Domnule Băsescu, de ce e „nulitate” Vlad Voiculescu? Pentru că nu a luat șpagă 6,3 milioane de euro precum omul dvs., doctorul Duță, cel condamnat la 6 ani de pușcărie?

20
8541
Traian Băsescu - Lucian Duță

Cu o zi înainte să fie demis din funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS) a fost aspru criticat de fostul președinte al României, Traian Băsescu (PMP).

„Domnul Voiculescu este o nulitate în materie de sănătate. Nu o fi țara asta plină numai de nulități, puteau să-l lase pe Tătaru în continuare. (…) Nulitățile nu au cum să dea bine, lipsa de recunoaștere profesională nu are cum să aducă autoritate. Despre ce lume vorbim? Una în care cu cât ești o nulitate mai mare, cu atât să fii mai apreciat?”, și-a lansat tirada fostul președinte la B1 TV pe 13 aprilie.

A doua zi, premierul Florin Cîțu (PNL) l-a destituit pe Vlad Voiculescu pentru ultima „ispravă” pe care a făcut-o secretara de stat Andreea Moldovan: publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin de mare impact, cel privind carantinarea, fără avizul președintelui Comitetului Național pentru Situații de Urgență și, implicit, fără informarea premieruui. Șeful acestui Comitet este însuși Florin Cîțu. Aici n-a fost vorba de un război politic, ci de o eroare instituțională la nivel înalt.

Dincolo de asta, intervenția lui Traian Băsescu la B1 TV e una prea dură pentru Vlad Voiculescu. Adică, Voiculescu se face vinovat de prăbușirea întregului sistem de sănătate, deși s-a aflat la conducerea ministerului mai puțin de 4 luni.

În toată această perioadă, în afara unor greșeli organizatorice și de comunicare, s-o spunem pe-a dreaptă: a fost ministrul care a pus gând rău mafiei din sănătate, a început reorganizarea sistemului din temelii. Practic, a vrut să înlăture numirile politice și să angajeze persoane competente, pe bază de concurs, pe criterii de eficiență.

Violența verbală a lui Traian Băsescu nu este însă una întâmplătoare. Și el, în calitate de șef de stat, a stat bine înfipt în ciolaniada PDL pe vremea în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) era condusă de „locotenentul” său Lucian Duță.

În aproape 3 ani, Duță, fost președinte al PDL Sector 1 – București, a „reformat” sistemul de sănătate prin luarea unor șpăgi „la ordin politic”, cum reiese din rechizitoriul întocmit în cazul său de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Mai mult, la ultima sa șpagă, Duță a invocat o relație apropiată cu președintele de atunci, Traian Băsescu. Dezvăluirea i-a aparținut lui Radu Enache, reprezentantul HP România, într-o mărturie depusă la DNA și lecturată de G4Media.ro.

Mărturia lui Radu Enache, în rechizitoriul DNA

* „În cursul lunii ianuarie 2010 am fost sunat de dl. Ionuţ Popa, cu care fusesem coleg de Lojă Masonică, care mi-a spus că dl. Lucian Duţă a fost nominalizat pt. funcţia de preşedinte al CNAS. Acesta mi-a facilitat o întâlnire cu dl. Duţă la un restaurant în apropierea pieţelor Universităţii – Rosetti. În cadrul discuţiei, dl. Duţă şi eu am menţionat importanţa dezvoltării proiectului SIUI (Sistemul Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate), dl. Duţă subliniind necesitatea obţinerii unui «sprijin politic» pentru proiectele de la CNAS, lăsând să se înţeleagă că e vorba despre «sponsorizări» pentru obţinerea acestui sprijin politic, de fapt era vorba despre plata unor comisioane.”

* „Întrucât SIUI nu era folosit în judeţe şi trebuia să se treacă la o soluţie centralizată, am cerut doamnei Socol, directoarea Siveco, să-mi dea 100.000 de euro cash, pe care i-am transmis d-lui Duţă. Întâlnirea a avut loc în luna februarie 2010, nu-mi amintesc exact. Pentru a evita riscul de a fi văzuţi, dl. Duţă a venit la mine acasă, a parcat maşina – un BMW de culoare neagră – în garajul meu, i-am dat banii, i-a pus în portbagajul maşinii şi apoi a plecat.”

* „La lansarea proiectului Cardului Electronic de Sănătate, dl. Duţă şi-a manifestat nemulţumirea în legătură cu cuantumul comisioanelor primite de la Siveco pentru proiectele anterioare, solicitându-mi să găsim un alt partener prin intermediul căruia să se furnizeze comisioanele solicitate pentru obţinerea de «sprijin politic».”

* „Pentru câştigarea licitaţiei organizate de Imprimeria Naţională, HP a realizat un consorţiu cu firma Novensys, care avea expertiză tehnică legată de carduri şi colaborase anterior cu Imprimeria Naţională, în alte proiecte. Din câte îmi amintesc, dl. Duţă mi-a solicitat un comision tot de 10 %, respectiv de un milion de euro. Această solicitare a fost făcută anterior câştigării licitaţiei.”

* „Nu-mi amintesc exact când, dar în mod cert înainte ca asocierea HP-Novensys să depună oferta. Îmi amintesc exact acest lucru pentru că suma solicitată drept comision de dl. Duţă a intrat în preţul ofertei partenerului Novensys (respectiv livrabilele furnizate de Novensys în oferta depusă de consorţiu a fost mărită cu suma comisionului).”

* „De fapt, acest lucru s-a întâmplat la toate proiectele, în sensul că comisioanele cerute de dl. Duţă trebuiau stabilite anterior depunerii ofertelor, întrucât cuantumul lor era inclus în cuantumul ofertei. În cazul comisioanelor furnizate de Siveco, nu am cunoscut valoarea lor exactă, deoarece erau incluse în valoarea globală a ofertei subcontractorului Siveco.”

* „Întrucât dl. Duţă a fost eliberat din funcţia de preşedinte ulterior câştigării licitaţiei pentru cardul electronic de sănătate, Novensys a refuzat să mai transfere acestuia comisionul solicitat de dl. Duţă. Dl. Duţă a insistat în numeroase rânduri să primească acel comision, evocând calitatea sa de preşedinte al PDL Sector 1 şi relaţia cu preşedintele Băsescu, faptul că PDL va reveni la guvernare.”

De la Luci Duță la Nuți Udrea

Acum se vede cine e o „nulitate în materie de sănătate”: e chiar „pila” lui Băsescu, nu „mielul” Voiculescu, cel care a dorit să desființeze astfel de practici mioritice.

Domnule președinte Băsescu, nu Voiculescu a luat șpaga de 6,3 milioane de euro pentru implementarea cardurilor de sănătate, ci omul dumneavoastră din PDL, doctorul Lucian Duță!

Domnule președinte Băsescu, nu Voiculescu a primit în această speță o condamnare de 6 ani de închisoare cu executare, ci „pila” dumneavoastră din PDL, Lucian Duță!

Ați mai spus la B1 TV: „Am vrut în 2012 să introducem, pe asumarea răspunderii, noua lege a sănătății. Pentru că sistemul nu a avut încredere în ceea ce eu voiam să propun, au ieșit oameni în stradă, au protestat, nu s-a făcut. Toate aceste lucruri s-au întâmplat chiar dacă legea pe care eu o propuneam era emanația celor mai mari specialiști din România. Însă în loc să-i las pe ei s-o prezinte, m-am apucat eu s-o explic”.

Care „lege”? Aia a șpăgilor de la CNAS? Lăsați-o moartă, domnule președinte Băsescu! Și, în loc să vă luați de Vlad Voiculescu, vedeți-vă de infractorii din fostul PDL, de la Luci Duță la Nuți Udrea!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

20 COMENTARII

 1. Intrebarea din titlu e pusa prost. Daca Voiculescu nu e la fel de ticalos ca Basescu inseamna ca e bun?
  Nu, nu e bun. Cel putin nu la sanatate. In primul rind nu are studii de medicina. Bun, atunci e pus ca reprezentant al puterii politice. Nici ca politician nu e bun pentru ca nu are diplomatie si tact. Nu stie sa puna problema. Aceeasi problema pusa altfel a altceva. In loc sa rezolve o problema o arunca in aer. Si nu e vorba doar de ultima intimplare. Ii este frica si de raspundere delegind atributiile lui altora. Adica vrea functia dar sa raspunda altii. Pina la urma nu a scapat sa raspunda insa a tras-o in noroi apa si pe doctorita aia pe care a pus-o sa semneze in locul lui.
  Ca sa concluzionez, Voiculescu nu e bun de medicina din lipsa de studii, nu e bun la politica fiindca nu stie sa fie diplomat si nu e bun la munca de raspundere fiindca ii e frica de raspundere.

    • Ca să fii… BUN-MANAGER (!) la un spital sau în Ministerul Sănătății… NU este necesar să ai neapărat studii medicale: s-a dovedit, în timp (atenție: NU-NUMAI în România, ci chiar și în unele țări cu… un sistem-medical ULTRA-PERFORMANT!), căăă… NU medicii au fost (ÎN-GENERAL vorbind, așadar… cu EXCEPȚIILE notificabile/remarcabile!) cei mai pricepuți MANAGERI/ADMINISTRATORI de spital sau de sistem-sanitar, ciii… ECONOMIȘTII!

     • Bineînțeles: în orice spital și, cu atît mai mult, în orice sistem-sanitar, NUUU… „ÎN-SPATELE”, CI chiar… „LA-DREAPTA” MANAGERULUI există un CONSISTENT grup de… consilieri-și-directori-MEDICALI!

      Însă el, MANAGERUL, este cel care trebuie să… ADMINISTREZE (!) cât-mai-bine, desigur: (ȘI!) pe baza expertizei-medicale oferită de cei cu pregătire-medicală!

 2. Da turcii n-au furat atât în 400 de ani că nu ei au furat, au furat domnitorii romăni care s-au bătut între ei cine dă mai mult la turci, și apoi din punct de vedere politic Voiculescu a fost catastrofă, iar usr e dezastru, nu se poate guverna să cauți cu lupa ce greșeli s-au făcut cânt „TU„ usr n-ai vrut să intri la guvernare că nu este obligația ta să scoți România din c….t !!!

 3. Pentru ca nu e șmecher și nu se orientează, conform standardelor comuniste. Ascultați cu atenție și veți vedea ca mai direct sau mai pe ocolite, toți comuniștii vor spune la fel. Uitați-va și la Vlaicu de mai sus.

 4. sîntem în război și tu îmi vorbești „de o eroare instituțională la nivel înalt” comisă de acest ex-ministru parșiv (ca să fiu elegant)?
  îți place să te lupți cu morți precum Băsescu? ia încearcă cu CTP pe această temă dacă ai sînge
  aștept un articol despre nea „Nicu” Voiculescu și ascensiunea „PLUS” – dacă nu el ți-a comandat acest articol
  capisci?

 5. Mai documentează/te tovarășe Hubali (doar ești ziarist) și o să afli că acest ex-ministru care nu suportă eșecuri în viață și nu-și recunoaște nicio vină, nu se căiește (evident nu e creștin), a fost demis pentru multe alte lipsuri foarte mari. În ce privește mafia din sănătate căreia, cică, Vlad Voiculescu i-a pus gând rău: să fim serioși acest ex-ministru foarte alunecos și parșiv n-a reușit să-l demită nici pe directorul Popa infiltrat de PSD în MS, cerându-i premierului Câțu s-o facă deși demiterea sau transferul unui director din MS este o îndatorire clară a ministrului cf.prev.art.16 (1,2) alin K și d din ROF al MS. Același stil de a arunca responsabilitatea altuia. Acest VV este un laș nenorocit lipsit de curajul răspunderii, un prost manager și un distrugător de alianțe în folosul PSD și AUR. Și ce legătură are Duță cu Voiculescu? (ce are sula cu subprefectura?)

  • @alexandru :
   Intr-o tara controlata aproape in totalitate de mafie, este imposibil sa existe un partid format doar din oameni cinstiti si competenti.
   Mafia este bine organizata pentru a bloca orice tentativa.
   Pe de-o parte, acel partid este infiltrat cu oameni ai mafiei, care, la timpul potrivit, actioneaza conform ordinelor mafiei.
   Pe de alta parte, orice om cinstit si competent, care incearca sa intre in politica, este imediat atacat, insultat, calomniat, linsat de vuvuzelele mafiei. Mafia cauta orice punct slab al acelei persoane si il amplifica, il hiperbolizeaza (daca nu gaseste nimic, inventeaza ceva), iar, in acelasi timp, orice calitate este luata in deridere, este dusa in derizoriu, este decredibilizata.
   Asa a patit ilustrul Corneliu Coposu. Cat timp a trait a fost atacat si insultat de toate likelele, aflata in solda mafiei.
   Asa a patit exceptionala Sefa a DNA. Tone de minciuni, calomnii si aberatii s-au revarsat in presa si la TV in privinta sa : ca a plagiat teza de doctorat, ca a terminat facultatea cu nota 6, ca nu stie nicio limba straina, ca statul a platit din cauza ei milioane de euro, in urma unor procese la CEDO. Numai minciuni sfruntate.
   Asa pateste acum VV. Toate likelele se leaga ca nu este medic. Dar nu spun ca a numit un secretar de stat exceptional calificat si i-a delegat atributiunile, adica a facut exact ce trebuia sa faca, a facut maximum din ce se putea face.
   Aceleasi likele nu scot un cuvant despre o numire scandaloasa a aceluiasi premier corupt, aflat in slujba mafiei.
   Este vorba despre Andra Sabrina Pleșa, fiica vitregă a lui Vela, foarte recent numită în funcția de vicepreședinte al Agenției Naturale pentru Arii Naturale Protejate, care atunci cand a vrut să devină notar, nu a trecut nici de proba orală, pentru ca a luat doar nota 2,17. Despre aceasta nulitate nu vorbeste fostul presedinte.
   Toate problemele din Sanatate sunt datorate mafiei psd, care a organizat si a sustinut tot felul de actiuni pentru blocarea masurilor de impiedicare a raspandirii virusului. Fara aceste actiuni criminale, fara sustinerea sau tolerarea acestor actiuni de catre Cartelul Mafia Media, de catre CNA, de catre aur, pandemia ar fi fost tinuta sub control, nu ar mai fi avut loc accidentele datorate supra aglomerarii spitalelor si supra solicitarii medicilor si echipamentelor.
   Tocmai tatal Ebei sa vorbeasca despre nulitati, este o impertinenta si arata ca s-a alaturat mafiei psd.

  • Pai nu a luat spaga inca,fiindca nu a fost lasat in functie…😮😆dar deja isi instalase oameni gen Duta:acea Moldovean,medic cu legaturi in reteaua farmaceutica si care avea un venit paralel baban din dividende!!!De unde,daca nu figura -oficial ,cel putin,nu?-ca actionara intr-o firma, farmaceutica de exemplu?!?😮😰😨

   • Plus Drula,care deja a pus-o de-o vanzare PE SEST (!!!!!) a portului Constanta!!-vezi si site-uri ca Newsweek ,Universul.net,Comisarul,News.ro,digi,b1….Dar pe aici e TABU sa critici pe cineva de la plusere ,probabil e un ordin intern de la sefii de la g4media..zic si eu,dupa ce am observat atent timp de 3 ani evolutia acestui site..mai degraba involutia!Si o spun cu mare dezamagire,caci dl.Cartianu avea respectul meu pana sa se alature acestui cor de jurnalisti cu opinii antiliberale clare.

    • Te pune cumva Orcan să-i faci publicitate pe-aici???!

     Cui crezi tu că-i pasă AICI (!!!!) dacă-i place uneia ca tine revista lu’ Orcan???!!!

     RĂU a mai ajuns și ălaaa…, dacă pune ființe ca tine să-i facă reclamă peste tot!

     • Cum poți să scrii ASEMENEA (IMENSEEEE!!!!) PROSTII???????!

      NU vinde nimeni Portul Constanța!

      Există o intenție a… (CULMEA:) P.N.L.-iștilor (ca să afli și tu și să nu mai bați câmpii!), care este acceptată și de către U.S.R.-P.L.U.S. (cu… anumite condiții/NUANȚE, însă!), să se vândă niște acțiuni (MAJORITATEA-de-CONTROL rămânând, însă, la Statul-Român!) NU NUMAI la C.N. A.P.M. (C.) S.A. (Portul-Constanța), dar și la alte companii și societăți ale Statului, pentru CAPITALIZARE-și-DEZVOLTARE!

      ASTA-I TOT!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.