Anunț-șoc pentru PSD! PNL a decis: își asumă răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

1
2872
Raluca turcan, PNL
Raluca Turcan anunță că PNL a decis să-și asume răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat în miercuri seară că liberalii au decis să-și asume răspunderea pentru a modifica legea electorală în ce privește alegerea primarilor în două tururi.

„Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi și a președinților de Consilii Județene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situația de a angaja răspunderea Guvernului și pe aceste două modificări legislative”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Acesta e un anunț devastator pentru Marcel Ciolacu și PSD. În situația în care PNL va veni în fața parlamentului să-și asume răspunderea pe modificarea legii electorale, PSD nu are decât două soluții:

  1. Nu face nimic și riscă să piardă în alegerile locale de anul viitor cel puțin jumătate din primarii pe care îi are acum.
  2. Depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și declanșează alegerile anticipate.
Niciuna dintre soluții nu convine PSD. În ambele situații va pierde, dar cel mai probabil Ciolacu va decide să încerce demiterea guvernului decât să pună în pericol primarii.

„PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului și tergiversează adoptarea proiectelor importante și urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgențele ACUM! Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut și alianțe de conjunctură, și lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorități fragile, și o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităților. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea țării”, a scris vicepremierul Raluca Turcan.

Frustrarea PNL vine din faptul că legea care dublează alocațiile pentru copii a fost votată astăzi în Camera Deputaților, această lege punând în pericol construcția bugetară pentru anul viitor.

De asemenea, relațiile dintre PNL, USR și PLUS s-au tensionat din cauza discuțiilor legate de legea alegerii primarilor.

Liberalii ar fi vrut să o amâne, dar există o mare presiune din partea opiniei publice pentru ca aceasta să fie schimbată, presiune speculată de USR și PLUS.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Hemoragia salariilor nesimțite de la ANCOM nu poate fi oprită. Grindeanu, dezmăț pe bani publici!

* Dacian Cioloș, apel de urgență către Iohannis: „Anticipatele, singura soluție!”

* Vipera lui Dragnea, chemată la DIICOT! Carmen Dan, mărturie pentru gazarea din 10 august

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here