Dragnea rămâne la închisoare! Judecătorii i-au spulberat speranța într-o eliberare înainte de termen

1
881
Liviu Dragnea, catuse
Liviu Dragnea, încătușat, la Înalta Curte de Casație și Justiție
Liviu Dragnea a cerut judecătorilor să constate imediat faptul că face închisoare, fiind nevinovat pentru că legea s-a aplicat în mod greșit. Acesta a fost motivul invocat de fostul lider al PSD la Curtea Supremă în cadrul recursulului în casație.

Judecătorii, marți, au decis că nu există niciun motiv legal pentru ca pedeapsa lui Liviu Dragnea să fie întreruptă. Aceștia au respins recursul în casaţie depus de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În urmă cu o săptămână, fostul lider PSD ​- aflat în detenţie din 27 mai în urma condamnării la trei ani şi jumătate de închisoare – a apărut în faţa judecătorilor şi le-a spus din nou că este nevinovat.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea,  a precizat atunci că a formulat recurs în casaţie întrucât la judecarea dosarului ”s-a aplicat în mod greşit legea, în mod răsturnat”, iar Liviu Dragnea a refuzat să plătească un prejudiciu întrucât s-a considerat nevinovat, anunță News.ro.

Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.

În data de 14 ianuarie, Liviu Dragnea a apărut în faţa judecătorilor şi a stat mai puţin de o oră la Înalta curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii au amânat pronunţarea pentru 21 ianuarie.

Dragnea a recurs la două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.
În 10 decembrie 2019, ICCJ i-a respins contestaţia în anulare, însă i-a acceptat recursul în casaţie, dar i-a respins cererea de suspendare a executării pedepsei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A doua gafă majoră a ministrului Vela: l-a numit șef la „Doi și-un sfert” pe fiul unui mafiot din SRI și ginerele pușcăriașului Liviu Luca

* Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

* VIDEO. Cristina Țopescu și Andrei Gheorghe, întâlnirea emoționantă care le-a supraviețuit

* Rareş Bogdan o pune la punct pe şefa socialiştilor europeni. Ruptă de realitate, aceasta pune semnul egal între Dragnea şi Iohannis

* Coronavirusul gripal din China trece graniţa cu avionul!

* Zbiară disperaţi baronii roşii! PSD loveşte din nou cu moţiune, haos, hoţie, instabilitate

1 COMENTARIU

  1. Acest satlinist sinistru, care a incercat sa restaureze totalitarismul de partid si dictatura trebuie exclus pe viata din spatiul public (bineinteles si politic) romanesc.

    In primul rand este vinovat pentru activitate conspirativa anticonstitutionala si cardasie cu dusmanii Romaniei,
    complicitate la jaf sistematic de mare anvergura a avutiei nationale, devalizarea bugetului national, delapidari gigantice de peste 300 milioane € si organizare de grup criminal.

    Mai functioneaza ocnele de sare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here