Focar de coronavirus: 27 de angajați infectați la una dintre cele mai mari fabrici de înghețată din România

0
3013

Un focar de Covid-19 a apărut la o firmă din județul Alba. 27 de angajați ai Alpin 57 Lux, comopanie care produce înghețată și legume congelate în orașul Sebeș, sunt infectați cu noul coronavirus.

Sirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba nu a făcut public numele firmei, ci doar măsurile pe care le-a luat la societatea respectivă. Surse din mediul administativ au confirmat însă că este vorba despre producătorul de înghețată Alpin 57 Lux.

DSP Alba a anunțat că toate cele 27 de persoane au fost transportate la spitalele din zonă, iar contacții direcți au fost izolați. De asemenea, inspectorii sanitari au luat decizia suspendării temporare a activității în fabrica din Sebeș până la finalizarea anchetelor și până iginenizarea și dezinfectarea spațiilor în care se desfășoară activitatea comoaniei.

Alpin 57 Lux a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

„Totodată, specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19″, au transmis duminică reprezentanții DSP Alba.

În județ au fost depistate duminică 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. aproape 10% din numărul total al infectărilor de la începutul pandemiei.

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România, înființată la Sebeș. Din anul 2016, firma a fost cumpărată de grupul Food Union.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.