Generalul Nosulev, priceput la petreceri, a fost „ras” și e anchetat pentru că și-a iradiat 500 de militari în zona Cernobîl

0
1751
Gen. Mihail Nosulev

Generalul-locotenent Mihail Nosulev, care și-ar fi obținut gradele datorită specializării sale în organizarea meselor festive, a ajuns să plătească pentru gravele decizii luate în „operațiunea specială” din zona Kiev. Kremlinul i-a aplicat o corecție zdravănă ultra-premiatului ofițer putinist (19 medalii și 3 ordine): l-a înlăturat din postul de comandant adjunct al Districtului Militar de Est și-l anchetează penal, după ce și-a expus 500 de militari la radiațiile din zona fostei centrale nucleare de la Cernobîl.

Anunțul privind pedepsirea generalului Mihail Nosulev (57 de ani) a fost făcut de jurnalistul ucrainean Roman Țimbaliuk pe canalul său de Telegram, preluat de site-ul Obozrevatel.com: „Mihail Iakovlevici, după vorbele lui, este «un maestru al sportului în acoperirea meselor». Datorită acestui fapt, el a reușit să avanseze până la gradul de general-locotenent și să primească un număr însemnat de premii. Cu toate acestea, lui Nosulev nu-i mai arde acum de mese, din moment ce i s-a deschis un dosar penal cu privire la activitățile sale”.

Și-a câștigat primii bani ca șofer pe un transportor amfibiu cu șenile. A fost rănit în Afganistan

Generalul Nosulev și-a mai condus subordonații spre o catastrofă și în direcția Izium, oraș din regiunea Harkov, acolo unde trupele ucrainene au distrus cea mai mare parte a Armatei a 35-a Combinată a Federației Ruse.

Jurnalistul Roman Țimbaliuk: „Personalul Districtului Militar de Est este mulțumit de schimbările produse în postul de comandă, dar se teme că locul unui «idiot» va fi luat de altul”.

Mihail Nosulev s-a născut la data de 8 noiembrie 1964 în orașul Labinsk din teritoriul Krasnodar. În 1988 a absolvit Școala superioară de comandă a tancurilor din Ulianovsk. Apoi, în 1996, Academia Militară a Forțelor Blindate – numită după mareșalul sovietic Roman Iakovlevici Malinovski. În 2010 a finalizat și cursurile Academiei Militare a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

S-a înrolat în armată în 1982. Primii săi bani i-a câștigat ca șofer pe un transportor amfibiu pe șenile PTS-M. Un an mai târziu, Nosulev a ajuns pe frontul de război din Afganistan. A slujit într-un batalion separat de ingineri, tot ca șofer al unui transportor, fiind rănit în luptă. Drept răsplată, i s-a atribuit medalia „Pentru distincție în serviciul militar, clasa a II-a”.

Funcțiile ocupate de putinistul Nosulev

1988: Comandant al unui pluton de tancuri în Grupul de forțe sovietice din Germania de Est (RDG), țară în care activa și colonelul Vladimir Putin (KGB).

1991: Comandant al unei companii de tancuri. I-a fost acordat gradul de căpitan înainte de termen, fiind premiat de Grupul de Forțe de Vest.

1993: Șef de Stat Major al unui batalion de tancuri. După desființarea Grupului de Forțe de Vest, Nosulev a fost detașat în orașul Habarovsk din Orientul Îndepărtat.

1996: Comandant al unui batalion de tancuri în Regimentul 182 de tancuri al Diviziei 20 de puști motorizate de gardă din Volgograd, districtul militar Caucazul de Nord.

2000: Comandant adjunct al Ordinului 242 al Gărzii Motorizate din Regimentul „Suvorov, Kutuzov și Bogdan Hmelnițki” din Kamîșin, regiunea Volgograd.

2003: Comandant al Regimentului 70 de pușcași al Diviziei a 42-a de pușcă motorizată de gardă din Republica Cecenă.

2005: Comisar militar al districtului Țelinski din regiunea Rostov.

2006: Șef de Stat Major al bazei militare a 12-a din Batumi, Republica Abhazia (a doua republică autonomă din cadrul Georgiei).

2008: Adjunct al șefului de stat major al Armatei a 58-a Combinată, ale cărei unități au luat parte la conflictul armat din Osetia de Sud.

2010: Șef al Ordinului de Sector 473 în centrul de pregătire pentru trupele de pușcași din Districtul Militar Central.

2012: I-a fost conferit gradul militar de general-maior.

2015: În timpul operațiunii militare ruse din Siria, a fost șeful grupului armatei de trupe „Nordic”.

2017: Comandant al Armatei a 36-a Combinată a Districtului Militar de Est, staționată în Republica Buriatia.

2019: A primit gradul militar de general-locotenent.

2020: Comandant adjunct al Districtului Militar de Est.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un „locotenent” al lui Miron Cozma, anchetat pentru mineriada din 13-15 iunie 1990, e finanțat de Guvernul PSD-PNL, la Chicago! Anul trecut i-au fost alături ambasadorul Muraru și consulul Trifan

* Echipa lui Iohannis a contribuit direct la odiosul proiect de reînviere a Securității! SIE: „Variantele de lucru ale legilor securității sunt rezultatul consultărilor cu Administrația Prezidențială și SGG“

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Presa ucraineană se încurajează: Putin ar fi intrat în comă, după o operație nereușită, și s-ar afla la terapie intensivă! Sosia sa îi va ține locul în aparițiile publice

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Armata ucraineană îi vânează pe trădătorii care trec de partea lui Putin. A mai lichidat trei în Donbass: un comandant și doi locotenenți

* Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here