miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsCoronavirus în România, 7 iulie: al patrulea cel mai mare număr de...

Coronavirus în România, 7 iulie: al patrulea cel mai mare număr de decese de la începutul epidemiei

-

De luni, 6 iulie, ora 13.00, și până marți, 7 iulie, ora 13.00, în România au murit 31 de persoane bolnave de Covid-19. Este al patrulea cel mai grav bilanț de la începutul epidemiei, foarte aproape de valorile atinse în vârful primului val.

În ultimele 24 de ore s-au procesat 11.855 de teste, fiind descoperite 397 de cazuri noi – adică 3,35%. Pentru că numărul celor vindecați (321) și al celor decedați (31) este mai mic decât al celor găsiți bolnavi, numărul cazurilor active a crescut din nou.

2.650 de oameni s-au îmbolnăvit în ultima săptămână. În total, avem acum 7.287 de cazuri active

În acest moment, avem în România 7.287 de oameni aflați în diverse faze ale bolii – unii foarte ușor, chiar asimptomatici, alții foarte grav – internați la terapie intensivă. 1.799 au decedat, alți 20.534 s-au vindecat.

Rata deceselor este, așadar, de 6,07% din total (inclusiv cei care încă sunt bolnavi).

- Advertisement -

În ultima săptămână au murit 148 de persoane din cauza Covid-19. 2.650 de oameni s-au îmbolnăvit, iar alți 1.484 s-au vindecat. Așa cum ușor se poate vedea, numărul cazurilor active (îmbolnăviți – vindecați – decedați) a crescut cu 1.018 în aceste ultime 7 zile.

La 4 morți de recordul negativ al pandemiei, stabilit în 8 mai

Deși foarte îngrijorătoare, ascensiunea numărului de decese este previzibilă și, aparent, imposibil de stopat în acest moment. Guvernul a fost dezarmat de Parlament și Curtea Constituțională de toate măsurile pe care le-ar putea lua ca să impună respectarea restricțiilor. Este vară, vacanță, iar oamenii s-au relaxat. Aproape nimeni nu mai respectă nimic.

În această conjunctură, marți s-au raportat 31 de morți în ultimele 24 de ore. Este al patrulea cel mai greu bilanț de la izbucnirea epidemiei, după vârful din 8 mai (35 de decese), 25 aprilie și 13 mai (fiecare, cu câte 34 de decese).

- Advertisement -

Medicii au avertizat că numărul victimelor pentru care epidemia se va dovedi fatală va crește odată cu acumularea bolnavilor în spitale. S-a ajuns la 231 de cazuri grave, iar dintre acestea se vor alege, în zilele următoare, oamenii pentru care nu se va mai putea face nimic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Acum se vede dacă avem sistem medical …. dacă avem medici care cunosc meserie…nu aurolci făcuți la apelul de seară…!!!.. fără supărare ,când aud că și acum se mai infectează cadrele medicale îmi vine să sar pe pereți… altă treabă câți țigani sunt din cei infectați??..e o problemă, ăștia împrăștie peste tot micronii,nu respectă nici o lege,.. interzicerea accesului în localități ,în magazine,în mijloace de transport în comun… să vedeți că vor scădea numărul infectaților… să aibă grijă de ei CCR și Ponta,Nistorescu,Tăriceanu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -