CNN a dat afară o mare vedetă, pe motiv că și-a ajutat fratele – guvernator de New York și agresor sexual

0
872
Andrew Cuomo (fost guvernator) - Chris Cuomo (fostul jurnalist CNN)

CNN l-a concediat pe jurnalistul şi prezentatorul Chris Cuomo (51 de ani), a anunţat sâmbătă postul de televiziune, în urma unei anchete privind implicarea sa în apărarea fratelui său, Andrew Cuomo (63 de ani), fostul guvernator al statului New York, inculpat pentru acuzaţii de agresiune sexuală, relatează Agenția France Presse (AFP), preluată de Agerpres.

„Am angajat o firmă de avocatură binecunoscută pentru a conduce investigaţia şi l-am demis (pe Chris Cuomo – n. red.) din funcţie, decizie cu efect imediat. În cursul anchetei, au ieşit la iveală noi informaţii”, se arată într-un comunicat postat pe contul oficial de Twitter al CNN.

Concedirea jurnalistului survine în urma publicării unor documente care dezvăluie că Chris Cuomo, care a prezentat segmentul de ştiri de la ora 21.00 al canalului de televiziune american, şi-a consiliat fratele politician, ceea ce a fost considerat nepotrivit de CNN.

„Documentele, de a căror existenţă nu ştiam înainte de publicarea lor, ridică întrebări serioase. Acestea dezvăluie un nivel de implicare mai mare în sprijinirea fratelui său decât ceea ce noi ştiam”, a declarat un purtător de cuvânt al CNN.

Ancheta asupra lui Chris Cuomo continuă, a precizat CNN.

Brian Stelter, jurnalist CNN, a declarat că Chris Cuomo i-a scris într-un SMS: „Nu aşa vreau să se încheie cariera mea la CNN, dar v-am spus deja de ce şi cum l-am ajutat pe fratele meu”.

Confruntat cu acuzaţii de agresiune sexuală din partea a cel puţin 11 femei, Andrew Cuomo, guvernator democrat al statului New York timp de 10 ani (2011-2021), a fost nevoit să demisioneze în urmă cu patru luni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alertă: tulpina Omicron a ajuns și în România! Au adus-o din Africa de Sud o brașoveancă și un vasluian

* Încă un caz de factură aberantă la energie electrică. Furnizorul dă vina pe o „eroare de sistem”

* Planul invaziei ruse: capturarea a două treimi din Ucraina, inclusiv capitala Kiev! Trupele lui Putin ar veni până la granița cu România

* Ministrul Romașcanu a abuzat de imunitatea parlamentară pentru a nu deschide portbagajul mașinii, la un control de rutină al Poliției

VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

* Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* SERIAL (12). „Scrisoarea celor 6”: Poștașul vine de la Moscova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here