Curtea Constituțională a României (CCR) devine o instituție tot mai compromisă, de-a dreptul sinistră, iar noile numiri nu-i dau nicio șansă de a deveni credibilă. După Valer Dorneanu, Marian Enache este al doilea președinte consecutiv recrutat dintre „dinozaurii” iliescieni ai PSD, afirmat pe vremea FSN, fost deputat în trei mandate și consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.
Sâmbătă
Episodul 1: Klaus Iohannis e convins că, în noua formulă, CCR își va „duce cu succes la bun sfârşit” munca „de mare răspundere”
Noii judecători al Curţii Constituţionale (CCR) – Mihaela Ciochină (numită de președintele Klaus Iohannis), Laura-Iuliana Scântei (numită de Senat) şi Bogdan Licu (numit de Camera Deputaților) – au depus jurământul, sâmbătă, la Palatul Cotroceni. Mandatul lor este de 9 ani. Cei trei îi înlocuiesc pe Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu, cărora le-a expirat mandatul.
În cadrul ceremoniei oficiale, preşedintele Klaus Iohannis a transmis: „Doresc noilor judecători constituţionali mult succes. Vă felicit şi vă doresc să faceţi aşa cum aţi jurat. Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la bun sfârşit. La fel, doresc mult succes judecătorilor constituţionali care îşi continuă mandatul şi tuturor, împreună, vă doresc să vegheaţi la respectarea Constituţiei şi să fiţi un factor de echilibru în societatea din România”.
„Convingerea” lui Kaus Iohannis în „succesul” CCR fost exprimată după o perioadă în care instituția a luat câteva decizii îngrozitoare, care au demolat pur și simplu ideile de dreptate, meritocrație și justiție în România. În ultima vreme, CCR a lucrat „cu succes” doar în folosul infractorilor și al plagiatorilor.
Episodul 2: În fruntea CCR e instalat, în unanimitate, un „dinozaur” iliescian, vechi activist PSD
Marian Enache (68 de ani), membru al Curții Constituționale din 2016, este noul președinte al acestei instituții, pentru următorii trei ani. El a fost votat în unanimitate, pe locul rămas vacant după ce lui Valer Dorneanu i-a expirat cel de-al doilea mandat.
Votul a fost secret şi a avut loc după ce noii judecători ai CCR au depus jurământul în faţa preşedintelui României.
În acest moment, CCR are următoarea componență:
- Marian Enache (din 2016), Cristian Deliorga (din 2019), Iuliana Scântei (din 2022) – numiți de Senatul României;
- Attila Varga (din 2016), Gheorghe Stan (din 2019), Bogdan Licu (din 2022) – numiți de Camera Deputaților;
- Livia Stanciu (din 2016), Simina Tănăsescu (din 2019), Mihaela Ciochină (din 2022) – numiți de președintele Klaus Iohannis.
Dorneanu, nu fi trist, / Urmașul e tot PSD-ist!
Marian Enache este un iliescian sadea. El a avut trei mandate de deputat în Parlamentul României: 1990-1992 (FSN), 1996-2000 (PDSR) și 2012-2016 (UNPR). Așadar, a făcut parte din prima garnitură a lui Ion Iliescu, cea aleasă în „duminica orbului” (20 mai 1990).
Enache a mai fost și consilier prezidențial al lui Ion Iliescu (1992-1993), dar și ambasador în Republica Moldova, trimis tot de Ion Iliescu (1993-1996).
A fost unul dintre cei care au votat în CCR revocarea abuzivă a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, în 2018. De altfel, Enache a votat toate porcăriile dirijate de PSD-istul care a condus Curtea Constituțională până de curând, Valer Dorneanu.
Deși format ca PSD-ist pur-sânge, Marian Enache a devenit și un harnic traseist, trecând pe la: FSN (1990-1992), PDSR (1993-1997), ApR (1997-2002), PC (2008-2012) și UNPR (2012-2016).
Așadar, Enache i-a avut ca „patroni politici”, succesiv, pe Ion Iliescu (FSN, PDSR), Teodor Meleșcanu (ApR), Dan Voiculescu (PC) și Gabriel Oprea (UNPR)!
Marian Enache are un venit lunar (inclusiv pensii speciale) de circa 72.000 de lei, adică 15.000 de euro.
Tandala e mai rau ca Cioflingarul!
VA EXECUTA INTOCMAI SI LA TIMP ORDINELE PARTIDULUI. ASTA E TREBA LUI. SI VA FI UN SUCCES.