vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsDrulă: "Iohannis și coaliția sa vor să pună România pe același palier...

Drulă: „Iohannis și coaliția sa vor să pună România pe același palier cu Belarus. O republică a securiștilor”

-

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, atrage atenția că președintele Klaus Iohannis și coaliția de guvernare (PSD-PNL-UDMR) pregătesc o „republică a securiștilor”, în care serviciile secrete vor avea puteri nelimitate asupra societății românești. 

Cătălin Drulă lansează un atac tăios la adresa sistemului de corupție politică avându-l în frunte pe președintele Klaus Iohannis. Liderul USR avertizează că șeful statului și coaliția de guvernare pregătesc preluarea puterii totale de către serviciile secrete, cărora li s-ar da puteri nelimitate și discreționare, printr-un proiect de lege aflat pe masa Guvernului.

Președintele interimar al USR acuză că Iohannis pregătește preluarea puterii asupra societății civile, prin intermediul serviciilor secrete, care vor răspunde direct șefului statului, fără să poată fi trase la răspundere de către alte instituții de control ale statului român. Inclusiv Parlamentul este scos din joc.

Cătălin Drulă spune aceste amendamente, pe care Klaus Iohannis și coaliția PSD-PNL-UDMR vor să le adauge la legea siguranței naționale, „reprezintă cel mai grav derapaj politic din ultimii ani”.

- Advertisement -

Avertismentul lui Cătălin Drulă 

„Împotriva republicii securiștilor”

„Am atras atenția încă de la crearea actualei coaliții de guvernare că avem de-a face cu un guvern al socialismului cu epoleți.

Sunt dovezi zilnice și tot mai grave că e vorba nu numai de incompetență, ci și de rea-voință. Ultimele pe listă sunt proiectele de legi privind siguranța națională din care presa a publicat deja pasaje relevante.

Aceste proiecte, în spiritul și litera lor, reprezintă cel mai grav derapaj politic din ultimii ani. Scrise în disprețul principiilor și instituțiilor democratice, ele vor consfinți o dominație absolută a serviciilor secrete asupra vieții publice românești. Cetățenii, companiile, ONG-urile și funcționarii publici vor fi clasa de jos, iar președintele și serviciile secrete vor fi deasupra legii și a oricărui control democratic. Klaus Iohannis și coaliția sa vor să pună România pe același palier cu Belarus. O republică a securiștilor.

- Advertisement -

E grav, e periculos, e iresponsabil!

Da, e nevoie de modernizarea cadrului legislativ pentru siguranța națională. Dar, sub nicio formă, nu putem să ne folosim de asta pentru a crea condițiile propice unei noi dictaturi.

Îi cer președintelui României să se delimiteze clar de acest derapaj și, măcar în al doisprezecelea ceas, să acționeze cu demnitatea și responsabilitatea cu care e dator funcției și poporului care l-a ales.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

* Un fruntaș USR îi aplică „plăcuța suedeză” lui Cioloș: „Ai înțeles un căcat din politică. Să te uităm cât mai repede. M…e Cioloș!”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Moment istoric: Germania va redeveni puterea militară numărul 1 a Europei. Parlamentul a aprobat un buget anual de 100 de miliarde de euro, al treilea cel mai mare din lume, după SUA și China

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* „Legiunea Străină” a ajuns în Donbass. Rușii sunt încolțiți: au pierdut deja 20% din teritoriul ocupat al orașului Severodonețk

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -