Florin Roman a ajuns ministru pe baza unei cărți pe care ar fi scris-o, dar care e de negăsit. N-o are nici măcar el!

4
1312
Au trecut doi ani de când Florin Roman se bucura că a căzut „Guvernul de incompetenți și corupți“ al PSD. Acum face parte din Guvernul PSD-PNL și se laudă cu o carte de care nu știe nimeni, nici măcar el

Florin Roman (47 de ani), deputatul PNL numit ministru al Digitalizării, și-a trecut în CV că ar fi scris o carte pe care n-o are și de care nu știe nimeni, nici măcar el însuși, dezvăluie ediția de vineri a cotidianului Libertatea. „Sisteme informaționale“, volumul menționat de fruntașul liberal ca aparținându-i, este necunoscut la editura unde ar fi fost publicat și lipsește inclusiv de la Biblioteca Națională, acolo unde sunt arhivate toate aparițiile publicistice din România, de la ziare până la cărți.

Devenit cunoscut publicului larg în 2017, când a făcut greva foamei timp de 3 ore, între prânz și cină, deputatul Florin Roman pretinde că ar fi scris un tratat, intitulat „Teoria sistemelor informaționale“, care ar fi apărut în 2006, la Editura Academiei Române. Această lucrare există, într-adevăr, și a fost tipărită la editura sus-amintită, numai că a fost scrisă în 2009, nu în 2006, și are alți autori: Titi Paraschiv, Victor Valeriu Patriciu, Mihai Bălan și Viorel Iulian Tănase!

În principiu, nu este nici imposibil, nici interzis ca mai multe cărți, scrise de autori diferiți, să poarte același titlu. Doar că acest al doilea tratat cu nume similar, pe care Florin Roman pretinde că l-ar fi scris personal, e de negăsit!

Nimeni nu știe de această a doua lucrare, a deputatului liberal – nici măcar editura la care el afirmă că ar fi publicat-o. La Biblioteca Națională nu există, iar Florin Roman însuși spune că, deși a căutat-o o săptămână acasă, n-a găsit-o.

Nici măcar profesorul lui Roman nu-și amintește de o asemenea carte!

Noul ministru al Digitalizării nu are legături cu acest domeniu – cu excepția pretinsei lucrări pe care și-a trecut-o în CV. La 47 de ani, are deja trei facultăți. A făcut economie la „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, apoi contabilitate la o facultate privată. Și-a dat masterul tot la privat, la „Titu Maiorescu“. Apoi a făcut cursuri la Colegiul Național de Apărare.

Este un abonat al posturilor de conducere în Consiliile de Administrație ale companiilor de stat foarte profitabile, precum cele din zona exploatării gazelor, industriei auto și băncilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* VIDEO. Analiza discursului lui Klaus Iohannis de Ziua Națională: ipocrizie, cinism, minciuni, lipsă de responsabilitate

* A început cearta! PSD amenință PNL la 7 zile după formarea Guvernului. Câciu anunță audit la Finanțe, să-l înfunde pe Cîțu. Gâlceavă pe buget, certificatul verde și PNRR

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

„Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* SERIAL (9). FSN era pregătit să proclame “victoria revoluției” în 1987!

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

4 COMENTARII

  1. Ambiţia politică e să mai alungăm din IT-işti, să slăbim USR-ul. Ministrul Digitalizării, fie el şi Testul Turing, are datoria să compare pe net ce enorm dă Gallica francofoniei şi ce neglijabil dă tineretului şi Diasporei noastre Biblioteca Naţională a României, care mai e şi… ţară în curs de educare de către clasa politică. Preşedinţii francezi au lăsat după ei Centrul Pompidou, Biblioteca Mitterrand cu patru blocuri turn din Tolbiac, Musée du quai Branly Chirac… De asemenea, trebuie mărit de patru ori bugetul pentru Biblioteca Digitală a Bucureştilor, să nu mai pice ca în 2018 (anul Centenarului Marii Uniri).

  2. Acest personaj unsuros are o exprimare greoaie si imprecisa gramatical, sugerand o cultura foarte modesta, desigur, are suficient vocabular sa faca pe politicianul, dar nu suficienta cinste pentru a onora pozitia pe care o ocupa. Traim vremuri in care promiscuitatea e ciorba in care sunt amestecate toate bietele noastre aspiratii de dupa ’89…Un Florin Roman in plus sau in minus, nici nu mai conteaza….

  3. Florin Roman este un macac veritabil. Pentru el nu conteaza la ce „suzeta” se cupleaza cu ciocu’ cata vreme curge. Este interesat cum Statul incurajeaza frauda, impostura. Atatia si-au luat diplome de doctori fabricate pentru ca la salariu sa obtina privilegii. Adica unul care nu stie sa bata la tastatura, are probleme cu Windows-ul, dar este mare doctor, ia caramida de bani. Traim vremuri anormale pentru ca noi, populatia, am permis ca o adunatura de idioti sa ia Statul pe persoana fizica. Iohannis si PNL sunt cea mai mare dezamagire. Niciun partid pana acum nu si-a inselat alegatorii de asemenea natura. Acum un an Premierul de la Grivco ne cererea sa mergem la vot sa starpim ciuma rosie, astazi mananca cu ei la masa. Caracter lipsa, moralitate la pamant. 6.2 milioane l-au votat pe neica nimeni, Basina Coclita Voda, sa ajunga presedinte pentru a doua oara.

  4. Ca la Radio Erevan:
    Este adevarat ca ministrul Roman a scris o carte despre digitalizare?
    Radio Erevan raspunde: Este adevarat, dar cu citeva precizari: Nu e vorba de o carte, ci de un articol, si nu l-a publicat, l-a copiat in caietul de teme din revista Soimii Patriei sau Arici Pogonici (urmeaza sa se documenteze ziaristii nostri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here