„Dând din coafura ei de cap-de-mătură, proasta cosmică a băgat România în conflict cu Iranul”. Totul pleacă de la necunoașterea limbii engleze

0
11951

În timpul vizitei în Israel, necunoașterea limbii engleze i-a creat mari probleme Vioricăi Dăncilă.

Aceasta s-a făcut de râs când i-a mulțumit lui Netanyahu („Senchiu! Senchiu verimaci!”), deși premierul israelian nu-i făcuse vreun compliment, ci o rugase să insiste pe la Bruxelles pentru ca țările din UE să-și mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim.

Scriitorul Dan Alexe a observat însă și altceva, mult mai grav: Dăncilă a dat din cap (din coafură) și a zâmbit tâmp și când Netanyahu vorbea de Iran și de nevoia de combatere a prezenței militare a acestuia în Siria!

Textul lui Dan Alexe

„Ya Hosna: „Premierul României și Netanyahu discută influența Iranului în Siria” (Entekhab, Teheran, 18 ian. 2019)

M-am uitat adineaori din plictis prin ce zice presa iraniană despre desele vizite ale lui Dăncilă în Israel și deodată o revelație m-a înghețat: guvernanții noștri nu știu și nu-i interesează ce se petrece în zona aia din jurul Israelului și n-au pe nimeni pregătit să se ocupe de asta!…

România a preluat afacerile UE, care are uriașe interese în Orientul Apropiat și care e principalul donator și finanțator al Autorității Palestiniene, dar nimeni în ministerul nostru de externe nu se ocupă de asta, nimeni nu vorbește limbile de acolo, nimeni nu monitorizează presa arabă și iraniană.

Articolul ăsta, de pe principala platformă de știri independentă iraniană Entekhab (Alegerea), de pildă, care nu aparține puterii, dar e tolerat. Ei bine, influentul site scrie că, potrivit biroului de presă al lui Netanyahu, el și Dăncilă ar fi discutat influența militară a Iranului în Siria (تلاش‌هایش برای نفوذ نظامی در سوریه ) și felul în care poate fi oprită!

Deodată, România e dușmana Iranului, prezentată așa în presa de la Teheran, iar noi habar n-avem!… Ei bine, ce putem presupune că s-a întâmplat este că Netanyahu a vorbit, proasta cosmică Dăncilă a dat din coafura ei de cap-de-mătură și a zâmbit suav, iar Netanyahu a anunțat apoi imediat că România e împreună cu Israelul pentru a combate influența iraniană în Siria, fără ca Dăncilă să priceapă ceva din asta. Rezultatul: presa iraniană a identificat pe loc România ca părtinitoare, ca dușman aliat al sionismului, fără ca România să aibă vreun avantaj din expunerea asta.

Trimiterea repetată acolo a Vioricăi, fără control din partea serviciilor, fără diplomați vorbitori de limbi și cunoscători ai situației din zonă care s-o încadreze, pune în pericol până și simplii cetățeni români care se plimbă pe acolo. E cineva în minister, la Externe, care monitorizează efectele vizitelor și presa iraniană și arabă? E cineva care cunoaște regiunea și are o strategie pe termen lung? Nu.

De ce să fie? Până să devină premier, Viorica a făcut patru ani de zile parte din Delegația Parlamentului European pentru Peninsula Arabă. A fost înlocuită, din partea României, până în mai 2019, de inarticulata Gabriela Zoană, presupusă a se ocupa acum de Peninsula Arabă.

Între timp, iată, presa de la Teheran a identificat România, grație comunicatelor neverificate de noi ale lui Netanyahu, drept partenera Israelului în combaterea influenței Iranului în Siria!”

CITIŢI ŞI:

Dăncilă a comis-o rău de tot la Bruxelles! A inventat un cuvânt înfiorător, care nu există în limba română

VIDEO. Asta-i gafa deceniului! Dăncilă: „România a DEVASTAT state precum Franța, Germania, Italia…”

Dăncilă, mincinoasa Europei: „Guvernul României nu a avut interferenţe în justiţie. Respectăm statul de drept”

VIDEO. Vasilica-ruşinica: „Soţul meu a făcut un PULSEU de tensiune”. Dăncilă, gafă după gafă

Cioloş şi-a luat „Doza de Haş”. Cum s-a aliat PLUS cu 1,4 milioane de abonaţi ai vloggerului mai popular decât Smiley

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here