Demisia lui Cioloș, însoțită de un val de plecări din USR. „Spor natural negativ” în februarie: minus 300

3
687
Dacian Cioloș

Un fenomen ciudat a avut loc în USR în prima jumătate a lunii februarie: aproximativ 400 de persoane şi-au dat demisia din partid, în vreme ce au fost înregistrați și circa 100 de noi membri. Așadar, un „spor natural negativ”, de minus 300, întro perioadă în care USR a avut un șoc la vârf: demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte (luni, 7 februarie).

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, că  Îîn ultimele două săptămâni au plecat din partid în jur de 400 de membri și au intrat în USR alte 100 de persoane.

Moșteanu nu a interpretat această informație, nelegând pierderea a aproape 300 de membri (400-100) de demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al partidului și preluarea interimatului de către vicepreședintele Cătălin Drulă.

În schimb, Moșteanu a menţionat că datele nu sunt actualizate, iar în cursul zilei va primi informaţii complete.

„La o primă vedere, pare că de la 1 februarie până astăzi au plecat aproximativ 400 de colegi şi au venit aproximativ 100 de colegi noi. Plecarea oricărui coleg este un moment trist pentru noi şi eu le mulţumesc tuturor celor care au ales să-şi dea din timp, o secundă, un minut, o zi din viaţă, pentru acest partid. Cred în continuare că noi suntem soluţia cea mai bună pentru viitorul României. Îl aştept alături de noi pe fiecare român care crede că USR este soluţia bună pentru viitorul României. E un moment complicat pentru partid. Aşa cum am trecut de multe ori peste momente complicate, o să trecem şi peste acesta. Am încredere în colegii mei şi în solidaritate”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

USR va avea o conducere interimară până la Congresul extraordinar a cărui dată n-a fost stabilită încă. Până atunci, partidul va fi condus de vicepreședintele Cătălin Drulă (40 de ani), deputat și fost ministru al Transporturilor. Acesta este favorit să fie ales președinte la Congres, dat fiind că atât Dan Barna, cât și dacian Cioloș – ultimii doi președinți – au anunțat că în acest context nu vor candida pentru un nou mandat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* FSB a primit misiunea să organizeze „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei rusești, scrie „The Guardian”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Dragnea: În spatele lui George Simion și al AUR se află Ghiță și Burci. „Ambele personaje au legături cu serviciile. Poate e doar o coincidență…”

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here