marți, mai 28, 2024
AcasăEconomieBlonda de la ANAF, "relaţie apropiată" cu Vâlcov. Olguţa ia foc, profesioniştii...

Blonda de la ANAF, „relaţie apropiată” cu Vâlcov. Olguţa ia foc, profesioniştii la fel: „Fiscul n-a ajuns NICIODATĂ atât de jos”

-

România PSD-ALDE este, la vârf, un amestec exploziv de cumetrii, budoar, amantlâcuri şi cercuri de interese, iar Finanţele conduse de ministrul Eugen Teodorovici nu fac excepţie. Numirea intempestivă în funcţie a „blondei de la ANAF” a creat deja tensiuni în sistem, care se adaugă celor mult mai grave legate de criza bugetară în care se afundă România.

Lipsită de o minimă experienţă în domeniu, cu examenul oral picat de cinci ori în diverse concursuri pentru acces în sistem şi ajunsă peste noapte ditamai înalt funcţionar de stat din simplă contabilă la salubritate într-o comună doljeană, Mihaela Triculescu este deja o bombă cu ceas în interiorul ANAF, prin voia ministrului Eugen Teodorovici (alăturat). Nu una sexi, ci una cu mare potenţial de a arunca în aer atmosfera de lucru şi relaţiile de respect profesional între angajaţii cu experienţă ai Fiscului.

POTENTUL VÂLCOV

Astfel, au apărut deja voci care îşi asumă public, deocamdată sub anonimat, reacţii dure faţă de filiera numirii noi şefe a ANAF, dar care acuză mai ales incompetenţa craiovencei pentru un post atât de încărcat de responsabilitate.

- Advertisement -

„Este strigător la cer ce se întâmplă! Să pui tu la conducerea ANAF  pe una care în viața ei nu a condus pe nimeni, să te joci cu un astfel de sistem… Nu o recomandă nimic, este un contraexemplu pentru toți tinerii de azi care își iau cariera în serios, treaptă cu treaptă! Astăzi, poţi ajunge într-o astfel de poziţie-cheie fără orice fel de competentă, doar pe prietenii, fie cu Vâlcov, fie cu Teodorovici! Ce le arătăm oamenilor? Că se poate fără să fii demonstrat vreodată vreo competentă, că poți fii în fruntea oricărei instituții?! E trist! Niciodată nivelul nu a fost atât de jos! Toată conducerea ANAF e una formată absolut din amatori foarte prost pregătiți profesional!”, a declarat sub anonimat, pentru PSNews, un director din ANAF.

Şi Gelu Diaconu, fost şef al ANAF, a confirmat cât de slab cotată este Mihaela Triculescu, dovadă fiind rezultatele proaste la concursurile la care a participat:

„Membrii comisiilor mi-aU dat asigurări că doamna Mihaela Triculescu este foarte slab pregătită. Din informațiile mele, dânsa s-a prezentat foarte slab la examene, iar lucrurile acestea se vor vedea în viitor”

VÂLCOV SAU OLGUŢA, CINE-I ŞEFUL?

Aşadar, potrivit PSNews.ro, numele de care se leagă ascensiunea miraculoasă a Mihaelei Triculescu în fruntea Fiscului românesc este cel al lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, cel care conduce de facto Guvernul României în numele lui Liviu Dragnea. Publicaţia amintită susţine că între Mihaela Triculescu şi Vâlcov ar fi vorba chiar de mai mult decât o simplă „relaţie”, pomeninând chiar de o „relaţie apropiată” între noua şefă a ANAF şi fostul primar al Slatinei. Iar legătura dintre cei doi ar fi potenţată de mai multe dosare de insolvenţă, aflate în custodia fostei contabile de la primăria comunei Cârcea (Dolj), privind firme cu interese de afaceri în zona de unde provine Vâlcov.

- Advertisement -

Situaţia acestei cumetrii ar fi scandalizat-o şi pe Olguţa Vasilescu, lider puternic la PSD Dolj, care ar fi fost lăsată şi ea în ofsaid de numirea „blondei lui Vâlcov”. Surse din presa locală susţin că Olguţa ar fi fost vădit deranjată de propulsarea într-o funcţie aşa de importantă a unei persoane provenite din PSD Dolj, fără consultarea sa.

TEODOROVICI, ÎN PAT CU DUŞMANUL?

De asemenea, potrivit Adevărul, surse din interiorul PSD confirmă că Vâlcov este omul care a trimis-o pe Triculescu în „braţele fiscale” ale ministrului de Finanţe Eugen Teodorovici. Aceleaşi surse susţin că inclusiv Teodorovici ar fi fost luat prin surprindere când s-a trezit cu Mihaela Triculescu la uşa biroului său.

„Nu ştiu cine este Triculescu. Ulterior am aflat că, înainte de Crăciun, ministrul Teodorovici a ţinut-o pe această Mihaela două ore la uşa lui. Nu reţinuse numele pe care i-l spusese Vâlcov. Duduia a intrat până la urmă şi i-a spus: «Eu trebuie să fiu la ANAF!». Mai mult nu ştiu”, a declarat unul dintre liderii PSD Dolj, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Se pare că întâlnirea dintre Triculescu şi Teodorovici ar fi avut loc imediat după ce Ministrul Finanţelor a susţinut împreună cu Darius Vâlcov o conferinţă de presă pe tema ordonanţei „taxelor pe lăcomie“. Conferinţa a avut loc înainte de Crăciun, pe data de 21 decembrie 2018, la Palatul Victoria.

CITIŢI ŞI:

Avem o blondă la ANAF, dar n-o va scoate la vopsea cu banii! Criză la Finanţe, deficit în nori – 5%, faţă de 3% maximum permis

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. Avem numai si numai javre in guvernarea psd-draknea, nu exista psdisti mai buni si unii mai rai, NU, absolut TOTI trebuie sa se duca dracului de-acolo, si-nca repede, pana n-ajungem Venezuela!

  2. Vaiii, olguta, cu o mic, voia un profesionist cu experienta intr-un post asa de important, ca si cum atunci cand l-a impins pe fostul sot la ASF, a facut-o pe criterii de competenta. Cata ipocrizie, de fapt e o lupta continua pentru posturi, pozitii si bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -