Firea i se alătură lui Cîțu și-l atacă violent pe Orban, imputându-i alianța PNL cu USR-PLUS în București: „Autorul moral și politic al dezastrului!”

2
1751
Firea și-a readus aminte că alianța PNL - USR-PLUS a scos-o din fruntea Bucureștiului și acum scuipă flăcări împotriva lui Orban

Gabriela Firea, “victima” alianței politice negociate de Ludovic Orban anul trecut cu USR-PLUS în alegerile locale pentru București, i s-a alăturat premierului Florin Cîțu și a declanșat un atac violent la adresa actualului președinte al PNL. Senatoarea PSD îl acuză pe Orban că e “autorul moral și politic al dezastrului de azi, din Capitală”.

Firea n-a digerat nici azi înfrângerea ei de către Nicușor Dan cu tot ce a însemnat asta – în principal decuplarea unui întreg sistem clientelar de la conducta banilor publici. Furibundă și veninoasă, n-a contenit să-l atace pe succesorul său, dar și PNL și USR-PLUS.

Pretextul pentru apariția veninoasei PSD-iste în peisaj: o promisiune hazardată a premierului, care anunță că PNL nu va mai face alianțe la București dacă va câștiga el președinția partidului

La fel ca și alți așa-ziși social-democrați, precum primarul Piedone de la Sectorul 5, Firea mimează interesul față de cetățeni (cât a fost în fruntea Bucureștiului nu s-a întâlnit nici măcar o singură dată cu aceștia, toate ieșirile în public fiind atent regizate).

În numele acestui “interes” (de curând, tocmai s-a descoperit că, imediat după ce a răscumpărat Parcul Verdi cu zeci de milioane de euro, l-a concesionat pentru câțiva lei unor șmecheri), Firea intervine acum în campania electorală internă din PNL.

Premierul Florin Cîțu a comis săptămâna trecută o gafă politică majoră, promițându-le fruntașilor liberali din București că, dacă-l votează pe el, nu îi va mai băga în alianțe și PNL va candida singur la alegerile locale. Cum PNL este al treilea partid în preferințele electoratului bucureștean, după USR-PLUS și PSD, asta înseamnă automat că liberalii ar fi retrogradați la rangul de putere politică secundară în Capitală.

Acest lucru l-a sesizat imediat și Violeta Alexandru, care a taxat ieșirea lui Cîțu arătând că “ne facem de răs” și explicând pe larg că o asemenea strategie ar însemna predarea Bucureștiului în brațele caracatiței PSD.

Ludovic Orban i-a răspuns lui Florin Cîțu luni seara, într-o înâlnire cu liberalii din Sectorul 2.

Ludovic Orban: “Noi, ca liberali, nu mai puteam accepta să ţinem Bucureştiul sub domnia incompetenţei, corupţiei, a fariseismului care s-a întâmplat în perioada de guvernare a PSD şi a Gabrielei Vrânceanu Firea“

Şi eu mi-aş fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câştigăm alegerile locale cu candidaţi ai PNL.

Credeţi-mă că sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize extrem de solide, pe studii, pe evaluări care trebuie să ne conducă spre cea mai bună decizie. Dacă noi şi mai ales eu nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS şi de a impune dintre cei doi competitori de la USR Plus, Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan, candidatul care să fie sprijinit de PNL şi de USR PLUS astăzi Primar General al Bucureştiului ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea.

Acesta este adevărul, ştim că cu toţii ne-am fi dorit să avem un Primar liberal care să câştige alegerile, pe de altă parte, noi ca liberali nu mai puteam accepta să ţinem Bucureştiul sub domnia incompetenţei, corupţiei, a fariseismului care s-a întâmplat în perioada de guvernare a PSD şi a Gabrielei Vrânceanu Firea.

După 12 ani de conducere PSD, dreapta a reuşit să câştige Bucureştiul datorită faptului că am avut înţelepciunea să găsim acea soluţie câştigătoare care ne-a dus astăzi să fim la putere la nivelul Bucureştiului şi în aproape toate sectoarele.“

Postarea prin care Gabriela Firea a speculat direcția în care a luat-o polemica Orban – Cîțu în privința strategiei din București: “El este autoral moral și politic al dezastrului de azi, din Capitală!

„În goana după funcții și privilegii, unii oameni politici își uită datoria față de cetățeni! Este și cazul domnului Orban, care a recunoscut aseară că, dacă nu făcea un compromis politic pentru București, mare cât Casa Poporului – alianța PNL – USR – Plus -, «Gabriela Firea era cea care câștiga detașat încă un mandat de primar general». Declarație făcută în contextul în care domnii Orban și Cîțu se luptă pentru șefia PNL. Își încordează mușchii politici doar pentru a accede la cea mai înaltă funcție din partid! Cum spuneam: pentru onoruri, pentru avantaje, pentru ei! Nu pentru oameni!

Să ne imaginăm ce-ar fi însemnat pentru țară dacă acești «bravi» politicieni ar fi consumat atât de multă energie pentru identificarea bugetului necesar creșterii alocațiilor pentru copii – bani sunt, dar prost gestionați și prioritizați!, pentru atragerea de fonduri europene – Programul de reziliență să fie un succes pentru România, nu o rușine la nivel european, firmele private să fie concret sprijinite, pentru diminuarea efectelor pandemiei, pensionarii să nu mai fie umiliți după o viață de muncă iar bolnavii cronici să fie ținuți pe la porțile spitalelor!

Domnul Orban merită să fie din toamnă doar o amintire – și nu tocmai plăcută -, în politica noastră!

El este autoral moral și politic al dezastrului de azi, din Capitală!

Când nu aveți apă caldă, când constatați că s-au scos autobuze din circulație și iar e aglomerat și prea cald, când vedeți șantiere închise, gropi în asfalt, mizerie în parcuri, gunoaie peste tot, când vă speriați de țânțari periculoși și de șobolanii care se plimbă precum pisicile prin oraș, să nu vă gandiți doar la Nicușor Dan – un monument de incompetență și minciună -, ci și la Dl Orban – un alt monument al disprețului față de oameni!

Un om cinic, mărunt politic dar care s-a cocoțat prin șobolăneli în funcții mari !

Mult prea mari pentru capacităților sale intelectuale și reperele morale pe care le clamează dar nu îl reprezintă!

#NepăsătoriFațăDeOameni #VorDoarFuncțiiȘiPutere #jungladedreapta“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Renate Weber anunță răzbunarea: va hărțui Guvernul, atacându-i la CCR toate ordonanțele de urgență!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* Ucigașul din Corbu a folosit o macetă de tăiat kebab, luată de la cherhanaua la care era ospătar. A ascuțit-o înainte de atac

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

2 COMENTARII

  1. Firea are toate motivele să fie supărată pe „Alianța-pentru-București” (P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S.), căci… DOAR aceea a putut să ne scape de alți patru ani de DEZASTRU, cu „Vrăjitoarea” în fruntea Capitalei României!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here