„Cum să tai alocația copilului dacă nu merge la școală?! E o crimă! Tu, ca stat, vrei să-l transformi într-un vagabond? Dă-i manuale, nu-i tăia alocația!”

2
865

John Ion Banu, unul dintre cei 14 candidați la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie, a fost șocat să-l audă pe un alt candidat („nu-i dau numele, nu are importanță, ideea contează”) spunând la televizor că ar trebui tăiate alocațiile copiilor care nu merg la școală.

„L-am auzit pe unul dintre candidați promițând că, dacă va fi ales el președinte, va tăia alocația copiilor care nu merg la școală sau care o abandonează pe parcurs. Zicea că în felul acesta va scădea abandonul școlar. Mi se pare o idee catastrofală! Dacă i-ai tăiat alocația, copilul ăla ce face? Îl lăsăm să devină vagabond, să ajungă un om fără căpătâi? Dacă nu merge la școală, înseamnă că el, copilul, nu are nevoi sociale, nu trebuie să mănânce, să se îmbrace? Oricum alocația e foarte mică, dar măcar poate avea și acel copil o pâine pe masă”, spune John Banu.

„Soluția, în acest caz, e alta. Copiii trebuie aduși la școală nu amenințâdu-i că le tai alocația, ci vorbind cu ei, cu părinții lor, explicându-le și convingându-i că șansa lor în viață e să fie educați. În plus, școala trebuie făcută mai atractivă, cu activități plăcute și inteligente, să-i învețe și lucruri practice, care le pot fi folositoare și acasă”, a mai spus Banu.

Acesta a remarcat o anomalie a sistemului școlar: „De fapt, statul îi alungă pe copii din școli, în loc să-i atragă. Cel mai grav lucru mi se pare lipsa manualelor. Pentru un copil, manualul este sfânt. Se duce în prima zi de școală și găsește manualul pe bancă, apoi îl poartă în ghiozdan tot anul. Cum să nu dai manuale copiilor?! Cum să-i obligi să și le cumpere singuri?! Păi, și dacă părinții lor nu au sau nu le dau bani, ce fac, rămân fără manuale?! E o crimă pe care guvernările PSD au comis-o la adresa a milioane de copii, iar situația asta trebuie să înceteze!”

Concluzia lui John Banu: „Reformele sociale trebuie gândite astfel încât să nu producă efecte nocive pentru societate. Altfel, ce facem, creăm monștri?! Avem nevoie de oameni pregătiți, dar și bine hrăniți, nu înfometați încă din copilărie. E o cruzime inacceptabilă să înfometezi un copil pentru că nu merge la școală! Convinge-l să meargă la școală, nu-l înfometa!”

John Ion Banu este singurul candidat care provine din diaspora. Originar din Câmpulung Muscel, el a plecat în 1985 în SUA, stabilindu-se în Florida, unde trăiește de 34 de ani. A făcut afaceri profitabile în domeniul echipamentelor de cercetare oceanografică, dar pasiunea sa este ferma de peste 150 de hectare pe care o deține în Carolina de Sud.

Mesajul candidatului John Ion Banu către clasa politică

Motto: „Un bun politician trebuie să fie lipsit de grija zilei de mâine pentru a putea sa fie dedicat și loial cetățenilor societății care l-a ales”. (Charles Bryann)

„Clasa politică actuală din România își pierde treptat încrederea cetățenilor în responsabilitatea sa față de cei ce i-au dat mandatul de a-i reprezenta. Sunt interesele personale sau ale unor grupări de persoane cu influență care le dictează poziția și activitatea politică.

Este timpul cel mai adecvat, timpul alegerilor periodice, ca cetățenii să-și exprime preferințele în alegerea candidaților pentru funcțiile politice.

Este timpul, dacă cetățenii doresc să schimbe atmosfera de neîncredere, dacă-și doresc o reprezentare conform principiilor lor sociale, morale si spirituale, să o facă. Este timpul ca o fisură în această castă politică să fie făcută, o breșă într-un sistem care și-a pierdut menirea, și-a pierdut crezul dat reprezentării intereselor cetățenilor, loialitatea față de cei ce i-au investit cu puterea și dreptul de a-i conduce.

Este timpul pentru un conducător politic, în cazul alegerilor de acum, Președintele României, care să nu fie controlat de interesele nici unei grupări, de gruparea post-comunistă în special a foștilor membri ai guvernului comunist, care și-au însușit cele mai multe beneficii materiale în urma așa-zisei Revoluții din Decembrie 1989. Ei sunt noua burghezie, noii capitaliști de astăzi, dar cu mentalități comuniste, care dețin marea parte din puterea economică a României, influențând puterea politică și socială a ei.

Este timpul pentru un Președinte din afara sistemului, cu calificări dovedite, chiar dacă nu la scară ridicată, care nu este controlat de interesele unei grupări și nu poate fi șantajat social, moral sau spiritual.

Este timpul pentru cetățeni să aleagă cu discernământ, cu conștiința dictată de moralitatea lor socială în beneficiul lor, al aspirațiilor personale și pentru societatea în care trăiesc.

Este timpul să admită că o persoană cu calificările mele este cea mai potrivită să le servească cu responsabilitate și respect interesele și destinele pentru următorii cinci ani.

Este timpul pentru Certitudinea Românilor! Pentru John Ion Banu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Tiberius Claudius Nero mesaj final, inainte de alegerile prezidențiale:

    La Capri am meditat ce înseamnă Politica de Aristotel. Cetatea mea e omul. Un om care în latină e codat „E Pluribus Unum”, înseamnă o familie care face cel puțin doi copii și amândoi au parte de un sistem public de educație performant, adică atractiv, cu care vor performa în civilie. Deci, am instituit un sistem fiscal performant în ceea ce eu numesc Lumina Romei, cu care plătesc 300 de sesterți din taxele armatorilor spre liniștea cetății, în fiecare casă și familie E Pluribus Unum. Copiii, dacă vor un viitor lipsit de griji, merg la școală obligați de părinți. În cazurile mult prea personale mie, alocația pentru copii se reduce cu 50% pentru familiile care mă ignoră ca împărat. Școala produce copii valoroși. Politica lui Aristotel definește clar sufletul cetății. O cetate nu e numai suflet, ea e și lege. Respectați legea și mă puteți înjura.

    Anno Domini 14 after Jesus Christ
    Emperor Tiberius Claudius Nero
    Island Capri azi Sardinia

  2. Bineinteles ca taierea alocatiilor acestora ar fi o (IMENSAAAAAAA !!!!!) TAMPENIE: NU ar rezolva nimic, in schimb ar face din copiii SARMANI niste copii… SI MAI FLAMANZI, DEZBRACATI si DESCALTATI, daaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here