„Unii ofițeri ruși văd că Putin i-a adus într-o asemenea situație, încât vor să organizeze o lovitură de stat la Kremlin”

0
5837
Col. Petr Nedzelski (stânga sus)

Dictatorul Vladimir Putin poate fi detronat în orice clipă de la Kremlin, chiar se pregătește un înlocuitor, susține colonelul ucrainean Petr Nedzelski, fost șef al serviciului de informații al Brigăzii 92 separate mecanizate. Retras din activitate, ofițerul susține, într-un interviu acordat site-ului Obozrevatel.com, că mai mulți politicieni ruși plănuiesc organizarea unei lovituri de stat la Moscova.

Colonelul Petr Nedzelski este convins că există deja militari de rang superior din armata rusă, dar și oficiali ai serviciilor secrete care „sunt pregătiți pentru acest pas”.

Posibila răsturnare a lui Putin ar fi dorită, în interiorul sistemului rusesc de putere, nu doar ca urmare a declanșării unui conflict care aduce mari daune Federației Ruse, ci și din cauza frustrării că, la mai bine de un an de la debutul invaziei, trupele Kremlinulu n-au reușit să ocupe complet nicio regiune din Ucraina, nici măcar orașe mici precum Bahmut.

Războiul pare de lungă durată, fiindcă rușii dispun încă de un număr mare de recruți. Au însă un mare dezavantaj: tehnologia învechită, de sorginte sovietică. În vreme ce ei aruncă pe front tancuri „antice”, gen T-55 sau T-62, apărătorii lui Zelenski au la îndemână blindate moderne furnizate de Occident.

Putiniștii stau prost și la capitolul rachete: stocurile se diminuează pe zi ce trece. De altfel, se poate constata că orașele ucrainene nu mai sunt bombardate atât de intens ca în prima fază a „operațiunii militare speciale”. Colonelul Niedzelski constată că armata statului agresor folosește, într-o perioadă scurtă, zeci de mii de obuze de artilerie.

„Rușii vor vedea că războiul nu le-a adus nimic. Ucraina a ripostat, Rusia a căzut în izolare globală, economia ei s-a rupt din cusături”

Începutul sfârșitului pentru ruși. „Dacă pe parcursul contraofensivei pregătite de Forțele de Apărare ucrainene vom fi capabili să alungăm complet forțele de ocupație de pe teritoriul țării noastre, acest lucru ar putea fi un dezastru pentru Rusia în ansamblu și pentru Putin personal.”

Rusia se află pe un butoi cu pulbere. „Stările de protest se dezvoltă deja în interiorul Federației Ruse. Rușii vor vedea că acest război nu le-a adus nimic. Ucraina a ripostat, Rusia a căzut în izolarea globală, economia ei s-a rupt din cusături.”

Se pune de-o răzmeriță la Kremlin. „Mai mult, unii politicieni ruși văd că Putin i-a adus într-o asemenea situație, încât vor să organizeze o lovitură de stat la Kremlin. Sunt profund convins că există ofițeri și reprezentanți ai serviciilor speciale în Rusia care sunt deja pregătiți pentru acest pas.”

Ucrainenii câștigă prin îndemânare. „Războaiele s-au schimbat deja. Ei (ucrainenii – n. red.) câștigă nu prin număr, ci prin îndemânare, tehnologie modernă și arme. Știm exemple când în anumite sectoare ale frontului erau de 20 sau chiar de 40 de ori mai multe «orci» (ruși – n. red.) decât luptători ucraineni. Datorită eroismului militarilor noștri, talentului comandanților și capacităților logistice, am înmulțit acest avantaj numeric al inamicului cu zero.”

Artilerie depășită. „Artileria rusă este depășită, sovietică. Astăzi, războiul are caracterul duelurilor de artilerie. Sistemul de informații ne permite să determinăm locurile de acumulare a forțelor inamice, iar apoi acestea sunt pur și simplu distruse.”

Invazia continuă. „Războiul va dura, pentru că există o mulțime de «orci». Vor trimite în față tancuri învechite T-55, T-62. Rvident, tancurile furnizate Ucrainei sunt mult mai bune. Dacă ni s-ar oferi și luptători, ar fi foarte tare.”

Penurie de rachete. „Rachetele pot zbura pe distanțe lungi și pot lovi adânc în spatele trupelor noastre, dar adevărul este că Rusia aproape că a rămas fără ele. În timpul ostilităților, sunt trase până la zeci de mii de obuze de artilerie, iar rușii nu mai au un număr mare. Ei nu-și pot rezolva sarcinile operaționale-tactice pe câmpul de luptă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

* Kovesi va sesiza Comisia Europeană asupra reintroducerii OUG 13 de către coaliția PSD-PNL: „Este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”

* Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

* Cum au blocat PSD și Grindeanu autostrada spre Moldova chiar și când aveau la cheie banii și proiectul. „O ignoră pur și simplu. Nu se lucrează pe niciun metru din cei 300 de kilometri“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.