duminică, mai 26, 2024
AcasăLumeaEuropaDăncilă a comis-o rău de tot la Bruxelles! A inventat un cuvânt...

Dăncilă a comis-o rău de tot la Bruxelles! A inventat un cuvânt înfiorător, care nu există în limba română

-

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului” – a spus, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, la Bruxelles cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Șeful Guvernului a spus că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română. Corect era: „combaterea negaționismului”.

- Advertisement -

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler, relatează stirileprotv.ro.

Sursa foto: stiripesurse.ro

CITIŢI ŞI:

Klaus Iohannis, atac tăios de Ziua Unirii: „Guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă”

VIDEO. Viorica Dăncilă: „Trebuie să le dăm o şansă celor care au fost CORUPŢI”!!!

Atac mârlănesc al lui Vosganian la adresa lui Andrei, studentul eminent de la Oxford care vrea să se repatrieze

Şcolile vor fi închise și vineri, din cauza gripei. Minivacanță de patru zile (joi – duminică)

 

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. „combaterea negaţionalismului”!! Doamneeee!! Asta l-a întrecut pe Ceauşescu. Mai făcea şi acela greşeli, dar asta l-a întrecut şi a întrecut-o şi pe coana Leana.
    Oameni care au învăţat bine limba română pot ajunge jurnalişti prost plătiţi, iar inculta asta e ministru! Ştim care este cauza: partide de doi bani. Partidul legionar ar fi bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -