Acasă News Dăncilă, o nouă gafă de exprimare. "Ca şi prim-ministru..."

Dăncilă, o nouă gafă de exprimare. „Ca şi prim-ministru…”

Vasilica Dăncilă nu se dezminte. În ciuda nenumăratelor greşeli de exprimare şi a reacţiilor critice din partea opiniei publice, premierul insistă cu agramatismele în aceeşi măsură în care o face cu ordonanţele anti-justiţie.

Întrebată azi, la Palatul Parlamentului, ce va discuta cu Frans Timmermans, la întâlnirea programată azi, Dăncilă a răspuns:

„Ca şi prim-ministru, nu mă interesează doar justiţia. Mă interesează în paralel şi alte subiecte aflate pe agenda cetăţeanului”, a glăsuit azi Dăncilă, liber, fără să citească de pe hârtie.

E evident chiar şi pentru necunoscătorii limbii române că nu are sens să pui un cuvânt în plus când nimeni nu ţi-l cere cu forţa. Exprimarea corectă este „ca prim-ministru…”, nu „ca şi prim-ministru…”.

Folosirea cuvântului „şi” este absolut inutilă. Ea este rodul unui tic verbal adoptat de „puriştii” limbii române interesaţi să evite cacofonii; în loc să spună „ca copil…”, de exemplu, ei aleg să adauge un „şi” pentru a evita coliziunea ca-co. Şi astfel pronunţă abuziv „ca şi copil…”. Ceea ce sună chiar mai prost decât cacofonia în sine.

O rugăm insistent pe doamna prim-ministru să facă mai degrabă cacofonii decât să ne bombardere cu „şi”-uri inflaţioniste.

Aşa, „ca şi simpli cetăţeni”…

CITIŢI ŞI:

Video. Viorica Dăncilă, gafă după gafă, într-un an de mandat. De ce e cel mai slab premier?

Dragnea, atac golănesc la Dacian Cioloş: „Are tupeu băiatul ăsta!”

96% din cititorii ZIARISTII.COM cred că PSD ar trebui scos în afara legii

Îl ameninţă Guşă pe Rareş Bogdan pentru candidatura pe listele PNL?! „Telenovela” pe care le-o promite telespectatorilor co-patronul postului TV

loading...

4 COMENTARII

  1. Ca om de campanie militară găsesc că nevoia premierului anglican Viorica Dăncilă care are misiune ultimativă de a furniza poporului din Dacia Superior unele unelte verbale de scos sconcşii liberali din propria ogradă mintală spre zări mai mari şi mai pline de albastru marin unde cei 5 km de o parte și de alta a autostrăzii mele Lovendaal Scania, cu mici oraşe gândire inspirate de Valea Rinului Mosel, cu o înălțime de 60 metri deasupra Atlanticului, doar ce i-am impus să tacă despre amara menire neostoire de aflare a adevărului. Frumosul dar de nuntă pentru frumoasa liberală care a spus cu ochi duri: tu vei fi mereu Marele Singuratic. Respectă mereu femeile numai oamenii sinceri care au legat prin bazaltul negru Madridului de New York. Nu oricine mă acceptă cu vorbe sincere despre marele război al anilor care au fost Credence spre mai luminatul meu stăpân Dumnezeu.

    Sunt luni de chin guvernările PSD. Forme de refulare ale spiritului moment. Un dor vremelnic conjugă a spera la prezent. Eu sper sau ca mine speră aceștia sau eu nu speram a face speranțe din sperare.

    Dormi cu bine domnule ciudat USL 2012.

    29 Iulie 2012 ora 24:00

  2. D-zeule ce tupeu are proasta asta, in capul ei de tuta nu realizeaza nici acum cat e de neadecvata pentru postul pe care sta ca o nesimtita!!! Afara cu proasta satului!!! Imi doresc sa o vad la puscarie ca sa le mai iasa prostilor din cap ca orice neavenit poate sa ia un post chair daca nu are pregatirea necesara pentru respectivul post!!! Ca SI prim ministru (vorba tutei de Videle) veorica e o CATASTROFA!!
    Aloooo, „famelia” tutei, chiar nu va crapa obrazul de nivelul de caricatura pe care-l are soata, mamica si socrela voastra?!?! Cand veti vedea-o la racoare sper sa va cada si nasul si „fonctiile” pe care le aveti tot fara pregatirea necesara, neam de nulitati!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările