De ce a murit, la 44 de ani, patroana firmei care a pus artificiile la Colectiv. Nu s-a sinucis și nu a fost lichidată. Moarte subită cardiacă

0
27002
Daniela Niță

Medicii legiști au stabilit că Daniela Ioana Niță (44 de ani), patroana firmei care instalase artificiile în Clubul Colectiv, a murit în somn. În raportul preliminar, la cauze” este trecută „moarte  subită cardiacă”, au declarat pentru Gândul surse din INML.

Daniela Niță a fost găsită decedată în casă luni, 16 august, de către o femeie care avea cheile apartamentului, după ce o persoană apropiată a fost alertată că patroana SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL nu răspundea de două zile la telefon.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul.ro, că Daniela Niță era decedată de două zile în momentul în care a fost găsită în casă. Așadar, a murit însă de sâmbătă, 14 august.

Autopsia Danielei Niță a fost făcută la Institutul Național de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici”, în prezența criminaliștilor de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

După ce au fost stabilite primele concluzii ale necropsiei, urmează să fie efectuat și examenul toxicologic, care va dura două-trei săptămâni.

12 ani și 8 luni + 480.000 de euro

Daniela Niță, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, a împlinit 44 de ani pe 11 august, cu doar trei zile înainte de a muri.

Patroana firmei care a pus artificiile din Clubul Colectiv, pentru concertul trupei Goodbye to Gravity din 30 octombrie 2015, a primit cea mai mare pedeapsă în primă instanță (Tribunalul București):12 ani şi 8 luni de închisoare.

În plus, firma sa, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a fost condamnată la 470 de de zile-amendă, cu o suma corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua-amendă. În total, firma a fost obligată să plătească 2.350.000 de lei (circa 480.000 de euro).

În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise, angajați la firmă, au primit 9 ani și 8 luni de închisoare, respectiv 10 ani. De asemenea, fratele Danielei Niță, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

La finalul lunii septembrie 2021, Curtea de Apel București este așteptată să dea sentința finală în dosarul „Colectiv”.

65 de morți și sute de răniți

Pe 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv avea loc concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care își lansa un nou album. Sute de fani au intrat în încăpere printr-un container, o improvizație în care zeci de persoane aveau să rămână blocate după izbucnirea flăcărilor, în încercarea de a se salva.

În momentul în care scânteile de la niște artificii au aprins materialul izolator al încăperii, cei din club s-au grăbit să iasă afară, dar când au deschis ușile, a intrat oxigenul, care a alimentat flăcările, iar acestea au cuprins întreaga încăpere ca o explozie.

65 de oameni au murit, iar alte sute de persoane au fost rănite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Cei 67 de liberali „cîțiști” care au semnat Apelul anti-Orban. Printre ei se numără și „traseiștii” aduși în PNL chiar de Orban!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here