Dintele unui rechin uriaş de acum 20 de milioane de ani, expus la Târgu-Mureş

0
6323

Un dinte cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani, care a aparţinut unui rechin gigant (specia Otodus megalodon), dispărut din oceanele lumii, a fost expus la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Mureş, în cadrul proiectului „Exponatul lunii”.

Potrivit specialiştilor muzeului, acest dinte de rechin gigant, ce poate fi văzut pe durata lunii februarie la Târgu-Mureş, este cel mai mare al speciei şi cel mai vechi ca vârstă geologică.

Otodus megalodon este o specie complet dispărută de rechin gigant. Dimensiunea corpului putea atinge 15-18 m, în medie având circa 10,5 metri, ceea ce subliniază mărimea impresionantă, pe care nu o regăsim la niciun rechin actual, notează Agerpres.

Practic, putea fi de 3 ori mai mare decât rechinul Marele Alb (Carcharodon carcharias), cel mai mare selacian actual. „Exemplarul, cu o vechime de aproximativ 20 de milioane de ani (Miocen Inferior), provine din zona oraşului Cluj-Napoca şi a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1958, fiind donat de către domnul Szocs”, a anunţat Muzeul de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş.

Foto: Natural History Museum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here