Escrocul Alexandru Cumpănașu (38 de ani), fost candidat la alegerile prezidențiale cățărat pe tragedia adolescentei Alexandra Măceșanu (15 ani), a fost singurul român care a beneficiat în anul 2019 de protecție de la Jandarmerie! Documentele arată că decizia lui Mihai Fifor, ministrul de Interne de la acea vreme, a fost ilegală.
Florin Roman, deputat PNL, a formulat o întrebare către ministrul de Interne, Marcel Vela, colegul său de partid, solicitând „precizări privind motivele pentru care MAI a asigurat un autoturism și escortă, din partea Jandarmeriei, pentru domnul Alexandru Cumpănașu”.
Răspunsul ministrului a fost scurt și la obiect: „În cursul anului 2019 a fost primită o singură solicitare privind asigurarea temporară a protecției, aceasta fiind cea a domnului Alexandru Cumpănașu”.
În documentul semnat de ministrul Marcel Vela este citată și prevederea legislativă în baza căreia Jandarmeria Română i-a acorda protecție persoanei fizice Alexandru Cumpănașu.
„În urma solicitării persoanei la care faceți referire în întrebare, pentru asigurarea protecției ca urmare a existenței unor amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală, în conformitate cu art. 19, alin (2) din legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care prevede că «La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul Afacerilor Interne poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale (…)», i s-au asigurat temporar măsuri de protecție, cu efective specializate din cadrul Jandarmeriei Române.”
Gardă de corp + Volkswagen Touareg
Să ne reamintim: Alexandru Cumpănașu a primit protecție oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor și în presă că ar fi fost amenințat. Concret: Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.
Însuși ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea – pe 30 august 2019 – că protecția oferită lui Cumpănașu ar fi avut o bază legală. „Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol, poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.
Atenție, însă: Fifor a mințit! Niciun Parchet din România nu a deschis niciun dosar pe această temă (amenințări primite de Cumpănașu), ceea ce înseamnă că nu a existat nicio plângere depusă de Cumpănașu!
Cumpănașu nici măcar nu a depus plângere că ar fi fost amenințat
Un răspuns oficial al Ministerului Public, pentru G4Media.ro, a arătat clar că nu există niciun dosar privind aceste presupuse amenințări.
Singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu are greutatea unei plângeri penale.
În rest, Cumpănașu s-a tot plâns pe la televiziuni, încercând să se victimizeze pentru a obține profit electoral.
Câteva mesaje primite pe Facebook nu reprezintă „amenințări iminente de natură a-i pune în pericol viața și integritatea corporală”, „în situații care nu suferă amânare”.
De aceea, decizia lui Mihai Fifor de a-i acorda protecție lui Cumpănașu, din partea Ministerului de Interne, este un abuz.
O cercetare a Parchetului în acest sens ar trebui să ducă la recuperarea prejudicului produs bugetului MAI, dat fiind că și garda de corp permanentă, și autoturismul Volkswagen Touareg (cu benzină și șofer), ambele asigurate pe o perioadă de mai multe săptămâni, presupun costuri considerabile.
Ce hram poarta cumpanasu? Al cui oengist sub acoperire e cumpanasu? Se vede lipsa jurnalistilor de investigatii!