Nea Gigi și „blatul” cu COVID-19

3
2165
Gigi Becali

Nea Gigi, cum să țină la tine minunea mai mult de 3 zile? Ar muri ceva-n pădure, cum e zicala, dacă nu s-ar întâmpla nimic spectaculos la scurtă vreme după ce ai trimis camioane întregi cu echipamente de protecție pentru medici ca să-i sprijini în lupta lor cu temutul coronavirus.

E adevărat, i-ai ajutat, dar nu degeaba. Ai mai și înflorit. Adică, marea ta „recoltă” de produse era umflată ca grâul obținut la hectar în perioada comunistă. În fine, ai făcut un gest bun, când alții au preferat să stea la cutie: exemplu, Țiriac. S-a ascuns ariciul și e de negăsit.

Dar, revenind, tocmai am aflat care a fost de fapt prețul acelor „cadouri”: un post de premier, pe care ți-l dorești cu tot dinandinsul. Deja ți-ai format echipa (sper să nu fie aia de mioare din curtea ta), ești chitit să-i dai papucii lui Orban, să-l trimiți înapoi în carantină, că tot spui: „Coronavirusul e șansa neamului românesc!”.

Oi fi tras un blat cu el, cu COVID-19, de ești atât de entuziasmat. Cine știe pe ce căi de comunicare te-ai înțeles cu el. E și el o formă de inteligență, cum recunoștea și profesorul Streinu-Cercel. Invizibilă, dar vizibilă în imaginația ta. Aștepți să te numească Iohannis premier, nu-i așa? Ești frământat, nu mai poți dormi nopțile, cobori treptele palatului tău în papuci și halat, ți-l deschei, tragi aer în piept și te gândești cum ți-ar sta la Palatul Victoria. Dacă ți-ar sta mai bine acolo, să te vadă toată națiunea „la lucru”. Că la palatul tău se înghesuie mai mult televiziunile de sport și e bai. Ai putea face naveta și pe jos între cele două palate, fiindcă distanța nu-i mare.

Nea Gigi, ar trebui totuși să te preocupe altceva: vezi că DNA ți-a deschis un dosar penal pentru spălare de bani. Ai grijă să nu te întorci de unde ai venit. Adică, să redevii premierul pușcăriașilor. Acolo ești în lumea ta. Poți scrie câte cărți vrei și poți prosti pe cine vrei. Una e să fii premier după gratii, alta e să fii premier în afara gratiilor: îți papă lupii toate oile.

Mai e ceva, nea Gigi! Toate ajutoarele pe care le dai doar când ești filmat de unde provin? Din ce fel de bani? Cum i-ai obținut? Despre terenurile alea din Pipera anilor ’90, pentru care ți-ai trimis „băieții” să le smulgă din mâna bătrânilor la prețuri de nimic, nu scoți o vorbă. Nu-i nimic, îți amintim noi.

Ce-ți pasă, ai fost deputat (pe mână cu Crin), ai fost și europarlamentar (pe mână cu Vadim), acum te visezi și premier. La Victoria sau la Jilava? Aceasta-i întrebarea!

Răbdare, nea Gigi, că vom afla împreună. Dacă nu cumva o „tunzi” și tu prin Grecia, Costa Rica sau Madagascar, cum ne amenințai cu ceva timp în urmă…

3 COMENTARII

  1. Mulțumesc G C că i’ai transmis acestui interlop pușcăriaș🐏😱 ceea ce era de transmis, mie nerămându’mi decât să’ți mulțumesc dumitale !🙋

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here