Miraculoasa salvare a bancherului din avionul prăbușit în Pakistan. Mărturie despre tragedia cu 97 de morți și 2 supraviețuitori

1
1449

Un avion cu 99 de oameni la bord (91 de pasageri și 8 membri ai echipajului) s-a prăbușit vineri în Pakistan, peste un cartier rezidenţial din oraşul Karachi. Doar doi pasageri au supraviețuit. Unul dintre ei: Zafar Masud, preşedintele uneia dintre cele mai mari bănci din Pakistan.

Zafar Masud și Muhammad Zubair sunt singurii supraviețuitori dintre cele 99 de persoane care se aflau la bordul aeronavei Airbus A320, aparținând companiei Pakistan International Airlines (PIA), care s-a prăbuşit vineri peste un cartier rezidenţial din Karachi – oraș din sudul țării, port la Marea Arabiei. Cauza prăbuşirii este, deocamdată, necunoscută.

Avionul venea de la Lahore, oraș situat în nord-estul Pakistanului, aproape de granița cu India. El transporta 99 de persoane: 91 de pasageri și 8 membri ai echipajului, potrivit PIA.

Unul dintre piloţi a raportat o defecțiune tehnică după o încercare eșuată de aterizare, apoi a lansat un apel de ajutor, în timp ce avionul era în cădere.

„Tot ce puteam să văd în jur era foc. Doar auzeam lumea urlând”

Zafar Masud, unul dintre cei doi pasageri care au scăpat ca prin minune, este preşedintele Bank of Punjab, una dintre cele mai mari bănci din Pakistan, a precizat preşedintele PIA, Arshad Malik.

Celălalt supraviețuitor, Muhammad Zubair, a fost cel mai norocos: a suferit doar câteva răni uşoare. El a povestit că avionul a încercat o aterizare, iar la 10-15 minute după aceea s-a prăbuşit.

„Nimeni nu realiza faptul că avionul urma să se prăbuşească. Avionul zbura uşor, nimic nu anunța tragedia”, a explicat Zubair.

El şi-a pierdut cunoştinţa după impact, iar după ce şi-a revenit, a văzut în jur doar foc.

„Auzeam ţipete din toate direcţiile. Adulţi şi copii. Tot ce puteam să văd în jur era foc. N-am văzut pe nimeni, doar auzeam lumea urlând”, povesteşte Muhammad Zubair.

„Mi-am deschis centura de siguranță și am văzut un pic de lumină. M-am îndreptat spre lumină. A trebuit să sar aproximativ 3 metri pentru a ajunge jos în siguranţă”, a adăugat el.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

1 COMENTARIU

  1. Niciun bancher nu zboară cu avioane de linie în care sunt pasageri civili. Știu asta din Iraq 2006. Dar e bine să fii mincinos.
    Nici Nathaniel de Rothschild nu era altfel.

    Serviciul Român de Informații Iraq 2006
    1600-2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here