Acasă News Rareş Bogdan pe lista PNL la europarlamentare? Ludovic Orban, liderul liberal, are...

Rareş Bogdan pe lista PNL la europarlamentare? Ludovic Orban, liderul liberal, are deja o concluzie tranşantă

Rareș Bogdan pe lista PNL pentru europarlamentare ar fi un câștig pentru partid, a declarat, la interviurile HotNews LIVE, Ludovic Orban.

Șeful liberalilor a precizat că lista candidaților pentru alegerile din 26 mai ar putea fi finalizată în următoarele 10 zile, înainte de reuniunea PPE de la București, care va avea loc pe 16 martie.

Întrebat punctual despre oferta făcută jurnalistului Rareș Bogdan, Orban a evitat un răspuns concret, susținând că toți candidații PNL trebuie validați în forurile statutare ale partidului.

Există discuții cu mai mulți. Eu de un an jumătate am făcut eforturi de a aduce în PNL sau alături de PNL oameni cu competență, oameni de calitate, valori. Și am și reușit în multe puncte să creștem valoric partidul, să promovăm oamenii din interiorul partidului oameni cu potențial”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă din punctul său de vedere Rareș Bogdan pe lista PNL la europarlamentare ar fi un câștig pentru partid, liderul liberalilor a răspuns „Da”.

Atacul lui Dragnea

Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere de la Realitatea TV, a fost amenințat de Liviu Dragnea, sâmbătă, la Reșița, în două reprize: mai întâi într-o ședință de partid, apoi într-o conferință de presă.

Chiar dacă nu i-a pronunțat numele, este evident că liderul PSD s-a referit la jurnalistul care, aproape sigur, va ocupa locul 1 pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

Dragnea a declarat că PSD va răspunde „cu vârf și îndesat” la acuzațiile pe care i le aduce Rareș Bogdan seară de seară. El a bătut câmpii, văzând „securiști” și „masoni” în tabăra politică adversă.

Liderul PSD nu a atacat Realitatea TV ca televiziune, ci doar pe Rareș Bogdan. Explicabil: Cozmin Gușă e tranzacționist, cu el se poate negocia prețul, iar Octavian „Tavi” Hoandră are suflet de PSD-ist.

Presa, în criză totală sub cizma PSD-ALDE

Discuţiile dintre PNL şi Rareş Bogdan apar pe fondul unei situaţii de criză totală în presa mainstream. Jurnalistul Dan Tăpălagă a publicat ieri o analită pe G4Media.ro, plecând de la valul de demisii şi încetări de contracte ale jurnaliştilor cu experienţă de la Digi 24. Concluziile lui Tăpălagă sunt cât se poate de sumbre pentru soarta mass-media:

 • „Într-un an cu două șiruri de alegeri (europarlamentare și prezidențiale), coaliția PSD-ALDE a reușit să alinieze la picioarele sale toate televiziunile de știri.”
 • „Această subordonare cvasi-totală este fără precedent în ultimii ani. Nu s-a mai întâmplat ca absolut toată presa mare să joace după cum cântă puterea. Realitatea TV mai face doar prin emisiunea lui Rareș Bogdan figură de opozant, însă direcția imprimată de Gușă după întâlnirea cu Ghiță și Andronic de la Belgrad pare destul de clară.”
 • „Dezechilibrul major din piața TV se va resimiți în mare măsură și în publicațiile online. Prin majorarea subvenției de la stat, partidele au devenit mult mai bogate și au început să cumpere cu bani cash conținut editorial și ziariști la bucată și în vrac. A se vedea în acest sens dezvăluirile Newsweek și lista analiștilor și ziariștilor care au luat bani din subvențiile primite de partide.”
 • „Doar pentru europarlamentare, de pildă, PSD dispune de un buget de campanie cuprins între 6 și 8 milioane de euro (potrivit informațiilor G4Media.ro). Și celelalte partide vor încerca să influențeze conținutul publicațiilor având pe mână resurse incomparabil mai mari. Atenție, vorbim de bani care nu mai intră în conturile redacțiilor cu sacoșa, ci legal, pe bază de contract.”
 • „Vor fi extrem de puțini cei care-i vor refuza. Consecința: vom avea parte de și mai multă propagandă, ca și cum nu erau suficiente Antena 3, România TV și garnitura lor de trompeți din online. Asistăm, practic, la formarea celui mai mare cartel de susținere a puterii din câte a cunoscut România până azi. Doar în Ungaria vecină, premierul Viktor Orban a reușit ceva comparabil, cu diferența că oamenii lui au cumpărat la vedere aproape toată presa, nu a aliniat-o prin înțelegeri netransparente.”
 • „Din acest motiv, sprijinirea celor câteva insule de presă independentă devine vitală pentru a nu muri sufocați într-o mare de propagandă și jumătăți de adevăr. Vorba unui ziarist bătrân, libertatea presei se termină la bani. Presa independentă nu poate funcționa doar cu încurajări și vorbe frumoase.”
 • „Presa mai respiră totuși libertate prin cele câteva guri  care se încăpățânează să își facă datoria față de public, nu față de stăpânii din afaceri sau din politică cum se întâmplă în presa controlată.  Nu este chiar toată lumea de vânzare în țara asta.”

 

CITIŢI ŞI:

Dragnea îl amenință în stil mafiot pe Rareș Bogdan, cel care va deschide lista PNL la europarlamentare. Cu Hoandră nu are nimic

Cazurile Digi-Realitatea sau cum moare presa sub PSDragnea. Noi nu cedăm! Rămâneţi alături de ziaristii.com şi de alte insule independente de presă!

loading...

2 COMENTARII

 1. Toate bune şi frumoase cu liberalii PNL ca Bill Clinton şi Bill Gates care încă visează mari liberali ca Edmond de Rothschild, Baronul Republican Rareş Bogdan la Şefia Europei după mi-au refuzat demografia de 150 miliarde de oameni şi 100 miliarde de locuri de muncă plătite cu 1000 dolari americani pentru dobanda 100% la contul de 300.000.000.000.000 dolari.

  Toate bunele sunt prispa omului de rând. O mână de țărani care au ucis imperii. Faima lor e maleficul zilele noastre, opuse zilele acestea de zilele anilor din trecut. Mirajul banului de-a gata vituperează omul din clasa superioară. Liniștea nu a mai fost demon de nesupunere sau voci blânde de care să ne fie frică. Posibilul se înscrie în cercul marilor spioni americani. A fi Afghanul impune forme de respect unui real din care forma pură de imaginar pune pe jar numai miopia unui regat. Regula de bază este numai una: mor cu zile cei care spun adevărul înspre Zei. Nimicul inpune soarta. Impune viața. Pune pe umeri flamura zeilor filozofiei.

  Trăim lenea socialului care nu citeşte cărți în numele Masoneriei Liberale. Nimic din ce citim nu ne ajută în viață reală. Porniri de malefic avem cu toții. A întări moartea pentru un dolar care nu mai are zile. Vom ceda suveranitatea pentru hârtia de 1$.

  IN GOD WE TRUST! Amin.

 2. In esenta, ar trebui sa va grabiti nitelus cu lista! Se vede faptul ca PNL se ridica si are opinii si idei constructive, mai ales ca dupa psd-draknea-alde va fi muuult de reconstruit! Foarte buna actiunea europarlamentarilor liberali la Bruxelles, in votul dat in Parlamentul European pentru procuror Kovesi, in comisiile LIBE si CONT. Ati actionat coordonat si profesionist, stiti regulile UE. Bineinteles, Rares Bogdan este o personalitate liberala prin ceea ce face, meseria de jurnalist este liberala prin excelenta. Daca nu va accepta, si va decide sa ramana jurnalist, n-ar fi rau sa va ganditi la o candidatura a d-nei Monica Macovei, Parchetul European este proiectul dumneaei. Ar fi un semnal excelent pentru justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările