miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDiscuții dure în culise la Kiev: se așteaptă ca francezul Macron, germanul...

Discuții dure în culise la Kiev: se așteaptă ca francezul Macron, germanul Scholz și italianul Draghi să facă presiuni asupra lui Zelenski ca Ucraina să cedeze teritorii Rusiei!

-

Informații șocante sunt transmise de presa occidentală din Kiev, acolo unde în culise se așteaptă ca liderii celor trei mari puteri economice ale Uniunii Europene să facă presiuni asupra Ucrainei să cedeze în fața Rusiei! Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit presei germane temerile Kievului, după ce Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, veniți în capitala ucraineană, au făcut declarații oficiale de susținere a țării invadate de armatele lui Putin.

Conform BBC, e de așteptat ca liderii Franței, Germaniei și Italiei să aibă o altă abordare în spatele ușilor închise, după ce în public s-au arătat solidari cu poporul ucrainean și au vizitat Irpin, localitate de la periferia Kievului distrusă de invadatori în martie.

Departe de ochii publicului vor avea însă loc discuții dure, cred ucrainenii. Consilierul lui Zelenski spune că trioul „va exercita presiuni“ pentru „a face concesii care să pună capăt războiului declanșat de Putin“, scrie BBC. Acestea se traduc, simplu, prin renunțarea la teritoriile deja ocupate de Rusia: Crimeea, Donbass, plus zona din sudul țării, cu orașele Mariupol, Melitopol și Herson.

O ruptură în interiorul UE: țările din Europa Centrală și de Est se apropie de SUA pe măsură ce își pierd încrederea că Franța și Germania sunt dispuse să le protejeze în fața agresiunii ruse

Președintele francez Macron a făcut deja unele declarații miercuri, în România, când a spus că țara sa este, desigur, alături de Ucraina, dar Rusia va rămâne tot acolo și „Zelenski va trebui să negocieze cu Rusia”. Francezul a spus că Europa nu e în război cu Rusia și că nimeni nu vizează distrugerea poporului rus mâine – deși în acest moment Ucraina e țara invadată, iar poporul ucrainean e cel amenințat cu exterminarea în mod direct de liderii ruși.

- Advertisement -

Kievul dorește să adere la Uniunea Europeană, iar de aici decurge o altă temere: că liderii europeni ar putea șantaja Ucraina, să accepte cedarea de teritorii în favoarea Rusiei ca să primească statutul de țară candidată la intrarea în UE.

Europa a prezentat un front unit în primele zile ale invaziei, dar recentele dezacorduri privind boicotarea gazului rusesc în timpul ultimei runde de sancțiuni energetice ale UE reflectă perspective diferite și preocupări politice și economice în diferite capitale ale UE“, scrie BBC.

Până acum, Zelenski a fost ferm: Ucraina nu va ceda niciun metru din teritoriul său. SUA și Marea Britanie îl susțin necondiționat. În interiorul UE a apărut o fractură. În timp ce Polonia, Cehia, Slovacia, țările baltice se situează ferm de partea Ucrainei, pe care o sprijină masiv cu armament și alte resurse, Germania, Franța și Italia sunt mult mai reținute.

- Advertisement -

Această falie se va adânci, anticipează experții în politică internațională, țările din Estul și Centrul Europei pierzându-și încrederea în garanțiile pe care le oferă „motorul” franco-german al UE. Acest lucru va duce la o apropiere de Statele Unite, văzută ca singura mare putere capabilă și dornică să le asigure independența în cazul unui atac al lui Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medvedev recidivează: „Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe hartă?”. Tocmai spusese că nu va avea odihnă până nu va extermina poporul vecin

* „Știi ce am mâncat azi? Un câine!” / „Oh, mi se face rău!”

* Kasparov dă alarma: Navalnîi a dispărut din închisoarea KGB unde era ținut de Putin! „E posibil să fi fost dus într-un lagăr chiar mai îngrozitor”

* Generalul Wesley Clark: „Alianța NATO însăși va fi în pericol dacă Ucraina nu va primi sprijin deplin pentru a-l respinge pe Putin”

* Armata ucraineană îi vânează pe trădătorii care trec de partea lui Putin. A mai lichidat trei în Donbass: un comandant și doi locotenenți

* VIDEO. Cristoiu și Turcescu întețesc propaganda pro-Putin: „Aceste sancțiuni sunt îngrijorătoare, automate, orice-ar face Rusia” / „Occidentului i-a trebuit acest război mai mult decât lui Putin” / Pentru încheierea războiului, Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei

* Echipa lui Iohannis a contribuit direct la odiosul proiect de reînviere a Securității! SIE: „Variantele de lucru ale legilor securității sunt rezultatul consultărilor cu Administrația Prezidențială și SGG“

* Lista celor 10 parlamentari (din 79) care pleacă de la USR la REPER-ul lui Cioloș: 8 deputați și 2 senatori. Au „dezertat” și 5 din cei 8 europarlamentari

* Sfârșitul imposturii: Cornel Dinu rămâne fără certificatul de revoluționar, obținut pentru „meritul” de a fi avut grijă de Nina Iliescu și de a fi lucrat în echipa de dezinformare a lui Dan Marțian, în TVR

* Digi 24 l-a scos din grilă pe Cristian Tudor Popescu. „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24” / „Diagnosticele puse au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”

* VIDEO. Podul prăbușit în Neamț, pe moșia baronului Arsene, a fost „reabilitat” acum 6 luni, cu bani PNDL, de firma unui fost consilier PSD

* Dezvăluirile lui Câcău (șef de filială județeană AUR, demisionar): „George Simion a organizat petreceri la care s-au săvârșit acte de preacurvie” / „Dictator”, „fariseism grotesc”, „limbaj vulgar”, „comportament violent”

* Un Munte Negru pentru fotbalul românesc: 0-5 cu echipa unei țări cu o populație cât un sfert din București! 1-6 în 10 zile – atât poate o federație-de-șobolani

* Șoc în fotbalul european: Ungaria bate Anglia cu 4-0 în deplasare, după ce-o învinsese (1-0) și la Budapesta! Se naște o nouă mare echipă maghiară, ca în 1938 și 1954?

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -