Înfiorătoarea crimă din Munții Atlas: două turiste scandinave au fost decapitate de terorişti ISIS

0
627

O dublă crimă a şocat planeta: norvegianca Maren Ueland (28 de ani) şi daneza Louisa Vesterager Jespersen (24 de ani), studentă la Oslo, au fost decapitate luni lângă un sat din Maroc.

Fetele se aflau într-o excursie de o lună în nordul Africii, pregătindu-se pentru escaladarea vârfului Toubkal (4.167 metri), cel mai înalt din Munții Atlas, o mare atracție pentru alpiniști. Femeile au fost găsite moarte în cortul în care dormeau, la 11 kilometri de satul Imlil.

Potrivit primelor informaţii din anchetă, moartea celor două turiste este atribuită teroriştilor ISIS. Investigatorii iau în calcul o pistă teroristă, informează Direcţia Generală a Siguranţei Naţionale (DGSN) din Maroc, citată de agenția France Presse.

„Avem indicii că uciderile ar fi putut fi motivate politic, fiind astfel vorba de un act terorist”, a indicat și Lars Lokke Rasmussen, prim-ministrul danez, într-o conferinţă de presă.

Pe reţelele sociale a apărut un clip care înfăţișează uciderea celor două. Imaginile au fost filmate de către unul dintre ucigaşi. Serviciile secrete daneze confirmă că imaginile sunt adevărate.

În imagini, bărbații apar strigând „Este voia lui Allah!” și „Asta este pentru Siria!”. Ei le-ar fi numit pe cele două femei „dușmani ai lui Dumnezeu”, scrie „Daily Mail”.

Aceiaşi bărbați apar într-un alt filmuleț în care jură credință liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, și condamnă „distrugerile provocate de avioanele de luptă ale alianței Cruciaților”.

Poliția marocană are cel puțin patru suspecți, dintre care trei au fost arestați. Unul dintre ei este considerat a fi „extremist”, spun autoritățile marocane, citate de presa locală.

Cei trei au fost arestați joi într-o stație de autobuz din orașul Marrakesh, după ce au încercat să cumpere apă de la un vânzător, care le-a văzut cuțitele și a anunțat poliția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here