Timp de aproape o lună (26 februarie – 21 martie), am numărat infectații cu coronavirus. De două zile numărăm morții. În România, până luni, 23 martie, au fost înregistrați 576 de cazuri de infecție și 7 morți.
Dintre cei 7 morți, doi au legătură cu Spitalul Judeţean Suceava, iar doi cu Spitalul Universitar București. Exact cele două spitale ai căror manageri au fost schimbați în regim de urgență, pe baza ordonanței militare care dă ministrului Sănătății această putere.
La nivelul României, după cele 3 decese de sâmbătă, au urmat cele 4 de luni.
Ziua de luni a început cu vestea proastă venită de la Iași: o femeie de 72 de ani, adusă de la Suceava, a cedat.
Puțin după prânz, Suceava a lovit din nou: un bărbat de 71 ani, confirmat pozitiv cu coronavirus chiar în dimineața acestei zile, a decedat câteva ore mai târziu. Era internat în infernul Spitalului Județean Suceava, în care peste 50 de cadre medicale (peste 30 de medici) au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19.
Al treilea deces al zilei a fost consemnat la Spitalul Județean Arad: un bărbat de 64 de ani, din același oraș. Acesta fusese internat cu trei zile în urmă (vineri, 20 martie), în stare gravă, și intubat în secția ATI (Anestezie și Terapie Intensivă).
Seara, seria neagră a fost completată de un bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar București. Acesta a fost confirmat pozitiv sâmbătă, 21 martie, și a murit două zile mai târziu. Pacientul necesita dializă și a fost coleg de salon cu un alt pacient dializat,
confirmat cu COVID-19 vineri, 20 martie, și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, unde a decedat duminică.
Cei 7 morți dintre românii infectați cu coronavirus
- 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.
- 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.
- 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.
- 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.
- 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava.
- 23 martie / Bărbat de 64 de ani, internat vineri, 20 martie, în stare gravă, la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean Arad.
- 23 martie / Bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Era dependent de dializă.
CIA America: Masoneria = Moarte.
Din Oglinda Sufletului: unde nu e credință e boală și unde nu e știință e moarte. Natura impune prin creiere deznădejdea. La ce i-a trebuit Elveției suma de 300.000.000.000.000 dolari din 1967? În 2018 s-a închis petrolul. Nu se mai putea plăti dobânda de 1%/an pentru PSD.
Da, se vede cu ochiul liber ca la cele doua spitale sunt brese foarte grave de securitate a pacientului si personalului medical, ceea ce fara discutie arata o dezastruoasa conducere, atat managerul propriu-zis, cat si directorul medical. Managerul de la spitalul din Suceava, ce sa vezi, era foarte bine privit de psd, care la ultima remaniere ar fi vrut sa-l puna ministru al sanatatii, in 14 octombrie. Acum ancheta epidemiologica trebuie facuta direct in spital, foarte, foarte rau. Iata incompetenta care ucide si infecteaza, in fapt, coruptia care face asta, in spitale. Persoanele care au murit astazi, cei 3 care au legatura cu spitalul din Suceava, s-au infectat cu visurul corona in spital, l-au luat de-acolo, n-au venit cu el deja, asa ca nu suntem in faza de transmitere comunitara necontrolata. Asta nu inseamna ca situatia nu este grava, si nu se poate agrava in continuare.
Nu era foarte bine privit de PSD, trebuia sa fie ministru PNL…dar asta nu are importanta, omul era un bun manager, dovada fac investițiile si dotarile de la Suceava. In speță de fata el nu are nicio vina, Directorul medical raspunde de siguranta medicala. Si mare parte a vinei o au medicii, in stări de epidemie, procedurile medicale interzic medicilor sa se intalneasca, sa discute neprotejati, tocmai pentru a limita răspândirea in cazul in care o persoana este infectata. La Suceava aceste reguli par fi fost incalcate in mod repetitiv, este o bataie de joc. Au nenorocit un spital intreg prin neglijenta lor.