sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăJustițieRăzboi TOTAL justiţie-mafie! Secţia înfiinţată de clanurile PSD-ALDE, nou ATAC la Kovesi...

Război TOTAL justiţie-mafie! Secţia înfiinţată de clanurile PSD-ALDE, nou ATAC la Kovesi în ancheta cerută de Ghiţă. În replică, magistraţii cer desfiinţarea SSIJ şi nu renunţă la grevă

-

Laura Codruţa Kovesi va fi din nou audiată de către Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SSIJ), în dosarul în care fosta şefă DNA are calitatea de suspect, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că audierea va avea loc în data de 7 martie.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, urmărit penal de DNA pentru un sac de infracţiuni chiar pe vremea când Kovesi conducea DNA.

- Advertisement -

Fosta şefă a DNA a formulat în această cauză cereri de recuzare a procurorului de caz, Adina Florea, şi a şefului Secţiei de anchetare a magistraţilor, Gheorghe Stan, toate fiind respinse.

Justiţia nu se predă

În paralel cu continuarea atacului clanurilor penale din PSD şi ALDE la Kovesi (via SSIJ), justiţia rămâne solidară şi determinată să nu renunţe le proteste. Zeci de instanţe şi Parchete din toată ţară continuă greva, iar azi magistraţii au mai dat o lovitură găştii Dragnea-Tăriceanu-Dăncilă-Tudorel Toader-Adina Florea. Torpila anti-mafie vine de la una dintre cele mai „grele” instanţe ale României.

Tribunalul București a decis în Adunarea Generală de joi să suspende până pe 7 martie judecarea cauzelor aflate pe rol și să ceară abrogarea OUG 7, potrivit unui comunicat de presă.

- Advertisement -

Magistrații bucureșteni mai cer și suspendarea activităţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie până la pronunţarea Preşedintelui Curţii de Justiţie a Uniunii Europene asupra măsurilor provizorii solicitate în cauza C-127/19, inițiată de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor.

Magistrații cer revenirea provizorie la competenţa partajată a structurilor de parchet în funcţie de obiectul infracţiunilor (DNA în ceea ce priveşte corupţia, DIICOT în ceea ce priveşte crima organizată, parchetele nespecializate în ceea ce priveşte infracţiunile de drept comun etc.), astfel încât să se respecte sistemul limitărilor şi al echilibrelor („checks and balances”), specific oricărui stat democratic.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -