Guvernul PNL versus haosul rețelelor PSD din sistemul de sănătate publică. Neputințele premierului Orban

4
2352

Demisia Ministrului Sănătății, dl. Victor Costache, în plină criză de pandemie reprezintă pentru guvernul național-liberal o înfrângere serioasă pe frontul luptei împotriva coronavirusului. Victoria aparține mafiei politice din sistemul de sănătate publică. Victimele suntem noi, cetățenii României.

Criza guvernamentală – da, aceasta este descrierea corectă, oricât s-ar încerca „fardarea” situației – prin care trece tandemul Iohannis-Orban este mai puțin cauzată de erorile pe care le-ar fi comis fostul ministru în gestionarea situației medicale și mai mult provocată de neputințele premierului Ludovic Orban în destructurarea mafiei politice care virusează de ani de zile sistemul de sănătate publică din România.

Lipsit de curajul (resursele?) de a accepta implementarea unor măsuri severe, inclusiv penale, împotriva managerilor de spitale și șefilor de DSP-uri care au provocat haos în sistem, Ludovic Orban găsește „acarul Păun” în persoana lui Victor Costache. Să-i reproșezi unui ministru obligat să lucreze în teritoriu cu echipele de management numite de PSD – așadar, cu protejații, cu amantalâcul și impostorii așezați în posturi călduțe de Partid – că spitalele nu au echipamente și că s-au prăbușit în haos, înseamnă să eviți, cu lașitate, cauzele reale ale situației.

Principala cauză este lipsa de voință politică a Guvernului PNL de a distruge mafia organizată de PSD în absolut toate instituțiile publice guvernamentale. Ludovic Orban a tot amânat eliberarea din funcții a șefilor de direcții, agenții și ai altor entități publice guvernamentale din teritoriu. Fie că nu a avut resursele umane necesare în județe, fie că organizațiile PNL locale dezvoltaseră o coabitare reciproc avantajoasă cu PSD-ul, oricare au fost cauzele, Ludovic Orban a condus și conduce un guvern care este obligat să-și implementeze politicile publice cu oamenii numiți de PSD. Pur și simplu, vorbim de rețeta perfectă pentru un dezastru politic total.

La acest moment, Guvernul Orban gestionează pandemia din România prin intermediul spitalelor și DSP-urilor controlate, în marea lor majoritate, de camarila PSD. Prin urmare, e greu de spus dacă prăbușirea sistemului de sănătate publică este efectul incompetenței manageriale a impostorilor numiți de PSD la conducerea sistemului sau, mai grav, al unor acte deliberate de sabotaj.

O altă cauză este supraviețuirea USL-ului. Cum spuneam, încă există organizații teritoriale ale PNL care se complac într-o colaborarea imorală cu lideri PSD locali. Membri importanți ai organizațiilor PNL din teritoriu își porocură prosperitatea materială fie prin intermediul sinecurilor pe care le dețin în instituții publice controlate de PSD, fie prin contracte pe bani publici semnate între firmele acestora și administrația locală controlată de PSD. Prețul plătit este lipsa totală a oricărei opoziții la adresa politicilor adoptate de PSD în Consiliile Locale sau de administrație. Într-un astfel de context, reformarea sistemului este cel puțin dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

Pandemia de cornavirus, care asediază națiunea noastră, impune premierului liberal Ludovic Orban să-și asume aplicarea unor măsuri severe.

Suntem în stare de urgență. Porcăriile (sabotajele?) comise de managerii spitalelor publice, de șefii DSP-urilor sau ai oricărei instituții/direcții/agenții guvernamentale implicată în lupta împotriva pandemiei, trebuie sancționate imediat și sever, conform procedurilor penale. O demisie sau o demitere reprezintă prea puțin atunci când prin faptele tale ai provocat disfuncționalități grave în spitale ori, și mai grav, infectarea cu coronavirus a unor cadre medicale. Cei vinovați trebuie să răspundă penal, ca pentru o faptă penală comisă într-un stat aflat în stare de urgență. Acest deziderat trebuie să fie un punct principal în mandatul noului ministru al Sănătății.

Dacă rămânem responsabili, vom învinge pandemia. Dacă eșuăm să ne asumăm exigențele acestor vremuri cumplite, ne vom prăbuși, ca națiune și stat, pentru multe decenii.

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Știți de ce a fost demis Costache,?.. pentru că nu a vrut să semneze factura de vreo 11 milioane de euro pentru achiziționarea unor măști de protecție !!?. De ce.? .. masca era evaluată la 5 euro bucata !?… când în realitate costa 1euro !!?…cine credeți că a câștigat contractul,o firma din Teleorman care aducea țigări și cafea .. vă spune ceva numele Cristi Barbu..???..și. Câțu se plânge că n-are bani ??… să vă așteptați că următorul care își va da demisia va fi Câțu…cu ajutorul uniunii sovietice!!!!…

  2. Romania este o tara moarta. O putere straina ar trebui sa preia imediat comanada in Romania. Occidentul ne-a mai salvat o data cind ne-a pus rege. Sper ca o vor mao putea face inca o data. Dar cam greu in fata Chinei si Rusiei.

    Guvernul Orrban in loc sa inchida Antena 3 si sa sparga PSD-ul din temelie, bîjbîie in intuneric cautind solutii.

  3. Foarte bun comentariu. Orban nu stie sa comunice, in toata media medicii sunt prezentati cum se plang, dar niciun medic ori media nu spune ca majoritatea spitalelor din Romania sunt in administratia Consiliilor Judetene si a primariilor care sunt in proportie de 80% pesediste! Iar liberalii nu contracareaza aceasta manipulare. Orban trebuie sa ia masuri dure, starea de urgenta ii permite sa ii ocoleasca pe nenorocitii de pesedisti din CCR si Parlament. Daca Orban da toti impostorii mediocri afara din toate instutiile publice, impoziteaza cu 100% pensiile speciale si plafoneaza salariile nesimtite ale bugetarilor de lux, creste pensia minima, salariul minim si alocatia, nu dublarea alocatiei ci cresterea ei, PNL va castiga alegerile in urmatorii 20 de ani. Dar pentru acest lucru PNL trebuie sa se scuture mai intai de impostorii din PNL. Costache impus de Iohannis a fost unul dintre ei, mai are prin guvern niste derbedeii masculini si femini care trebuie dati afara! Sigur, Costache nu este acarul Paun, dar faptul ca a acceptat functia stiind ca nu-i face fata denota o lipsa de inteligenta si barbatie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here