Documente: planul inițial al Rusiei era ca în 10 zile să preia controlul întregii Ucraine, să-i ucidă liderii și să anexeze țara în august. Toată populația urma să intre într-un program de „reeducare”

1
1973
Direcțiile de atac rusești în primele ore ale invaziei din Ucraina

Planul inițial al Rusiei, la momentul invaziei declanșate pe 24 februarie, era preluarea controlului asupra întregii Ucraine în 10 zile (până pe 5 martie), decapitarea conducerii prin uciderea președintelui Volodimir Zelenski, a șefului Parlamentului, a premierului și a altor lideri, apoi anexarea țării în luna august. Dezvăluirea aparține institutului britanic RUSI (Royal United Services Institut) și se bazează pe documente capturate de la ruși și care poartă semnătura personală a lui Vladimir Putin, dictatorul Rusiei.

Planurile obținute de occidentali sunt extrem de detaliate. Pe plan militar se prevedea ca invazia să înceapă cu o „campanie masivă de lovituri aeriene și cu rachete” care să distrugă țintele militare ucrainene. Lista cuprindea în detaliu numele celor care trebuiau uciși, ale celor care urmau să fie doar intimidați și ale persoanelor vizate pentru a deveni colaboratorii regimului de ocupație.

Potrivit think-tank-ului britanic specializat pe probleme de apărare și securitate, la curent cu planul detaliat de acțiune erau extrem de puțini oameni din Federația Rusă – un cerc foarte restrâns de factori de decizie din jurul lui Putin. Nici măcar adjuncții șefilor de arme (infanterie, artilerie, blindate, aviație, rachete) din cadrul armatei ruse n-au fost puși la curent cu planul de invadare și ocupare a Ucrainei decât cu câteva zile înainte de începerea efectivă a războiului. Mai mult decât atât, unele unități militare au primit ordinele necesare cu doar câteva ore înainte de invazie!

Faptul că serviciile de spionaj occidentale sau ucrainene au reușit să pună mâna pe acest plan arată, în același timp, cât de sus au reușit să penetreze acestea sistemul de putere din statul rus.

Documentele capturate de serviciile de informații aliate arată că Rusia plănuia, în primă fază, capturarea centralelor electrice, a aerodromurilor, a rezervelor de apă ale țării, a băncii centrale și a Parlamentului din Kiev. Serviciile secrete rusești au primit ordinul să ucidă conducerea Ucrainei.

După preluarea controlului asupra Ucrainei și lichidarea fizică a elitei sale politico-militare, Rusia urma să anexeze țara – conform planului inițial – în luna august 2022.

Ipoteza de lucru cu care au lucrat rușii a fost aceea că oficialii guvernamentali ucraineni „fie vor fugi, fie vor fi capturați ca urmare a vitezei invaziei”, relevă RUSI.

Unități aeropurtate urmau să captureze centralele atomice ucrainene, apoi rușii plănuiau să șantajeze Europa cu riscul poluării cu radiații, dacă nu este acceptat rezultatul invaziei

Conform serviciilor de informații din Ucraina, Rusia a plănuit să folosească unități aeropurtate trimise din Belarus pentru a captura centralele nucleare Rivne și Hmelnițki.
Moscova prevăzuse și o pârghie de acțiune împotriva Europei. Conform planului de invazie, trupele aeropurtate rusești urmau să captureze centralele nucleare ucrainene, apoi să șantajeze țările europene cu riscul de poluare cu radiații, dacă nu acceptă rezultatul invaziei și ocuparea țării.

Inițial, Moscova n-a vizat infrastructura critică, precum centralele electrice și căile ferate, deoarece acestea erau esențiale pentru planurile de a ocupa Ucraina. Strategia s-a schimbat abia de două luni, iar atacurile asupra sistemului energetic al Ucrainei au început când a devenit evident că nu poate fi ocupată țara.

Planul inițial rusesc prevedea în amănunt lichidarea capacității poporului ucrainean de a reacționa prin atacarea conducerii sale. Oficialii ucraineni fuseseră împărțiți de serviciile secrete rusești în 4 tipuri de ținte:

– Cei care ar trebui uciși,

– Cei care au nevoie de intimidare,

– Cei considerați neutri care ar trebui încurajați să colaboreze,

– Cei deja pregătiți să colaboreze.

Întreaga populație a Ucrainei urma să intre într-un amplu proces de control, care amintește de sistematizarea genocidului din timpul Germaniei naziste. Kremlinul plănuia să înregistreze toată populația Ucrainei prin intermediul unui recensământ din ușă în ușă, apoi trimiterea oamenilor în „tabere de filtrare“. Acest lucru s-a și petrecut, dealtfel, dar numai în teritoriile pe care rușii au reușit să le ocupe. FSB primise sarcina să captureze oficialitățile locale. Planul era ca apoi să fie aduși profesori și alți oficiali din Rusia, pentru a începe „reeducarea ucrainenilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

1 COMENTARIU

  1. Astia au ramas ancorati in evul mediu, se cred noii inchizitori ai planetei! N-au auzit ca dezvoltarea tehnologica si implicit, a comunicatiilor, duce in timp la estomparea granitelor prin migratia si metisarea populatiei, iar structura sociala se indreapta spre globalizare, spre forma de organizare de populatie de tip planetar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.