Dragnea, discurs de infractor la Congresul Socialiștilor: „Dreapta a distrus Europa, folosind instituțiile de forță ale statului! Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al copiilor noștri”

3
5888

Liviu Dragnea a fost personajul primitiv al Congresului Socialiștilor Europeni, desfășurat la Madrid. A fost singurul vorbitor care nu și-a citit într-o limbă de circulație internațională, iar mesajele sale sale pro-infractori, de om complexat, de dușman al statului de drept, i-au atras disprețul celor prezenți. Cei mai mulți l-au ignorat, nepunându-și căștile pentru traducere.

Șeful PSD și-a dus și în Europa discursul despre „abuzuri”, dar de data asta n-a descoperit statul paralel european, ci a dat vina pe Dreapta europeană (populari, conservatori), care „a nenorocit Europa”.

Principalele afirmații ale lui Dragnea

 • „Manifestul socialiștilor va schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei, care a distrus multe valori, speranțe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european. Dreapta face orice ca să ne blocheze”.
 • „Cred în proiectul european, dar trebuie să le spunem oamenilor despre modul în care Dreapta a distrus Europa, folosind manipularea și instituțiile de forță ale statului”.
 • „Trebuie să ieșim din defensivă împreună. Suntem puternici pentru că am rămas fideli valorilor noastre”.
 • „Grație guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăți viața de zi, salariul minim și pensiile s-au dublat. Am redus și taxele pentru cetățeni și mediul de afaceri”.
 • „Nu a fost ușor și nu va fi ușor. Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al copiilor noștri. Trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru cetățenii europeni”.
 • „PSD va câștiga alegerile și sunt convins că și în Spania va câștiga PSOE. Sunt convins că românii din Spania vă vor vota. Pentru a face acest lucru, e nevoie să luptăm până la capăt. Apărarea democrației, a drepturilor cetățenilor reprezintă linii directoare pentru care trebuie să luptăm”.
 • „Azi am avut o discuție bună cu Serghei (Stanișev – bulgar), Frans (Timmermans – olandez) și am propus soluții pentru o comunicare mai bună. Sper să avem o comunicare și o colaborare mai bună”.
 • „Trebuie să corectăm abuzurile din trecut, să rezistăm Dreptei. Dreapta ne vrea divizați. Nu trebuie să cădem în această capcană”.
 • „UE are nevoie de o schimbare profundă, pe care doar noi o putem aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, cu cetățeni cu drepturi egale”.
 • „Noi facem politica celor mulți, suntem de partea bună, nu lăsăm pe nimeni în urmă. E timpul să facem schimbarea acum. It’s time!”

CITIȚI ȘI:

„Duminică, toți în stradă! Ne alăturăm protestatarilor din Piața Victoriei!”

Polițiştii sar în ajutorul magistraților. „Infractorii din fruntea țării trebuie să răspundă pentru nelegiuirile lor! Trădătorii trebuie anihilați și exilați”

Ghiță TV luptă cu „hoardele Rezist” care o apără pe Kovesi. „Vandalii” l-au atacat pe Tudorel cu arme infernale: ketschup și muștar

Tudorele, mai poţi ieşi din casă? Ieri, sos de roşii pe ziduri, azi – maşina împroşcată cu muştar

3 COMENTARII

 1. Asta inseamnă – referindu-mă la Dragnea – inadecvarea, rătacirea intr-un peisaj străin, lipsa de inteligență până la urmă. Il iei pe Daea și-l pui la o masă rotundă cu Plesu, Liiceanu si Patapievici. Daea o va da pe cormorani, va bate câmpii in veselie, ce altceva ar putea face?
  Așa cum inviti acest peizan din teleorman la un congres al socialiștilor. Ce îl va duce mintea să spună ? Că va dubla pensiile si salariile in Europa? Că dreapta a taiat pensiile si salariile in Europa? Că dreapta are stat paralel…Omul nepotrivit, la locul nepotrivit.
  Dar ce să ne mai mirăm, când o țară ajunge sa fie reprezentată de o tanti care nu știe nici să citeasca, dacă ajung minisțri (deci desemnați ca preofesioniști!) indivizi de la vulcanizare sau motostivuitoriste.

 2. Nu stiu cine l-a sfatuit sa-si configurezr astfel discursul, dar credca atacul exagerat la adresa dreptei a fost o greseala. Stanga europeana concureaza impotriva dreptei, dar nu cred ca ajunge pana la atata ura cata s-a desprins din discursul lui Dragnea,
  Inafara de minciunile despre traiul imbelsugat cu care s-a laudat ca l-a facut el romanilor, inafara faptului ca cei de acolo stiu cat de bogat este si cum s-a imbogatit acest exponent al saracilor, ura pe care a incercat sa o sadeasca impotriva dreptei spune mult despre atitudinea lui din tara.
  Ii lamureste pe toti despre cat de „adevarate” sunt informatiile ce vin din Romania despre Kovesi si nu numai.

 3. Infractorul asta nu are nici-o ideologie politica, nici de dreapta nici de stinga.
  Daca hotia ar fi ideologie atunci ar avea-o. Se pretinde ingrijorat de soarta UE, a copiilor nostrii, etc, in timp ce el distruge speranta in oameni si baga Romania in datorii pentru citeva generatii si ii compromite viitorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here