De ce e important ca Dan Barna s-o învingă pe Viorica Dăncilă și să ajungă în turul 2? Nu o poate face fără o prezență masivă la vot!

8
3159
Dan Barna, USR
Dan Barna

Candidatul alianței USR-PLUS e cotat cu a treia șansă. În urma unei campanii mai puțin vizibile, dar și a reacției slabe în fața acuzațiilor din ancheta RISE Project e la trei procente distanță de Viorica Dăncilă în mai multe sondaje de opinie.

De ce e important, totuși, ca Dan Barna să o învingă pe reprezentanta PSD și să ajungă în turul doi?

Pentru România, pentru viitorul nostru european, mi se pare totuși important ca Dan Barna să ajungă în turul doi al alegerilor. Nu este un politician atât de rău pe cât se prezintă singur și merită o șansă din partea alegătorilor. 

Citiți întregul text de opinie pe Politiknews.ro. CLICK AICI!

Scopul principal al acestui vot este ca electoratul să limiteze cât se poate de mult influența PSD în politică și în societate.

Din urmărirea destul de atentă a tuturor confruntărilor electorale din 1990 încoace, vă spun că toate calculele, toate strategiile politice, toate mesajele și toată propaganda nu valorează nici cât o ceapă degerată în ziua votului dacă oamenii ies din casă.

Un Dan Barna ajuns în turul doi ar însemna o înfrângere devastatoare pentru PSD, una care ar îndepărta această formațiune pentru multă vreme de guvernare. 

Pentru a oferi României o șansă, e important ca oamenii să meargă la vot. O finală prezidențială între Klaus Iohannis și Dan Barna e una în care apartenența României la Uniunea Europeană nu e contestată, e una în care necesitatea de a stopa corupția nu e negată și una în care cetățenii devin mai importanți ca interesele individuale sau cele de partid.

Citiți întregul text de opinie pe Politiknews.ro. CLICK AICI!

* Va fi Realitatea Plus noul PSD TV? Cum vrea Cozmin Guşă să „căpuşeze” publicul televiziunii pe care a lăsat-o în faliment

* Adio, Realitatea TV! Prima televiziune de ştiri se închide, dar Guşă stă liniştit: tocmai a plecat la PSD

* Pro TV, Realitatea, acum Digi 24?! CTP, strivit de planul pentru capturarea televiziunilor, ameninţă că părăseşte postul TV al mogulului Teszari

* Hopa! Deputata PSD Cristina Burciu îi întoarce spatele lui Dăncilă şi va vota Guvernul Orban

* VIDEO. Cumpănașu aruncă în luptă și TBC-ul soției sale guvernamentale

* Cu Rusia, pe faţă! Vosganian cere PNL să-şi întoarcă faţa spre est, Teodorovici face echipă insalubră cu el

* Raed Arafat trebuie schimbat! Cel puțin moral, e vinovat

* Stop calvarului BREXIT: Marea Britanie face alegeri în decembrie! Scrutinul va fi considerat ca un al doilea referendum

8 COMENTARII

  1. Barna poate face doar un singur lucru sa nu ajunga Viorica in turul doi. Sa renunte la candidatura si sa voteze useristii cu Johannis. Atunci Johannis cistiga din primul tur. Barna nu are cum sa ajunga in turul 2. Se lupta cu Paleologu pentru locurile 3-4 si continua sa faca gafe si sa scada.
    Altfel, Barna o ajuta pe Viorica sa ajunga in turul 2 iar PSD incepe sa ia avint.

    • Gresesti Vlaicule ,din nestiita sau din interes pentru psd : Johannis nu poate castiga din primul tur aproape si daca ar candida singur pentru ca legea zice ca poate iesi presedinte din primul tur numai daca ar veni la vot peste 9milioane de alegatori si toti ar vota Klaus WJ ori eu nu cred ca va fi o prezenta care sa depaseasca 9 milioane si atunci oricare ar fi rezultatul tot va exista turul 2 intre primii doi clasati indiferent daca primul va avea 70% si al doilea 20% . Noi putem ajuta doar printr-o participare masiva la vot ,care sa duca la ajungerea in turul 2 a altui candidat decat cel al psd .In acest caz psd ul ar intra in degringolada .

  2. Domnul DAN BARNA, candidatul „ALIANȚEI 2020” U.S.R.-PLUS, VA INTRA ÎN TURUL-DOI, ceea ce va fi inca un pas, EXTREM-de-IMPORTANT (!), spreee… MOARTEA P.S.D. (cel putin in forma actuala…), ceea ce va fi o LETALA-LOVITURA pentru „CIUMA – ROȘIEȚ !!!

  3. Vom avea ce merităm, în funcţie de prezenţa masivă la vot. RISE Project şi agresivitatea băsesciană a candidatului Paleologu au redus din voturile pentru Barna doar temporar. Nu au apărut fisuri în partid!
    Altminteri, Dăncilă în finală e un mare eşec politic şi pentru primul mandat Iohannis. PNL, angajându-se în formarea guvernului cu mari riscuri electorale, nu poate fi sprijinit decât tot prin prezenţa la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here