Gâdea şi Ciuvică batjocoresc comuna martirului Iuliu Maniu, Pericei, zicându-i Securicei

1
5012

Mizerie incredibilă la Antena 3. Ura lui Dan Voiculescu (prin portavocea Mihai Gâdea) față de Dacian Cioloş a transformat emisiunea „Sinteza zilei” într-o tribună de batjocorire a unei comune ardelene cu istorie crâncenă.

Faptul că Dacian Cioloş şi unchiul său, Virgil Ardelean (zis „Vulpea”), sunt de loc din comuna Pericei, județul Sălaj, a atras mizeriile anteniste asupra acestei comune din apropierea oraşului Şimleu Silvaniei.

Gâdea zice”: „Pericei… Domnul Cioloş e din… Cred că Securicei se numeşte localitatea, nu?”

Ciuvică: „Securicei, da. E o tradiție securistă acolo, la Pericei. Deci, aşa e corect: Securicei”.

Mizeria e repetată de mai multe ori de Gâdea şi Ciuvică. Istoria însăşi e batjocorită.

În comuna Pericei se află patru sate, printre care Bădăcin. La Bădăcin, comuna Pericei (pe atunci Szilágyperecsen, pentru că se afla în Imperiul Austro-Ungar) s-a născut, pe 8 ianuarie 1873, marele patriot Iuliu Maniu, politician de prim-rang, lider național-țărănist, prim-ministru al României, actor de prim rang al Marii Uniri din 1918. Maniu a fost arestat de comunişti în 1947 şi a murit în condiții cumplite, în închisoarea de la Sighet, pe 5 februarie 1953, la 80 de ani.

La Bădăcin se află casa memorială „Iuliu Maniu”.

Să numeşti Securicei comuna unui martir omorât de Securitatea stalinistă este o barbarie de neiertat, comisă la televiziunea unui securist (Dan Voiculescu).

Apropo: de ceva vreme, la Antena 3, Cioloş – originar din comuna pericei – e prezentat drept „reprezentant al vechii Securități si al noii Securități”, cum se exprima o mârțoagă ce-şi spune ziaristă.

CITIŢI ŞI:

Voiculescu are candidat la Președinție! Gata, vine salvatorul care urăşte DNA! „Fă-Doina” îl adoră

Codrin demască teroarea! „Copiii noștri nu mai vorbesc la telefon dacă vor să copieze. Le e teamă că sunt ascultați. E horror!”

Cap de dovleac. Baronul Oprişan: Macovei – duşmanul națiunii noastre; Kovesi – duşmanul oamenilor de afaceri

Andrei, şeful de promoție de la Oxford, îl pune la punct pe „miruitul” Vosganian: „Nu mă intimidați!”

Turbează ciuma roșie! Codruța Kovesi, selectată între cei 5 candidați (din 30) dintre care va fi ales procurorul-șef european

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.