Dictatorul cecen Kadîrov și-a plasat toate rudele în Guvern și în administrația prezidențială. Comparație cu regimul Dragnea

2
1768
Ramzan Kadîrov

De unde altundeva pot să-și tragă PSD-diștii seva dacă nu din năravurile fostului bloc comunist? Sunt urmași ai PCR-ului ceaușist, dar și cu mentalități infecte preluate din spațiul fostei URSS, mai ales de la „Maica Rusia”. Mai precis, îi caracterizează hoția, prostia – fiindcă au, în general, studii făcute pe genunchi -, nepotismele și parvenitismul exacerbat: dacă le dai o mână, ți-o iau și pecealaltă.

Bine că am scăpat parțial de gașca pușcăriașului Dragnea în toamna anului trecut, altfel caracatița sa extinsă deasupra țării ne-ar fi dus la pieire sigură. S-ar fi înmulțit numărul pilelor angajate în aparatul de stat în funcții călduțe, fără să se țină cont de profesionalism, exact așa cum se întâmplă și în prezent în Rusia „modernă”. Studiu de caz: Republica Autonomă Cecenă.

Acolo, rudele dictatorului Ramzan Kadîrov (44 de ani), devenit președinte în 2007 (instalat de Vladimir Putin) la trei ani după ce tatăl său a murit în urma unui atentat cu bombă, au pus stăpânire în totalitate pe destinele cecenilor. Nu există vreo instituție nepopulată cu fii, fiice, nepoți și verișori ai vătafului Kadîrov. Clica lui e compusă din peste 100 de urmași, conform unei analize realizate de publicația „Nod Caucazian”.

E de reținut un aspect: la 44 de ani, Ramzan Kadîrov e tată a 12 copii, doi fiind adoptați de la orfelinat în anul în care a ajuns șef în Cecenia. Niciunul n-a rămas pe drumuri. Mai mult, 6 dintre ei au înregistrat succese fulminante în politică încă de la vârste fragede, titrează site-ul „Znak”.

„Piloșii” dictatorului Kadîrov

Hamzat Kadîrov – ministru al Sportului la 23 de ani

* Este fiul fratelui mai mare al lui Ramzan, Zelimkan Kadîrov, care a murit în 2004. Ramzan și-a acceptat nepotul în familia sa și a devenit foarte apropiat de el.

* Cariera lui Hamzat a fost fulminantă: după ce a absolvit școala Tsentaroi din Hafiz la vârsta de 15 ani, el a devenit chiar director al acelei instituții!

* Cinci ani mai târziu, a ajuns asistent al șefului Republicii din Cecenia.

* După alte 6 luni, la vârsta de 21 de ani, Hamzat a intrat în serviciul municipal, obținând funcția de șef al administrației districtului municipal Kurchaloievski.

* După doar doi ani de muncă, Hamzat a primit cel mai mare premiu al Republicii Cecene – Ordinul Ahmat-Kadzî Kadîrov – și un loc în prezidiul „Rusiei Unite” cecene.

* În februarie 2020, la vârsta de 23 de ani, Hamzat a fost „uns” ministru al Sportului în Cecenia.

Hamzat Kadîrov

Has Mahomed Kadîrov – ministru de Interne la 26 de ani

* Has e considerat de Ramzan Kadîrov drept „fratele mai mic”.

* La vârsta de 21 de ani, Has a preluat funcția de asistent al primarului din Groznîi. Ulterior, a lucrat tot ca asistent al al șefului Republicii Cecene.

* În 2017, Has a primit cadou postul de ministru al Afacerilor Interne pentru orașul Groznîi. Numirea lui a provocat o discuție aprinsă: polițistul nou-creat avea gradul de sublocotenent, iar în subordinea sa lucrau atât colonei, cât și generali!

* Guvernul cecen și-a motivat numirea prin faptul că Has Kadîrov a reușit să facă ceva ce unii generali nu puteau realiza: să pună capăt afacerilor cu droguri în republică și să restabilească ordinea în oraș.

* Has a lucrat doar doi ani la Ministerul Afacerilor Interne. În 2019, el a fost transferat în funcția de primar al orașului Argun.

* Din iulie 2020, Has lucrează ca secretar al Consiliului de Securitate din Cecenia.

Ibrahim Zakriev – șeful administrației prezidențiale și al guvernului Republicii Cecene la 29 de ani

* Ibrahim e unul dintre nepoții lui Ramzan Kadîrov, din partea surorii sale Zulia.

* Tatăl său, Salman Zakriev, e președinte al Guvernului cecen și primul vicepreședinte al Parlamentului cecen.

* După ce a absolvit Universitatea de Stat din Moscova cu o diplomă în economie, Ibrahim s-a angajat direct în funcția de director adjunct al administrației președintelui Republicii Cecene.

* La vârsta de 28 de ani, Ibrahim Zakriev a fost numit primar în Groznîi (la trei ani după ce un alt tânăr primar și nepotul lui Kadîrov, Islam Kadîrov, a părăsit postul).

* Un an mai târziu, acesta a fost admis în consiliul politic regional al Rusiei Unite.

* Actualmente, Ibrahim e șeful administrației prezidențiale și al Guvernului Republicii Cecene.

Idris Cherkigov – șef în Ministerul Afacerilor Interne pentru Republica Cecenă la 27 de ani

* Cherkigov este fiul celei de-a doua surori a lui Ramzan, Zargan.

* Tatăl său, Ramzan Cherkigov, este ministru al Transporturilor și Comunicațiilor în Republica Cecenă.

* Idris a călcat pe urmele tatălui său, studiind Dreptul la Universitatea Militară a Ministerului Apărării.

* Imediat după absolvire, la vârsta de 23 de ani, a devenit director adjunct al administrației prezidențiale și al Guvernului Republicii Cecene, la fel ca vărul său Ibrahim.

* Cherkigov și-a schimbat posturile la interval de un an și jumătate. A mai fost secretar al Consiliului de Securitate al Republicii, șeful administrației districtului Kurchaloievski (cu 4 ani înainte de vărul său, Hamzat) și șeful secretariatului general al Republicii.

* În 2017, nepotul lui Ramzan Kadîrov, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a primit postul de șef al Departamentului Poliției Rutiere din Cecenia. A ajuns la gradul de căpitan de poliție, primind chiar o medalie „Pentru menținerea ordinii publice”.

Aișat Kadîrov – viceministru al Culturii la 21 de ani

* Este cea mai mare fiică a lui Ramzan Kadîrov.

* Unul dintre cei mai tineri membri din Guvernul autoproclamatei Republici Cecene.

Islam Kadîrov – primar la 25 de ani, căzut în dizgrație

* Este verișor de gradul doi al lui Ramzan Kadîrov.

* La vârsta de 20 de ani, Islam a început să lucreze la compania Terek SOBR.

* La 22 de ani, el a devenit asistentul lui Ramzan.

* La 25 de ani, Islam a ajuns primar al orașului Groznîi și cel mai tânăr edil din istoria Rusiei moderne.

* În timp ce deținea funcția de vicepremier, Islam a fost protagonistul unui scandal de proporții, după ce pe micul ecran s-a difuzat un videoclip șocant: fostul primar al orașului Groznîi era filmat cum bate și înjunghie oamenii din urbe, acuzându-i că finanțează terorismul. Deși poliția deschisese o anchetă, nici până în prezent nu se cunosc rezultatele ei.

„Piloșii” dictatorului Dragnea

Știți care e avantajul nostru? Chiar dacă suntem pe ultimul loc din UE în privința modernizării patriei noastre, avem totuși o democrație consolidată la nivelul exprimării punctului de opinie. Altfel spus, nu ne poate închide nimeni gura. Nu același lucru se petrece în Cecenia, unde riști să fii executat dacă scoți capul de la cutie.

Iată de ce românii au ieșit masiv în stradă pe vremea guvernării PSD, în epoca Dragnea, au protestat împotriva tentativelor „ciumei roșii” de a modifica legile justiției, au anulat OUG 13 și apoi au dat jos de la putere coaliția odioasă PSD-ALDE. Mai bine mai târziu decât niciodată!

Cei 7 ani de guvernare PSD au dus România pe marginea prăpastiei. În loc să se ocupe de atragerea de fonduri europene pentru infrastructură, pentru construcția de autostrăzi care să lege provinciile istorice, pentru reabilitarea căii ferate, echipa lui Dragnea a urmărit doar să-și umfle conturile și să atragă o parte a populației într-un circ mediatic întrețesut la televiziunile prietene, Antena 3 și RTV, patronate de infractorul Dan Voiculescu și de penalul fugar Sebastian Ghiță.

Odată cu prăbușirea regimului PSD-ALDE, a ieșit la iveală adevărata față a așa-zișilor „patrioți”, care lătrau la televizor că ei vor binele țării și că Opoziția lucrează cu „agenturili străine”. În fapt, cei din PSD și ALDE erau și sunt niște „patrihoți”.

Clotilde Armand, actualmente primar ales al sectorului 1 din București, i-a dezvăluit pe „piloșii” din PSD și ALDE, prezentați în acel moment și de site-ul Ziaristii.com.

Păstrând proporțiile, lista de mai jos aduce aminte de cea din care fac parte odraslele dictatorului cecen Ramzan Kadîrov.

Iată ce funcții dețineau odraslele celor din PSD și ALDE până la preluarea guvernării de către PNL.

* Fiul Vioricăi Dăncilă, angajat la Curtea de Conturi.

* Fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, numit consul la Strasbourg (Franța).

* Fiul lui Daniel Barbu (ALDE), consul la Edinburgh (Scoția).

* Fiica lui Petre Daea, angajată la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

* Fiica lui Florin Iordache, angajată la Cancelaria Băncii Naţionale. În trecut a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

* Fiica lui Adrian Ţuţuianu, consilier juridic la Primăria Capitalei.

* Fiul lui Dumitru Buzatu şi al senatoarei PSD Gabriela Creţu, numit secretar de stat: ”Îl recomandă cunoaşterea limbilor străine”.

* Fiica senatoarei PSD Emilia Arcan, numită vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu rang de secretar de stat.

* Fiul lui Tudorel Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în condiţiile în care codul de etică al Universităţii interzice angajarea rudelor.

* Fiul lui Ioan Munteanu, şeful PSD Neamţ la vremea respectivă, a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

* Fiica lui Nicolae Bădălău, angajată la protocolul Aeroportului Otopeni, acolo unde ocupă funcţia de Director al departamentului Conformare, Calitate, Siguranţă şi Mediu.

* Fiica fostului eurodeputat PSD de Bacău Minodora Cliveti este consilier diplomatic la Reprezentanţa României la UE.

* Fiul lui Ilie Grădinar, zis Ilie Gigacalorie, a fost trimis ambasador al României în Danemarca.

* Fiica lui Constantin Preoteasa, fost şef al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, numită secretar general în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Ea a deţinut, pe rând, diverse funcţii în Ministerul de Externe, înainte de promovarea de la MRP fiind director în cadrul MAE.

* Fiul judecătoarei Maria Huza, fost preşedinte a Tribunalului Bucureşti şi prietenă a fostului ministru PSD Rodica Stănoiu, a fost trimis secretar I la Ambasada României la Tokyo.

* Fiica fostului ministru PSD Constantin Niţă a ajuns secretar I la Reprezentanţa României la UE.

* Mai adăugăm o „pilă” celebră: fiul pușcăriașului Adrian Năstase, Mihnea, ajuns consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Pancu, ode pentru Kadîrov: „Este fratele meu și cel mai puternic și tare om pe care l-am cunoscut”

Deși cei din PSD și ALDE au distrus România, sunt destui concetățeni care le cântă în strună. Printre ei se numără și foști sportivi renumiți, precum Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Cornel Dinu sau Daniel Pancu. Toți au ajuns consilieri de vitrină ai Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, iar după alegeri au fost evacuați.

Unul dintre ei, antrenorul Daniel Pancu, e chiar fan înfocat al monstrului cecen Ramzan Kadîrov. Există o explicație: „Pancone” a evoluat un sezon la Terek Groznîi, alături de Florentin Petre și Andrei Mărgăritescu. Cei trei au fost aduși la echipă chiar de Kadîrov, în urmă cu mai bine de 10 ani.

Iată cum îl definea fostul jucător al Rapidului și al turcilor de la Beșiktaș Istanbul pe temutul lider cecen în anul 2016, într-un dialog purtat cu jurnaliștii de la „Fanatik”: “Aş fi mers şi eu la partida dintre România şi Rusia, special pentru a mă întîlni cu Ramzan Kadîrov. Este fratele meu şi cel mai puternic şi tare om pe care l-am cunoscut. Este un exemplu adevărat pentru ceea ce înseamnă bărbăţia. Dar, din păcate, dura mult până primeam viza şi nu mai prindeam partida”.

Lingușirea lui Pancu poate stârni revoltă, dacă ne gândim la faptul că a îmbrăcat tricoul naționalei României în 27 de rânduri. În același timp, poate fi și una firească: ea e făcută de un susținător al PSD și al Gabrielei Firea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu'”

Cam mulți basarabeni la protestul Covidioților! Și-a activat Rusia agenții pentru a produce anarhie în România?

* Triplă lovitură a Guvernului Orban, pe relația SUA: autostrada și calea ferată Constanța – Gdansk, Centrala de la Cernavodă și finanțarea cu 7 miliarde de dolari

VIDEO. Protestul pro-moaște, deturnat de conspiraționiști. S-a scandat împotriva străinilor și a măștii de protecție

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here