Covidul a ajuns și la hipopotami! „Doar le curge nasul”

0
428

Doi hipopotami au ieșit pozitiv la testul pentru Covid-19, la grădina zoologică din Anvers (Belgia). După toate indiciile, sunt primele cazuri raportate la această specie pe planetă, a remarcat personalul grădinii zoologice, potrivit Reuters.

Hipopotamii Imani (în vârstă de 14 ani) și Hermien (41 de ani) au fost puși în carantină, ca măsură de precauție.

”Din fericire, animalele, în afară de faptul că le curge nasul, nu au alte simptome și sunt bine”, au transmis reprezentanții grădinii zoologice.

„Din câte știu eu, este prima dată la această specie. La nivel mondial, acest virus a fost raportat în principal la primate mari și la feline”, a declarat veterinarul grădinii zoologice, Francis Vercammen.

Una dintre variantele privind originea SARS-CoV-2 este că a sărit la om de la un animal. Cazurile raportate în lume au arătat că virusul poate fi luat și de animale de la oameni.

Animale de companie, inclusiv câini, pisici și dihori, au fost infectate în urma contactului cu proprietarii lor.

În grădinile zoologice au fost raportate cazuri la animale precum feline mari, vidre, primate și hiene.

Boala s-a răspândit, de asemenea, în fermele de nurci și la animalele sălbatice, cum ar fi căprioarele.

Conducerea grădinii zoologice din Anvers investighează cauzele contagiunii. Niciunul dintre îngrijitori nu prezentase recent simptome Covid-19 și nu fusese testat pozitiv pentru virus, a precizat grădina zoologică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Șoșocă italian” a ajuns la spital în stare gravă, infectat cu Covid. De la „No Vax” la „Vaccinați-vă!”

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* SERIAL (11). Silviu Brucan, agentul de pe axa Est-Vest

* Bănicioiu, ex-ministru PSD, inculpat de DNA pentru luare de mită: 3 milioane de lei ca să țină în funcție șefi de spitale conectați la Mafie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here