General american, după ce a vizionat atrocitățile Hamas: „Am mai văzut multe astfel de acte înainte, comise de Al Qaeda, ISIS și chiar de soldați ruși. Este ce e mai rău din condiția umană”

1
1296
Harta Fâșiei Gaza. Zona marcată cu roșu este obiectul ultimatumului israelian, care a cerut evacuzarea ei. Foarte probabil, acolo va avea loc invazia

Ororile de neimaginat pentru orice om normal, pe care teroriștii Hamas le-au comis împotriva civililor israelieni pe 7 octombrie, l-au afectat puternic chiar și pe generalul american Mark Hertling, un veteran care a participat la ambele războaie din Golf și la războiul civil din Libia. Acum în vârstă de 70 de ani, Mark Hertling și-a scris gândurile după ce a văzut atrocitățile teroriștilor arabi, arătând că acesta e un stil de a acționa vechi de câteva secole și care vizează intimidarea inamicului. În zilele noastre, această tactică poate fi întâlnită la armata rusă, la fundamentaliștii ISIS și la teroriștii Al-Qaeda.

Chiar și după atâția ani, înaltul ofițer american – care în primul război din Golf, din 1991, era comandant de divizie – spune că are coșmaruri în care revin constant atrocități pe care le-a văzut cu ochii lui, la fața locului, în Irak.

Mark Hertling se așteaptă la tot ce poate fi mai rău în perioada următoare. În atacul pe care-l va lansa Israelul, Hamas se va dovedi surprinzător de bine pregătit, comparativ cu ce crede o bună parte a lumii. În plus, teroriștii se ascund printre civilii din Fâșia Gaza, ceea ce va maximiza numărul victimelor fără nicio vină.

El anticipează că va fi un război lung, cu un număr enorm de pierderi și că, în final, niciuna dintre tabere nu-și va atinge obiectivul.

Mai jos, gândurile generalului Mark Hertling.

Mark Hertling: „Condițiile acestui câmp de luptă sunt cele mai proaste pe care le-am văzut vreodată. Lucrurile pe care probabil le vom vedea în zilele și săptămânile următoare ne vor ataca toate simțurile. Este ce e mai rău din condiția umană”

„În această după-amiază am avut o conversație cu o jurnalistă evreică foarte pricepută. Vorbeam despre filmele cu atrocitățile Hamas pe care le-am văzut amândoi.

Crimele îngrozitoare, decapitările, violurile copiilor, arderea mamelor și copiilor legați… toate filmate cu camerele GoPro și distribuite.

A fost șocată când am spus că am mai văzut multe dintre aceste acte înainte. Al Qaeda, ISIS și chiar soldați ruși.

Face parte din manualul intimidării cu mesajul: acesta este pământul nostru, nu vă aparține!

Este o tehnică din secolele trecute.

Mulți soldați americani trăiesc cu astfel de amintiri.

Două lucruri mă bântuie: capetele unui imam șiit și ale familiei lui înfipte în sulițe, plasate ca avertisment, și osul pelvin al unui atentator sinucigaș rămas pe un scaun de mașină.

Aceste imagini apar îmi în coșmaruri constant.

Țintirea de către armata israeliană a celulelor Hamas din Gaza va duce, din păcate, la victime civile. Asta se întâmplă atunci când grupul terorist «înoată printre oameni» și când grupurile teroriste folosesc inocenți ca scuturi.

Hamas: grupul care folosește un manual de îndoctrinare pentru a arăta cum să comită crime oribile.

Guvernul israelian nu a făcut nici măcar aproape de suficient pentru a integra și a servi poporul palestinian.

Dar Hamas a folosit și a abuzat de aceiași nevinovați pentru a-și atinge obiectivele strategice: distrugerea Israelului și uciderea evreilor.

Toate războaiele sunt groaznice. Unele mai intense decât altele.

Condițiile acestui câmp de luptă sunt cele mai proaste pe care le-am văzut vreodată. Lucrurile pe care probabil le vom vedea în zilele și săptămânile următoare ne vor ataca toate simțurile.

Este ce e mai rău din condiția umană.

Nu există soluții rapide sau ușoare, deoarece ambele părți sunt vătămate.

Alți câțiva ostatici vor fi eliberați, dar asta face parte dintr-un manual pentru a oferi speranță atunci când speranța nu există.

Mii de nevinovați prinși în mijloc vor suferi și nu se poate face nimic pentru a evita acest lucru.

Va fi o incursiune a armatei israeliene. Hamas se va dovedi mai bun decât se așteaptă mulți în a respinge avansul trupelor israeliene.

Din păcate, cred, de asemenea, că lupta va dura mult timp, va avea ca rezultat mii de victime și niciuna dintre părți nu-și va atinge obiectivele strategice.

Va fi important pentru Israel să împiedice deschiderea altor fronturi. SUA (și alții) trebuie să prevină un conflict regional mai larg.

Națiunile arabe ar putea face ceva ce nu au făcut niciodată… să contribuie la desființarea grupurilor teroriste, să forțeze o soluție cu două state, să sprijine Israelul.

După ce am studiat TOATE războaiele din Israel și am parcurs câmpurile de luptă, acesta ar putea fi cel mai rău.

Nu putem decât să sperăm și să ne rugăm că nu va fi cazul și că ar putea rezulta ceva pozitiv.

Am văzut prea multe războaie.

Vă rugăm să scuzați aceste gânduri întâmplătoare… este dificil să nu te gândiști la aceste lucruri în aceste condiții.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Haita PSD-PNL a trimis controlul la Hidroelectrica după ce pilele susținute politic nu s-au calificat pentru faza finală a selecției directorilor

* Un candidat PNL își vrea înapoi banii cu care a fost pus să-și cumpere locul în Parlament! Șeful filialei PNL Iași, fostul ministru Costel Alexe, i-a cerut 30.000 de euro

* Unul dintre marii golani ai politicii românești – numit pe 9 ani consilier la Curtea de Conturi! Grobianul Aurelian Bădulescu (PSD), omul Gabrielei Firea, și-a șters toate mârlăniile și comentariile antisemite de pe Facebook

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC, care, prin intermediul unui off-shore, ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* A doua extrădare a unui PSD-ist fugar. Fost deputat, șantajistul a fost adus din Italia, la 7 ani după revenirea forțată din Dubai

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Un document excepțional: scrisoarea Mitropolitului pro-rus de la Chișinău către șeful său de la Moscova, Patriarhul Kirill, în care face pulbere Rusia putinistă! / „Amestecul agresiv al Rusiei în afacerile Ucrainei și ale Moldovei” / „Așa-numita «Lume Rusă» este străină aspirațiilor și valorilor noastre naționale” / „Moscova nu a înțeles că poporul din Moldova are rădăcini latine” / „Republica Moldova se va reuni inevitabil cu România”

1 COMENTARIU

  1. Omul din popor spune : Unde crezi ca e desteptaciune mai multa, prostia e facuta ghem” Adica zace prostie unde crezi ca oamenii sunt mai educati si mai intelepti….Nu inteleg altfel cum naiba nu gasesc oameni destepti din lumea civilizata, evreii care sunt vestiti pentru desteptaciunea lor, o solutie la aceasta hartuire permanenta intre cele doua tabere?!…
    Cel mai destept cedeaza primul. Sa fie Palestina ajutata sa devina o tara bogata si civilizata, sa i se cedeze niste teritorii, ca nu e un capat de tara, si s-ar face pace!!! Decat atatia bani cheltuiti pentru inarmare, mai bine s-ar construi o tara civilizata acolo!!! Sa dea de la ei evreii, ca doar sunt cei mai bogati din lume, si sa termine cu ura asta prosteasca!!! Dar nu sunt nici cei destepti suficient de destepti, pentru ca nu am ajuns noi, ca specie, suficient de evoluati, incat sa depasim niste ambitii si niste considerente meschine de casta, de neam, pentru a sluji omenirea in sine in evolutia ei….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here