luni, martie 4, 2024
AcasăNewsCurtea de Apel îi dă dreptate lui Ludovic Orban, care l-a acuzat...

Curtea de Apel îi dă dreptate lui Ludovic Orban, care l-a acuzat pe reprezentantul PSD în ANRE că e „omul Gazprom”. Liberalul spusese despre Iulian Iancu că „torpilează” proiectul BRUA

-

Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Ludovic Orban în procesul cu Iulian Iancu, pe care liderul liberal l-a acuzat în 2019 că este omul Gazprom și că torpilează cu bună știință construcția conductei BRUA, prin care urmau să ajungă în Europa gaze din Azerbaidjan ocolind Rusia. Între timp, PSD l-a pus pe Iulian Iancu chiar în conducerea ANRE, instituția independentă care veghează la piața energiei din România!

În 2019, Tribunalul București i-a dat câștig de cauză lui Iulian Iancu în procesul de calomnie pe care acesta i l-a intentat lui Ludovic Orban. Șeful de atunci al PNL a fost pus să plătească daune morale de 20.000 de lei. Dar Orban a atacat decizia și Curtea de Apel a schimbat total sentința inițială, dându-i dreptate liberalului. În soluția pe scurt se scrie: „Admite apelul. Schimbă în tot sentinţa, în sensul că respinge acţiunea ca neîntemeiată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei“.

Acum, „omul Gazprom” este, la propunerea PSD, membru în Comitetul de Reglementare din ANRE, poziție din care are acces nu numai la o mulțime de date sensibile din piața energiei, dar și la decizii vitale pentru România.

În 2017, într-un interviu acordat publicației „Adevărul”, Ludovic Orban îl descria pe Iulian Iancu, pe atunci președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, ca fiind omul rușilor în România: „Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea Ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu dea drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc“.

- Advertisement -

Ludovic Orban nu a fost singurul care a remarcat că Iulian Iancu răspunde la comenzi din afara României. Și americanii știu acest lucru. Într-una din depeșele diplomatice dezvăluite în Wikileaks, o telegramă diplomatică americană din 2008 menționa că Georgian Pop, pe atunci coleg cu Iulian Iancu, îl descria pe acesta drept „controlat de Gazprom”. Georgian Pop a fost președintele Comisiei de Control SRI din Parlament.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofa PSD: România se împrumută 150 de miliarde de lei la dobânzi colosale, duble față de anul trecut, dar lasă nefolosiți banii din PNRR, care au dobândă 0, acuză fostul premier Cîțu!

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur pentru victoria lui Ludovic Orban.
    Intrebarea este: de ce il sustine PSD pe acest Iancu? Din prostie, sau din prietenie cu Gazprom?
    De ce PSD pune acest lup paznic la oi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -