De ce nu vedem la TV nimic din problemele României: PSD și PNL au dublat în 2022 banii alocați pentru „presă și propagandă“. 101 milioane de lei care „nu știm unde s-au dus“

5
1138
PSD plătește din bani publici, cu zeci de milioane de lei, confecționarea unei imagini onorabile a partidului și a liderilor săi. În emisiuni, Ciolacu scapă mereu neîntrebat despre problemele reale ale României

Sumele pompate de PSD și PNL în presă și propagandă s-au dublat în 2022, arată un raport întocmit de think tank-ul Expert Forum. Partidele din România au alocat în 2022, pentru a-și asigura o presă favorabilă, suma de 101 milioane de lei din totalul de 184 milioane.

Campioana mituirii presei este, ca de obicei, PSD, care a dat 54 de milioane de lei (aproape 11 milioane de euro) pentru ca televiziunile (în principal) să nu critice comportamentul partidului. Practic, în cazul PSD, această formațiune este legată ombilical de banii primiți de la stat. Cu aceste sume se cumpără o imagine favorabilă și acoperirea tuturor eșecurilor, scandalurilor și gafelor. 58% din totalul banilor primiți de PSD în 2022 s-au dus la „propagandă și presă“.

Pe locul 2 este PNL, care în 2022 a dat 39 de milioane de lei (aproape 8 milioane de euro) pentru ca activitatea lui Ciucă și a miniștrilor liberali să fie lăudată. E vorba de 70% din totalul subvențiilor primite de la stat.

Codașă este, ca întotdeauna, USR, care a alocat doar 5 milioane de lei, din cele 31 de milioane primite (18%) pentru „propagandă și presă”.

Septimius Pârvu, care a făcut prezentarea video din partea Expert Forum, spune că partidele se feresc să se afle unde pompează acești bani, folosindu-se de firme intermediare. „Marea problemă e că nu știm unde ajung banii respectivi și sigur că publicitatea nu este marcată. Aceste firme lucrează ca un proxi, iau banii și îi dau către alte canale“.

În acest caz, e suficient să ne uităm ce se întâmplă la Antena 3, România TV și Realitatea TV, de exemplu, ca să ne putem face o idee.

PNL, în schimb, este mai transparent și prezentarea firmelor prin care se face plata presei ne poate da indicii concrete. Conform datelor obținute de Expert Forum, peste 31 de milioane de lei au ajuns la Inventus Strategy Design SRL, controlată de Ivanus Tiberiu-Cosmi, personaj asociat ori administrator la diverse firme, inclusiv la PSnews SRL. Ivanus provine din tot mediul tulbure al „elitei“ administrative bugetare – a fost director de cabinet la ANAF și membru în Consiliul de Administrație TAROM.

O altă sumă importantă, de 5,1 milioane lei, a ajuns la All Media Company SRL, condusă de Doina Ștefania Ursică. Aceasta are în portofoliu și site-uri precum Money.ro, Suberbebe.ro și Tabu.ro. Această companie asigura publicitatea la Antena 3 (Dan Voiculescu) și DC News (Bogdan Chirieac).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* 17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

* Austeritate doar pentru popor: șefimea din ministerul lui Burduja tocmai și-a cumpărat 6 iPhone 14 la 7.247 de lei bucata. Ciolacu anunțase că Guvernul „strânge cureaua“

* „Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță!” / Primăria Capitalei scoate palmierii plantați ilegal de primarul Sectorului 3 în Piața Unirii

* VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

* Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

5 COMENTARII

  1. Mie îmi este clar ca mafia pcr-isto securista conduce și acum România. Toate vanzolelile și cheltuiala de energie mediatica, partidele și partiduletele, chipurile, de opoziție la mafia postdecembrista, au făcut și fac parte din scenariul de menținere a tarii ca o democrație, pentru paralizează vestului și a romanilor. Dar, de fapt, avem o dictatura a bunului plac al mafiei. Ea taie și spanzura, ea face scenarii, ea prospera, poporul sărăcește sau pleacă în lume. De-asta avem perpetuat înapoierea peste tot și avem doar câteva elemente de indirect, cât a întrat în planul mafiei de a păstra niște aparente. În esență, trăim o mizerie. Scapa cine poate.

    • Corectie: De-asta avem perpetuata înapoierea peste tot și avem doar câteva elemente de modernitate, cât a întrat în planul mafiei de a păstra niște aparente de bune intentii. În esență, trăim o mizerie. Scapa cine poate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.