De ce, tovarășe Kuzmin? De ce ascundeți toate ororile astea?

2
3124
Valeri Kuzmin

Tovarișci Valeri Kuzmin, dacă tot sunteți ambasador al Federației Ruse în România, de ce nu le spuneți românilor cum bolșevicii l-au asasinat pe Țarul Nicolae al II-lea al Rusiei, împreună cu întreaga familie a Romanovilor? Sau cum au prigonit peste 6 milioane de anticomuniști, printre care 100 de filosofi și scriitori laureați cu Nobel? De ce le spuneți numai ce vă convine? De ce umblați cu minciuna vopsită?

Văd că băgați gaz la greu, tovarișci ambasador Kuzmin! Doar aveți gaz destul. Puteți să trageți de pe conductele Gazprom cât poftiți. Nu se va supăra deloc tovarișciul-șef Putin. Cu o condiție: să fiți și eficient. Și-atunci, ca să-l impresionați, v-ați gândit să dați o fugă până la Craiova. Să regizați „Zilele Culturii Ruse”.

De ce-ați ales Cetatea Băniei și nu, de pildă, Tulcea, unde sunt mulți lipoveni, vorbitori de limbă rusă? Aaaaa, pentru că nu acolo e amplasat scutul american antirachetă, ci la Deveselu… Iar Deveselu e situat la doar 61 de kilometri de Craiova. Și ce vă mai „place” să fiți în preajma lui! Dacă ar fi după dvs., mâine l-ați „demonta” piesă cu piesă, șurub cu șurub… și cu americani cu tot!

Dar, din fericire pentru noi, nu e după cum vreți dvs., tovarișci Kuzmin, și nici nu va mai fi vreodată. Oricât v-ați chinui să-i „înmuiați” pe români și pe americani cu filme realizate după operele marelui romancier Feodor Dostoievski, când va veni vorba să le cereți să renunțe la scut, vă vor proiecta un șut încurajator spre Kremlin.

Dacă tot vă desfășurați proiectul cultural la Craiova, de ce nu vorbiți și despre asasinarea Țarului Nicolae al II-lea? De ce nu le spuneți românilor cum bolșevicii l-au ucis împreună cu întreaga familie a Romanovilor? Nici măcar copiii n-au scăpat de gloanțele și baionetele barbarilor…

Sau poate vă amintiți cum aceiași bolșevici i-au prigonit din URSS tocmai pe compatrioții lor anticomuniști: peste 6 milioane de oameni, printre care s-au numărat 100 de filosofi, scriitori premiați cu Nobel, muzicieni, balerini, sculptori, actori, publiciști și critici literari? Nu vă amintiți, aveți amnezie…

Aceste personaje remarcabile nu fac parte din cultura rusă? Păi, tovarișci Kuzmin, derbedeii voștri i-au fugărit peste hotare, nu americanii! Cine mai era agresorul la acea vreme? Cine făcuse crime monstruoase? Nu bolșevicii, nu măreața Uniune Sovietică?

Pică la țanc „Zilele Culturii Ruse”. Tocmai se împlinesc 100 de ani de la catastrofa produsă de bolșevici în rândul intelectualității ruse. În 1922, printr-un ordin semnat de Lenin, au fost puși pe un vas 100 de filosofi și învățați ruși și expediați în Germania. S-a numit „Vasul Inteligenței”. Și tot atunci, pe 22 octombrie, s-a produs fenomenul Vladivostok, când au fost evacuați ultimii refugiați. În primul val au emigrat peste 5 milioane de ruși, după 5 ani și 5 zile de la izbucnirea Revoluției Bolșevice din 1917.

Povestiți-le „Amicilor Rusiei” de la Craiova despre primul val de emigrare, care s-a desfășurat între 1920-1940! Iată cine a plecat în exil, printre alții.

Scriitori: Ivan Bunin (primul laureat al Premiului Nobel din istoria literaturii ruse, în 1933), Aleksandr Kuprin, Dimitri Merejkovski, Boris Zaițev, Aleksei Remizov, Mark Aldanov, Vladislav Hodasevici, Ivan Șmeliov, Evgheni Zamiatin, Boris Poplavski, Vladimir Nabokov etc.

Compozitori: Serghei Rahmaninov, Aleksandr Glazunov, Serghei Prokofiev.

Balerină: Anna Pavlova.

Artiști: Konstantin Somov, Mihail Larionov, Vasili Kandinski.

Sculptor: Alexander Archipenko.

Artiști de talie mondială: pictorul Konstantin Korovin, cântărețul Feodor Șaliapin, balerinul Vaslav Niejînski, pictorul modern Marc Chagall, care avea să decoreze plafonul Operei din Paris în 1963-1964.

Acești intelectuali au dezvoltat o cultură paralelă în exil. Au editat numeroase ziare: din Berlin până în New York, din Bulgaria până în Uruguay.

Presa din exil ajunsese net superioară celei din Rusia bolșevică. Ieșeau în tiraje mari peste 1.000 de jurnale de cultură, divertisment, politică.

Ia uitați-vă, tovarișci Kuzmin, ce spunea marele Nikolai Berdiaev pe baza filosofiei dostoievskiene, conform căreia în viața socială stau în prim-plan două probleme: libertatea și pâinea. „Socialismul se sprijină pe colectiv, promite tuturor pâinea prin ridicarea libertății”. Compară Biblia cu legenda comunismului, susținând că în Rusia a învins revoluția diabolică a lui Ivan Karamazov și Smerdiakov. Iar această revoluție ateistă este orientată spre omorul semenilor.

Pomeniți și de articolul „Nu-i omorâți pe ostatici!”, scris de Ivan Bunin și apărut la 13 februarie 1921 în revista „Fapta comunitară”, ca răspuns la instaurarea și legiferarea noii legi oficiale a tipăriturilor rusești. Potrivit acesteia, doar cel ce va obiecta va ajunge în temnițele sovietice. Include o temă tragică în opera sa, pe seama acestui fapt, asociată cu foametea poporului rus și cu scrisoarea inedită pe care a primit-o din partea mamelor rusoaice.

Scrisoarea era dedicată întregii lumi, cu speranța și rugămintea de a le fi salvați copiii. A fost publicată în revista pragheză „Focurile” și în cea pariziană „Mamele”. Mamele au pus sub scrisoare 44 de cruci, dintre care 34 fuseseră trasate cu cărbune, creion și funingine, iar 10 cu sânge.

Bunin și-a anunțat apropiații despre durerea femeilor din Rusia, despre faptul că n-a citit în viața lui ceva mai tragic decât acea scrisoare: „Ochii mei au fost plini de lacrimi ale suferinței și îndurării”. Acel episod cutremurător a sensibilizat toate organele rusești din exil, chiar și Biserica rusă. Astfel, după soborul din 1921, organizat în lSerbia, la Karlovac, biserica din emigrație s-a rupt de trecut, încetând să mai colaboreze cu cea din Rusia sovietică.

Nu omiteți, tovarișci Kuzmin, nici cuvintele dramaturgului Leonid Andreev, care deplângea Rusia din exilul său finlandez: „Precum orbul mă arunc în întuneric și caut Rusia. Unde-i Rusia mea? Îmi este groază! Nu pot trăi fără Rusia! Redați-mi Rusia de odinioară!”.

A urmat valul doi de emigrare. A fost denumit DP (Displaced Persons). Au plecat peste hotare în jur de un milion de ruși. Viktor Kravcenko a publicat în 1946, în SUA, o carte în acest sens: „Am ales libertatea”. Vorbea despre sistemul comunist și despre puzderia de lagăre construite pentru întemnițații politici din URSS.

Apoi, din 1966, a venit și valul trei. Leonid Ilici Brejnev, pe vremea căruia v-ați definitivat studiile, a expatriat doi laureați ai Premiului Nobel pentru Literatură: pe poetul Iosif Brodski și pe romancierul Aleksandr Soljenițîn. Evreii au constituit atunci masa emigrației. 51.000 de persoane au fost silite să-și ia tălpășița din URSS.

Al treilea val s-a născut din literatura samizdatului. Scriitorii creau sub pseudonime sau ascundeau manuscrisele în pământ, în sticle de șampanie. Așa de bine era în URSS, în țara „pacifiștilor”, cum preferați să vă definiți și-n prezent, deși ați masat peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina.

Vorbiți la „Zilele Culturii Ruse” și despre scriitorii ruși din exilul interior! Adică, despre acei creatori care au scris sub cenzură în URSS și despre teroarea fizică și ideologică declanșată asupra lor în perioada 1930-1940: Mihail Zoșcenko, Osip Mandelștam, Aleksandr Tvardovski, Varlam Șalamov, Boris Pasternak (laureat al Premiului Nobel pentru Literatură), Isaac Babel și, nu în ultimul rând, Andrei Platonov, care spunea: „Comunismul este cel mai dezgustător cuvânt pe care l-am întâlnit în viață”.

Cine mai era agresorul, tovarișci Kuzmin, când numărul scriitorilor trimiși în lagărele de concentrare din URSS ajunsese, în 1954, la 3.000? Nu cumva regimul „pacifist” din URSS?

Cine mai era agresorul, tovarișci Kuzmin, când, la finalul celor trei valuri de emigrare, din Rusia au fost exilați peste 6 milioane de oameni? Nu cumva regimul „pacifist” din URSS?

Despre toate ororile astea e bine să afle și românii la „Zilele Culturii Ruse” de la Craiova. Nu doar ce le dați voi, ca niște experți ai minciunii ce sunteți!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AUR face liste negre cu presa indezirabilă și își incită ultrașii să „se implice”. Un deputat AUR îi numește pe jurnaliști „cozi de topor”

Șoșoacă, trompeta Rusiei: „România ar trebui să joace cartea neutralității. Nu avem nevoie ca NATO să-și aducă toate mașinăriile și invențiile să le încerce pe români“

Rusofilul Călin Georgescu, instalat președinte onorific al AUR. Vrea să ne scoată din NATO și din UE. A fost promovat intens de Sputnik și de Dan Puric

AUR și propaganda rusă nu au spor. Sondaj: 64% din români consideră Rusia o amenințare, doar 18% nu vor mai multe trupe NATO în țara noastră

A început destabilizarea Ucrainei, fază premergătoare invaziei sau loviturii de stat! Un comando rusesc a fost anihilat, altele hărțuiesc Kievul

* Record exploziv: aproape 35.000 de noi infectări Covid pe zi! Săptămâna viitoare vom atinge vârful valului 5. Jurma: „În februarie se ajunge la 70.000 pe zi”

* Nicușor Dan cere extinderea anchetei penale privind greva ilegală de la STB către capul operațiunii: Gabriela Firea

* Cum pot fi concediați angajații STB. La ce riscuri s-au expus prin continuarea grevei după ce a fost declarată ilegală de instanță

Anti-vaccinistul Zenovie, starețul-zombi, a scăpat neumplut de solzi, dar a ajuns în spital, bolnav de Covid

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (73) / Nea Nicu de la dispecerat

2 COMENTARII

 1. Excellent articolul, dar lipsesc ORORI majore, care jaloneaza monstruozitatea, traditia monstruozitatii in Rusia:

  1. Genocidul Cerchezilor:
  Trupele de rusi barbari au ucis intre 1860-1864 – UN MILION si JUMATATE de cerchezi
  si a eliminat total acest neam mandru de luptatori, exilandu-i in Turcia.

  2. Genocidul HOLODOMOR
  Trupele bestiale sovietice au infometat pana la moarte si au ucis cu mitralierele, pe cei care ieseau din incercuirea satelor PATRU MILIOANE de ukrainieni intre 1932-1933

  3. Genocidul KATYN
  Trupele de monstrii rusi NKVD au asasinat 22000 de ofiteri, prizonieri de razboi, din Polonia ocupata
  la Katyn, in Mai 1940.

  4. Genocidul FANTANA ALBA
  Trupe NKVD au asasinat la 01 Aprilie 1941 – 3000 de tarani bukowineni, care mergeau cu preoti si prapuri inspre Romania, dupa anexarea prin Ultimatum a Bukowinei de Nord de catre Rusia.

  Aceste monstruozitati, repetate sistematic, demonstreaza ca salbaticia si masacrul sunt coordonatre ale mentalitatii si deci ale ” culturii ” rusesti.

  CULTURA MASACRULUI SI A BESTIALITATII este amprenta norodului muskal in patrimoniul umanitatii
  dezumanizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here