Gigi Becali, cercetat de DNA! El și nepotul său, suspecți într-o înșelătorie cu terenuri ce urma să lase statul fără 60 de milioane de euro

1
1849
Gigi Becali, DNA

Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, este acuzat de DNA de spălare de bani și alte infracțiuni într-o afacere cu terenuri.

Gigi Becali a cumpărat în 2006 un teren de 21 de hectare în comuna Voluntari. Apoi, acesta i l-a vândut nepotului său Vasile Geambazi cu un milion de euro. Există suspiciuni că și această vânzare a fost una mascată, Becali rămânând de fapt proprietar al terenului.

Becali îl împuternicește pe nepot să ceară Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) despăgubiri de 20 de milioane de euro în urma unor evaluări și a depunerii unor acte în care se arată că terenul respectiv a fost confiscat și folosit abuziv de comuniști. ANRP a refuzat să facă o asemenea plată. Becali și nepotul său a dat în judecată ANRP, iar în instanță au depus o nouă evaluare a pagubei de 60 de milioane de euro. Procesul s-a judecat “suspect de repede”, iar Becali și Geambazi au câștigat.

Procesul s-a judecat la Curtea de Apel București, curte controlată de Lia Savonea, actualul președinte al CSM.

Mai mulți judecători de la Curtea de Apel sunt suspectați că iau decizii în “favoarea infractorilor”, cea dată pentru Gigi Becali fiind una dintre ele.

Lia Savonea a făcut parte din cercul de putere și influență a lui Cătălin Voicu, un politician PSD care a construit o rețea printre magistrați care proteja afacerile PSD-iștilor și asociaților acestora.

Punerea sub acuzare a lui Geambazi și, conform unor surse judiciare, declanșarea unei noi anchete asupra lui Gigi Becali arată că aceștia au luat în colimator “afacerile” de la Curtea de Apel București.

Gigi Becali a fost închis pentru o perioadă de trei ani, executând doar doi, fiind condamnat tot pentru o afacere cu terenuri și tot în detrimentul statului român. E vorba de dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

*Biet urs, ai nimerit în țara greșită! Agonia de 18 ore pe marginea șoselei și „rezolvarea” prin glonț. Ce trist!

*Lista celor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis. Sunt confirmați 6, vor fi 10, e posibil să fie și CTP printre ei 

*VIDEO. Bârlogul secret al Vioricăi Dăncilă. Viloiul de 417 metri pătrați ascuns în pădurea de brazi de la Predeal

*Afară şi cu şeful Casei de Pensii! Orban taie în carne vie printre baronii funcţiilor publice. „Şi-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor”

*VIDEO. Dan Barna i-o „întoarce” lui Cioloş după ce acesta l-a întrerupt într-o conferinţă de presă!

*Orban: „Până la sfârşitul lunii, vrem să dăm hotărârea de guvern privind salariul minim”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here