Clotilde Armand demarează procedura anti-Lukașenko: Ambasada Belarusului să fie pe Strada Roman Protasevici!

3
1085

Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a preluat rapid ideea scriitorului Andrei Oișteanu de a fi rebotezată strada pe care se află Ambasada Republicii Belarus la București: din Strada Tuberozelor în Strada Roman Protasevici. Este numele jurnalistului de opoziție arestat de dictatorul Aleksandr Lukașenko, după deturnarea unui avion de pasageri care zbura între două capitale din UE: Atena – Vilnius.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: Strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Strada Roman Protasevici – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenk,o de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO, nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand miercuri, pe Facebook.

Primărița a citat și o parte din argumentația expusă marți de profesorul Andrei Oișteanu: „Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”.

Andrei Oișteanu a lansat ideea marți: „CĂTRE NICUŞOR DAN ŞI/SAU CLOTILDE ARMAND. Susţin ideea ca Primăria (Sectorului 1 sau cea generală) să schimbe numele străzii (din Sectorul 1) pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În loc de Str. Tuberozelor să se numească Str. Roman Protasevici”.

Miercuri, la scurt timp după reacția pozitivă a primăriței Sectorului 1, Andrei Oișteanu a comentat: „Entuziasmul cu care aţi susţinut propunerea mea, privind schimbarea numelei străzii pe care se află Ambasada Republicii Belarus în Str. Roman Protasevici, a determinat-o pe d-na Clotilde Armand (Primarul Sectorului 1) să aceepte această idee. Rămâne să vedem care va fi decizia dlui Primar general si a consilierilor generali ai Bucureştiului”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Mama jurnalistului răpit de Lukașenko: „L-au lovit la nas, i-au acoperit vânătăile cu pudră. L-au strâns de gât ca să scoată dovezi de la el”

* Tolontan e anchetat de tabăra denunțătorului său, primarul Băluță! De dosar se ocupă soțul avocatei care a luat bani de la clanul Goleac, despre care au scris ziariștii. În tablou apar și două deputate PSD, dar și nașul fugar Daniel Dragomir

* Metrul pătrat de gazon din Sectorul 6 s-a ieftinit de 5,5 ori după venirea lui Ciucu în locul lui Mutu la Primărie!

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

3 COMENTARII

  1. FELICITĂRI: Dan Barna, Dacian Cioloș, Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă, Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Stelian Ion, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Ciprian Teleman, primarii din Timișoara, Brașov, Bacău, Câmpulung, consilierii locali și județeni, parlamentarii și europarlamentari și ceilalți politicieni ai U.S.R.-P.L.U.S. și-au făcut și-și fac BINE treaba!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here