-o pe prințesă la final, ca s-o trezească, de fapt a hărțuit-o!
Gal Gadot, actrița care urmează s-o interpreteze pe mama vitregă, a declarat, într-un interviu pentru Entertainment Weekly, că Albă ca Zăpada „nu va fi salvată de prinț și ea va fi cea care va stabili regulile”.
Povestea „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici” nu e prima operă literară celebră atacată de ideologia Woke. Deținătorii drepturilor pentru opera romancierei Aghata Christie au fost nevoiți să accepte modificarea titlului povestirii polițiste „10 negri mititei”. Aceasta s-a transformat în „Au fost 10”, ca să nu jignească persoanele de culoare.
NINO, NINO !