Barna: „Numirea Vioricăi Dăncilă la BNR e un fel de a face politică la mișto și la dispreț. Arată ce nevoie disperată de reformă are România”

6
2953
Dăncilă & Ciolacu

Decizia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, de a o răsplăti pe Viorica Dăncilă numind-o în funcția de “consilier de strategie“, a fost atacată dur chiar de la vârful Guvernului de vicepremierul Dan Barna. Acesta spune că scandaloasa sinecură primită de incompetenta care a gestionat catastrofal țara în perioada 2017-2019 este dovada că România are o nevoie disperată de reformă.

Vicepremierul, care este și președintele USR-PLUS, spune că, atunci când a citit știrea cu numirea Vioricăi Dăncilă în postul de consilier pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la BNR, a crezut că e o satiră, scrie News.ro.

Într-o intervenție la postul B1 TV, marți seara, Dan Barna a spus că USR-PLUS tocmai pentru asta a apărut, ca să schimbe acest fel de a face politică în România: „Numirea doamnei Dăncilă în această poziţie, pe de o parte, cred că semnalizează finalul unei epoci, unui fel de a face politică în România şi sper să fie printre ultimele numiri de acest gen şi pe de altă parte arată ce disperată nevoie are România de reformă şi de schimbarea unui fel de a face politică. Un fel de a face politică la mişto şi la dispreţ, cum este această numire, cred că are – şi sper că are – zilele numărate în România şi nu e idealist ceea ce vă spun acum. De asta a apărut USR-PLUS, de asta au început să se schimbe lucrurile în această ţară şi de asta noile generaţïi de politicieni încep să nu mai accepte genul acesta de numire de tipul doamna Dăncilă consilier de strategie la BNR“.

Deși scandaloasă, aducerea fostului premier PSD în BNR nu e chiar surprinzătoare. Isărescu – al cărui mandat la conducerea instituției expiră în 2024, când va avea 75 de ani – și-a plătit astfel o datorie din era Dragnea. În 2018, pe când Dăncilă era prim-ministru, liderul de atunci al PSD voia să captureze și BNR, schimbându-l din funcție pe Isărescu cu un pion de-al său. Dăncilă a rezistat presiunilor, refuzând să susțină demersul.

În același timp, Isărescu a făcut multe astfel de trocuri de-a lungul timpului, iar Banca Națională este plină de sinecuri politice bine plătite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Decizie istorică a CJUE: Curtea Constituțională nu mai e stat în stat! Un judecător poate anula deciziile CCR și chiar legi votate de Parlament. Bonus: desființarea Secției Speciale e perfect justificată!

* Angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR e „periculoasă”. A fost „cel puțin contactată” de „prietenii Kremlinului”. Avertismentul unui fost deputat PNL

* Dragnea, trimis în judecată „la pachet” cu patru oameni de afaceri: Cristian Burci (tatăl), Carlo Burci (fiul), Dan Belcea (omul lui Burci) și consulul Dimitrescu. Dosarul se referă la finanțarea vizitei lui Dragnea & Grindeanu la masa lui Trump, în 2017

* VIDEO. Oana Lovin, ridiculizată de câțiva copii cu mască. Anarhista i-a jignit pe trecători: „Cretinule! Papagalule! Oaie bleagă!”

* VIDEO. „Lazarus n-a murit!” Primele imagini cu anarhistul șoșocar pe patul de spital, după un test Covid pozitiv

* Șeful Agenției Ariilor Protejate Bihor, prins la braconaj! Fusese numit pe furiș și fără concurs de Guvernul Dăncilă, deși era deja condamnat pentru furt silvic pe când era pădurar

* Prins “zburând” prin București cu 106 km/oră, Radu Budeanu a spus că i se defectase Land Rover-ul! A rămas 3 luni fără permis

* Vanghelie, 11 ani și 8 luni de închisoare! Trebuie să returneze 15 milioane de euro, „rodul” luării de mită și al abuzului în serviciu

* Țeapă colosală luată de Olăroiu în China comunistă! „Am trăit o mare minciună”. I-au furat 10 milioane de dolari, deși i-a făcut campioni

* Diversiunea prin care militanții Hamas au fost băgați în tuneluri și măcelăriți ca șobolanii. Israelul a folosit presa internațională

6 COMENTARII

  1. Noiii… NU comentăm nimic (DEOCAMDATĂ!), ci DOAR expunem/REPRODUCEM… ATITUDINILE/declarațiile premierului Florin Cîțu (P.N.L.) și, respectiv, U.S.R.-P.L.U.S., în legătură cu… ORIPILANTA (!) numire a VASILICĂI (Dăncilă) într-un ÎNALT post de consilier la Banca NAȚIONALĂ (!) a României:

    „Credibilitatea BNR e esenţială. Ştirea că Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangenţe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă ca Banca Naţională a României trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că „deschid uşi”. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „să deschidă uşi”. USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituţiei”, a scris U.S.R. -P.L.U.S., miercuri, pe contul său OFICIAL de „Facebook”.

    Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, miercuri, că nu comentează politica de resurse umane a B.N.R., întrebat fiind dacă numirea Vioricăi Vasilicăi Dăncilă pe un post de consultant nu decredibilizează imaginea instituției. Întrebat dacă va discuta acest subiect cu guveneratorul B.N.R., Mugur Isărescu, Florin Cîțu a adăugat: ”Discutăm multe subiecte, dar nu politica de resurse umane a Băncii Naționale!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here