luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaGeneralul corupt Trifonov a mers pe front ca să scape de 8...

Generalul corupt Trifonov a mers pe front ca să scape de 8 ani de pușcărie. A pierit în Ucraina după doar o lună

-

Armata ucraineană l-a lichidat în preajma Anului Nou pe generalul-maior de poliție Igor Trifonov, care acționa în cadrul trupelor invadatoare ruse. Acesta fusese condamnat în 2022 la 9 an și 5 luni de închisoare, pentru mai multe fapte de corupție. Mai avea de executat 8 ani, dar a hotărât să scape de pedeapsă mergând să lupte pe front. A rezistat doar o lună.

Generalul-maior Igor Trifonov (55 de ani) era născut în districtul Ramenskoe din regiunea Moscova, scrie publicația „Argumente și fapte” din regiunea rusă Ural.

În 2004, el a ocupat funcția de șef adjunct al Direcției Afacerilor Interne pentru Districtul de Sud-Est al capitalei ruse. Apoi a condus departamentul de securitate publică.

În 2011 a obținut un transfer în regiunea Sverdlovsk, unde i s-a oferit postul de șef al departamentului pentru organizarea activităților comisarilor din Direcția Centrală a Afacerilor Interne.

- Advertisement -

În luna iunie a aceluiași an, Trifonov a ajuns șef al Ministerului rus al Afacerilor Interne pentru regiunea Ekaterinburg.

Ascensiunea sa nu s-a oprit aici. Într-un fel de rotație a cadrelor, a primit șefia Ministerului Afacerilor Interne pentru Republica Karaciai-Cerkessia.

Din 2019 însă, când era deja general de poliție, a început declinul său abrupt: a fost concediat, cu grave acuzații de corupție, iar trei ani mai târziu a fost găsit vinovat într-un dosar penal deschis pe numele lui pentru luare de mită (10 milioane de ruble), achiziție, transfer, vânzare și depozitare ilegală de arme.

- Advertisement -

În urma procesului, Trifonov a fost condamnat, în 2022, la 9 ani și 5 luni de închisoare, fiind întemnițat în colonia de maximă securitate nr. 13 din Nijni Taghil. În plus, i-au fost retrase toate titlurile și distincțiile obținute de-a lungul carierei.

Generalul-maior Igor Trifonov

Ca să scape de pușcărie (mai avea de executat circa 8 ani), generalul corupt s-a înrolat pentru participarea la „operațiunea militară specială” din Ucraina. A intrat în focul luptelor la finalul lui noiembrie 2023 și a pierit la finalul lui decembrie 2023. Așadar, a supraviețuit doar o lună.

Va fi înmormântat într-un cimitir din Moscova. A lăsat în urma sa o soție și două fiice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ne-am lăsat umiliți ca ultimii orbeți! Am acceptat că suntem responsabili de criza migrației din Europa“. Condițiile primite de regimul Iohannis-Ciolacu pentru ca România să intre în Schengen doar cu porturile și aeroporturile l-au indignat pe Funeriu

Răzbunarea impostorului: Ciolacu l-a dat afară – noaptea, ca hoții – pe șeful Secretariatului pentru Revoluționari, care-i refuzase certificatul de „mare revoluționar”! Dodu este fiu de erou-martir, orfan de la 9 ani

Ce căuta fiul șefului DGIA și al directoarei din ANAF la „Crăciunul puțin mai personal” al fostului interlop? Legături periculoase ale familiei Băiceanu cu „Ferma Dacilor”

* Fi(n)ul supraviețuitor la „Ferma Dacilor”: „Să ziceți că tata a dat foc și după a fugit în pădure – nu pot să accept!”. Și o amenințare: „Vă garantez eu – când o să-mi revin, nu o să las lucrurile așa!”

* După ce a fost omenit la „Ferma Dacilor”, Turcescu îi face PR lui Dinicu: „Omul ăsta muncea de dimineața până noaptea” / „Acolo am petrecut zile și nopți de bucurie”

În 2024, Rusia va investi sute de milioane de euro pentru a destabiliza România, avertizează Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Moldova

Ciolacu minte grețos: zice că „nu scapă nimeni de închisoare”, dar legea sa chiar asta face – îi scapă pe marii evazioniști de pușcărie!

În bugetul pe 2024, suma pentru pensiile speciale crește cu 17% – de la 13 la 15,5 miliarde de lei!

Jaf pe banii publici: guvernarea PSD-PNL a mărit numărul bugetarilor cu 5.206 în ultimele 4 luni! Creșterea e de 10.717 în ultimele 10 luni

* Două previziuni care dau speranțe Lumii Libere: „Trump nu va câștiga alegerile” (FT); „șanse mari ca Trump să fie condamnat, sentința va fi dură” (fost procuror federal)

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -