Cum arată instalațiile unde se face „pălinca de la mama ei”, cumpărată de la marginea drumului. Inspectorii s-au îngrozit

0
2521
Cum arăta distileria din Șuncuiuș unde se producea tăria pe care, apoi, oamenii o cumpărau încântați să bea "palinca de la mama ei". FOTO: Garda de Mediu Bihor

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au îngrozit când au descoperit în ce condiții produceau unii localnici tăria pe care, apoi, o vindeau pe piață clienților încântați să ia “pălincă de la mama ei”. În urma mai multor inspecții făcute în ultimele săptămâni, au fost găsite în satele Șuncuiuș și Copăcel instalații de distilare a alcoolului improvizate în zone absolut insalubre – practic, focare de infecție, scrie ebihoreanul.ro.

Proprietarii distilau palinca în mijlocul unor veritabile gropi de gunoi, lângă un șanț unde curgeau reziduuri. Una dintre instalații – cea din Șuncuiuș – era chiar de mari dimensiuni, proprietarul fabricând acolo cantități importante de palincă. Inspectorii i-au dat o amendă de 10.000 de lei atât pentru mizeria de nedescris, cât și pentru că n-avea nici autorizație de mediu.

Cealaltă instalație, de la Copăcel, era de mai mici dimensiuni, iar amenda a fost de doar 3.000 de lei.
În ambele cazuri, fabricanții de palincă au fost somați să curețe locurile.

Acțiunile au fost începute de Garda de Mediu în urma unui protocol semnat cu Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Inspectoratul de Poliție și Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Ecolect. Scopul este de a curăța județul Bihor de gunoaie.

În ultimele patrulări s-au depistat și 4 gropi de gunoi ilegale, dar și mormane de deșeuri aruncate pe malul Crișului Repede.

Prins că deversa deșeuri animaliere pe un teren din oraș, un localnic din Oradea a fost amendat cu 6.000 de lei. Un altul a fost prins că ardea gunoaiele necontrolat, provocând o poluare masivă. Și el s-a ales cu aceeași amendă.

Schimbarea de strategie din ultimele săptămâni prevede și ca membrii Gărzii de Mediu să facă patrulări, pe lângă inspecțiile oficiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dementul care a zdrobit doi colindători pe trotuar, în ziua de Crăciun, era drogat cu cocaină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here