Acasă Fără categorie Guvernul ascunde ordonanța haosului fiscal, ca să-l păcălească pe Iohannis. Acesta pregăteşte...

Guvernul ascunde ordonanța haosului fiscal, ca să-l păcălească pe Iohannis. Acesta pregăteşte un nou desant, la 18.30

Guvernul Dăncilă reia astăzi ofensiva fiscală, într-o şedință programată de la ora 18.30. Executivul este împins de Liviu Dragnea să adopte ordonanța de urgență, să nu țină cont de avertismentele şi protestele venite din toate părțile.

După întâmplările de ieri, când desantul lui Klaus Iohannis a blocat pentru moment adoptarea ordonanței, PSD şi ALDE au schimbat tactica. Pe ordinea de zi, anunțată pe site-ul guvernului, printre multele proiecte de hotărâre nu figurează ordonanța de urgență din zona fiscală.

Liviu Dragnea a anunțat însă, pe un ton amenințător-răzbunător, că ordonanța fiscală va fi adoptată. E de aşteptat ca discuțiile febrile de astăzi, dinaintea şedinței de guvern, să ducă la schimbări importante în conținutul ordonanței. Nu este exclusă nici o nouă amânare a sa.

Ieri, Consiliul Economic şi Social (CES) a dat aviz negativ proiectului de ordonanță de urgență, dar Guvernul PSD-ALDE a făcut o tradiție din a ignora avizele consultative venite de la CES sau de la Consiliul Fiscal.

Vedeta ordonanței este aberația numită „taxa pe lăcomie”, vizate fiind băncile. Preşedintele Iohannis a numit-o „taxă din lăcomia PSD-iştilor de a lua bani mai mulţi, pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor”.

Măsurile propuse de ordonanța fiscală au fost criticate vehement de mediul de afaceri şi de sindicate.

loading...

2 COMENTARII

  1. Nu as lua apararea bancilor care au profitat cu destula nesimtire de ignoranta romanilor. Dar nu prin taxe se rezolva fiindca, asa cum afirma toata lumea, ele se vor razbuna tot pe romani.
    Daca ar vrea sa-i apere pe romani de rapacitatea unor firme – fie ele banci, firme comerciale sau furnizori de servicii – guvernul ar trebui sa le impuna REGULI CORECTE in relatiile cu clientii, sa analizeze si sa gaseasca punctele in care clientii sunt inselati.
    Dar asta ar presupune seriozitate, competenta si guvernul acesta nu le are!
    In plus, nu ar fi exclus sa existe si un scop nedeclarat: acela de a starni revolta, miscari sociale, dezordine. In ce scop? Cui serveste? Se pot face niste ipoteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările