Video. Viorica Dăncilă, gafă după gafă, într-un an de mandat. De ce e cel mai slab premier?

2
5225
Viorica Dăncilă, cel mai slab premier al României după 1990, a împlinit un an de când conduce guvernul - Foto Wikipedia

Doamna Dăncilă nu a ajuns prim-ministru din poziția de lider de partid care a câștigat alegerile. Nu a ajuns la această demnitate pentru că a reușit să formeze o majoritate în parlament, nu a ajuns nici în urma vreunor calități personale. Ea fost pusă premier tocmai pentru defectele și limitările sale, ca să poată fi manipulată cu ușurință de către Liviu Dragnea. Rezultatul a fost un dezastru. Viorica Dăncilă a făcut gafă după gafă.

După un an de mandat, România e foarte aproape de o criză economică. Nu are buget, noile taxe impuse prin ordonanță de urgență au speriat investitorii, iar veniturile statului nu pot acoperi cheltuielile astronomice generate de regimul PSD-ALDE.

Viorica Dăncilă este detașată de toate aceste probleme. Nu are niciun cuvânt de spus, nici măcar nu a participat la discuțiile legate de buget.

În poza postată de Liviu Dragnea care prezintă unele negocieri în jurul cifrelor, Viorica Dăncilă nu apare, semn că n-o bagă nimeni în seamă, rolul ei fiind unul decorativ.

Viorica Dăncilă, gafă după gafă, într-un an de mandat

Departamentul de comunicare al PNL, pentru a marca un an de mandat, a realizat un video în care a adunat toate gafele premierului care au provocat hohote de râs, stupoare, dar și revoltă în rândul opiniei publice.

Viorica Dăncilă e cel mai slab premier pe care l-a avut România după 1990 și nimeni nu va putea să-i ia acest titlu pentru o lungă perioadă.

Într-un an de mandat a demonstrat că:

 1. Nu poate comunica liber.
 2. Are un vocabular limitat și nu înțelege sensul cuvintelor.
 3. Nu are noțiuni generale de economie.
 4. Nu are nicio autoritate asupra echipei guvernamentale.
 5. Nu are nicio influență în partid.
 6. Este manevrată total de Liviu Dragnea. Are unele tresăriri în momentele în care realizează că acțiunile ei ar putea, în viitorul apropiat, s-o ducă în fața judecătorilor, cum ar fi emiterea ordonanței de grațiere și amnistie sau acte și acțiuni de desființare a unor instituții sau funcții ale acestora.
 7. Nu are niciun fel de abilități manageriale.
 8. Nu are expertiză în niciun domeniu.
 9. Nu poate purta nicio negociere politică.
 10. Nu are niciun fel de abilități diplomatice.

Nu numai că-ntr-un an de mandat Viorica Dăncilă nu a reușit nimic din perspectiva guvernării, dar a golit de orice conținut funcția de prim-ministru, transformând-o într-o poziție decorativă, fără nicio semnificație politică.

Citiți și

Paranoia la Antena 3. „Guvernul PSD-ALDE are şi un membru #Rezist!”

Rareş Bogdan, atac la Guşă, via Ghiţă. Ieri s-au contrat din nou: pro şi anti-Facebook

Pensiile şi salariile la stat? Garantate doar ŞASE luni! Ce face partidul? Minte, minte, minte

2 COMENTARII

 1. Avem „forme fara fond”, ai zice ca-n 130 de ani de cand Titu Maiorescu enunta celebra teorie ar fi trebuit ca Romania sa faca ceva, dar nu. Nici nu este greu de inteles de ce aceasta sintagma continua sa ne bantuie, istoria arata ca cea mai mare perioada de timp din 1890 pana azi, biata Romanie a petrecut-o in regimuri autocratice sau aproape autocratice(excludem 1890-1938), care asa se si mentin prin forme fara fond. Avem institutii, dar ele sunt doar de forma, de vitrina, acestea nu au nicio putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here